Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τσιπούρες με σως λαδολέμονο

Όλο το καλοκαίρι φαγαμε πολλέ νόστημες τσιπούρες στα κάρβουνα, αλλά τωρα που επιστρεψαμε σπιτι μας, ήρθε η ώρα για το φούρνο. Πανεύκολο φαγητό, αλλά νοστημουλικο!
Από μικρή δεν με πολυτρέλαινε το λαδολεμονο, τουλαχιστον αυτα που ειχα δοκιμασει, τυχαια ομως καποια στιγμη το έφτιαξα οπως θα περιγραψω σημερα και από τοτε οι τσιπουρες στο πιατο μου κολυμπανε σ αυτο!

Υλικά
2 τσιπούρες καθαρισμένες και πλυμμένες
χυμός από 1-2 λεμόνια
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. πιπέρι μαύρο
1,5 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλα και σκουπίζουμε τις τσιπούρες. Τις βάζουμε σε ταψάκι και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις αφηνουμε για λίγο να το απορροφήσουν. Πασπαλίζουμε με τη ριγανη και ριχνουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο από πανω τους. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι (1/4 με 1/2 ποτηρι) και τις βαζουμε στο φουρνο στον αέρα στου 200. Σε μισή ωρα περίπου τις γυρναμε από την άλλη και ψηνουμε αλλα 15-20 λεπτα περίπου.
Κατα διαστηματα ελεγχουμε να μην εχει τελειωσει όλο το ζουμακι, για να μην κολλησουν (αν δουμε οτι τελειωνει συμπληρωνουμε λίγο νεράκι ακομη).
Βγάζουμε τις τσιπουρες από το ταψι και όλο το ζουμακι το κραταμε σε ενα μπωλάκι, στο οποίο συμπληρώνουμε άλλες 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε με το μηχανημα του φραπε. Το χρώμα του ειναι κάπως ξεθωριασμενο κιτρινο και ειναι αρκετα πηχτο, αλλα ειναι πεντανοστημο!

8 σχόλια:

  1. Υπέροχες! Εμένα πάντα μου άρεσε το λαδολέμονο, αυτό που εννοείς είναι το δέσιμο του με το χτύπημα, ε?? Δεν έχεις κι άδικο! Τέλειες θα έγιναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και στα κάρβουνα αλλά και στον φούρνο, είναι το ψάρι που προτιμώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Έφη, δεν ξερω τι εκανε τη διαφορα, φανταζομαι οτι χρησιμοποιησα λαδι και λεμονι απο το ταψακι, αλλα δεν ξερω και με σιγουρια...

    @ ΕΛΕΝΑ, αφου ειναι το αγαπημενο σου, τσιμπα ενα ψαρακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Ελπινίκη!Είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά!Και όντως με το χτυπητήρι αυτό γίνεται καλύτερο το λαδολέμονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως είναι και το μόνο ψάρι που τρώω με ευχαρίστηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Athina, συμφωνω απόλυτα! Καλημερα!

    @ Στο δικο μου υπεροχο κοσμο, οντως ειναι νοστημο και πολύ ευκολο να μαγειρευτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...