Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Χιονάτες

Το γλυκό αυτό πρωτη φορα το φαγαμε από τη νονά μου πολλα χρονια πριν και σε ολους μας αρεσε τοσο πολυ που η πηραμε τη συνταγη αμεσως και απο τοτε φτιαχνεται συχνα πυκνα. Ουσιαστικά ειναι ενα πολύ νοστημο κεηκ τυλιγμενο με κουβερτουρα και ινδοκάρυδο. Η αναρτηση αφιερωνεται εξαιρετικα σε κεινη που μου το θυμισε οτι λειπει από δω μεσα!

Υλικα
3 αυγά
7 φλ. καφε ζαχαρη
4 φλ. καφε καλαμποκελαιο
9 φλ. καφε αλευρι
4 φλ. καφε γαλα
1 μπεικιν

200 γρ. ινδοκάρυδο
σιροπι σοκολατας
1,5 κουπα νερό
1,5 κουπα ζαχαρη
2 κ.γ βιταμ
250 γρ. κουβερτούρα
 
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγά με τη ζαχαρη μεχρι να αφρατεψουν και πρασθετουμε σταδιακα πρωτα το καλαμποκελαιο και επειτα εναλλαξ το αλευρι, το μπεικιν και το γαλα. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε καλα ενα στρογγυλο ταψι και ψηνουμε στους 175 για 40-45 λεπτα. Δοκιμαζουμε με το μαχαιρι αν ειναι ετοιμο (μπηγουμε ενα μαχαιρι στη μεση περιπου του κεηκ και αν βγει καθαρο ειναι ετοιμο) και βγαζουμε από το φουρνο. Αφηνουμε να κρυωσει.
Ετοιμαζουμε το σιροπι σοκολατας, βαζοντας ολα τα υλικα να βρασουν για 10 λεπτα περιπου μεχρι να παρουμε ενα λειο και σχετικα υγρο μιγμα. Σε ενα βαθυ πιατο ριχνουμε ινδοκαρυδο. Κοβουμε το κεηκ σε ορθογωνια κομματια ή σε ρομβους. Παιρνουμε ενα κομματι από το κεηκ, το βοουταμε στη σοκολατα να καλυφθει καλα γυρω γυρω και το περναμε από το ινδοκαρυδο. Συνεχιζουμε για ολα τα κομματια. Τα βαζουμε στο ψυγειο να παγωσουν και ειναι ετοιμα.
 

Συνηθως τις ακρες από το κεηκ που περισσευουν τις κανω κομματακια και τις ανακατευω με λιγη από την κουβερτουρα  μεχρι να γινει ενα μιγμα σφιχτο και χρησιμοποιωντας κουπ πατ σε διαφορα σχηματα φτιαχνω μπουκιτσες τις οποιες περναω παλι απο σοκολατα και ινδοκαρυδο και αφηνω να παγωσουν.
 

61 σχόλια:

  1. καλημερα ελπινίκη...να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα...πολύ ωραίο το γλυκάκι σου!!!!φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα και καλη εβδομαδα! Σ ευχαριστω πολυ!

      Διαγραφή
  2. Μου στέλνεις μια από τις ακρούλες που περίσσεψαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ακρουλες ειναι οι πρωτες που εξαφανιζονται! Καθως τυλιγουμε τα τετραγωνα, τσιμπαμε κι απο καμια... μην πεταχτουν!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα Ελπινίκη μου, το γλυκάκι είναι εξαιρετικό έχει και πολύ ωραία εμφάνιση!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα ¨Ελπα μου, περιμένω μέρες να δω αυτήν την ανάρτηση.
    Λοιπόν να πω κι εγω με τη σειρά μου ότι οι χιονάτες είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά, το έφαγα άλι πρώτη φορά στην Έλπα κι από τότε το εχω φτιάξει άπειρες φορές, περισσότερες σίγουρα από κείνη.
    Είναι απλό, υπέροχο, αρέσει σε όλους.
    Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μινι μου, σ ευχαριστω! Σιγουρα το χεις κανει περισσοτερες φορες, χαρας το κουραγιο σου να κανεις ολο αυτο το τυλιγμα!
      Κι απο δω και περα δεν θα ξαναχρειαστεις χαρτακι με τις αναλογιες, αν και πια νομιζω δε σου χρειαζεται καν!
      Φιλακια!

      Διαγραφή
  5. Φαίνεται απολαυστικό. Το ινδοκάρυδο θα δίνει ξεχωριστή γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τι γλυκάκι πειρασμό μας ξεκινάς την εβδομάδα Ελπινίκη μου!!!!
    Υπέροχο!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ νόστιμη λιχουδιά. Το σιρόπι σοκολάτας και η καρύδα ενισχύουν τη γεύση του.

    Είναι Αυστραλιανό γλυκό και το όνομα του είναι Lamingtons. Εδώ στην Ελλάδα τα λέμε χιονάτες.

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσφατα ανακαλυψα οτι ειναι τα αντιστοιχα αυστραλιανα lamingtons! Σ ευχαριστω πολυ!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα ...
    Πολύ νόστιμη λιχουδιά-καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβερό γλυκάκι, εύκολο, νόστιμο και όμορφο.
    Καλή εβδομάδα
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ! Καλημερα και καλη εβδομαδα!

      Διαγραφή
  10. Συναρπαστικά Lamingtons! Και σου πέτυχαν τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ γλ αλευρι το γλ τι ειναι;;;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνωμη για το λαθος... φλ. δηλαδη φλυτζανακια εννοουσα... τυπογραφικο λαθος, διορθωθηκε! Σ ευχαριστω πολυ!

      Διαγραφή
  12. Καλά ε..τέλειο το γλυκό σου!!!θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!Καλή εβδομάδα Ελπινίκη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το δοκιμασεις, οποιος το δοκιμασε το ξανακανε!

      Διαγραφή
  13. Αυτή την ώρα μια Χιονάτη θα την "απαλλοτρίωνα" ευχαρίστως!!
    Τους εφτά νάνους όμως θα τους άφηνα μπουκάλα!!

    Καλή Εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι κι αλλιως οι νανοι δεν ειναι εδω... ;-D

      Διαγραφή
  14. Ωραίο γλυκάκι! Αυτό το βούτηγμα στη σοκολάτα με πέθανε! Όπως και ο συνδυασμός της με καρύδα! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολυ! Αν σ αρεσει το ινδοκαρυδο ο συνδυασμος ειναι τελειος!

      Διαγραφή
  15. Βλέπω αξιοποίησες και τις άκρες..:)
    Νόστιμο γλυκάκι και η καρύδα του δίνει εξωτική νότα.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. This is something new to me! Looks delicious! Thank you for sharing your family's sweet!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλη εβδομαδα...τελειο πρεπει να ειναι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπέροχες οι Χιονάτες σου Ελπινίκη μου!!! Φαίνονται πεντανόστιμες!!! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ!!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μη με κολάζεις χρυσή μου!!!τρέχουν τα σάλια μου!!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα Ελπινίκη μου.
    Όπως και να το ονομάσεις αυτό το γλυκάκι είναι υπέροχο και ο συνδυασμός των υλικών το κάνει λαχταριστό. Η συνταγή καταγράφεται!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα! Σ ευχαριστω πολυ! Ελπιζω να το δοκιμασεις!

      Διαγραφή
  22. πω πω βρε Ελπινίκη μου ξελιγώθηκα πρωί-πρωί!!! θέλω όλο το ταψί! ευκολούτσικο μου φάνηκε, θα το δοκιμάσω! φιλάκια πολλά και καλημέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα! Ευκολο ειναι, απλα παιρνει λιγη ωρα μεχρι να τυλιχτει καθε κομματι, αλλα δυσκολια δεν εχει! Ελπιζω να το δοκιμασεις !

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα!!!από τα αγαπημένα μου γλυκά!!!!!σου έρχετε να μπείς μέσα στην οθόνη!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ελπινίκη μου γειά σου!
    Αν και καθυστερημένη θέλω να σχολιάσω την ανάρτησή σου αυτή.
    Βλέπεις προσπαθώ εδώ και μέρες να μπω να σχολιάσω αλλά δεν με αφήνει ο μπλόγκερ. Τέλος πάντων.
    Το γλυκό αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου κεκοειδή!!
    Θα κρατήσω τη συνταγή σου γιατί αφού λες ότι είναι από τη νονά σου, σημαίνει ότι είναι παλιά συνταγή και πετυχημένη (από αυτές που έχουν οι παλιές μαγείρισσες). Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός κοκολάτας, κέικ και καρύδας.
    Καλώς σου θύμησε η νονά σου ότι λείπει από το μπλόγκ!!
    Φιλιά και χαιρετίσματα στη νονά!! χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα! Κι αλλη φορα ειχες τετοιο θεμα νομιζω.. το παθαινεις μονο εδω ή γενικα? Να ξερω να το ψαξω καπως!
      Σ ευχαριστω πολυ για τα σχολια, να το δοκιμασεις.. οσοι το εχουν φαει εχουν μεινει πολυ ευχαριστημενοι, και οσοι δοκιμασαν να το φτιαξουν το πετυχαν και το απολαυσαν!

      Διαγραφή
  25. Τι απίθανο, καταπληκτικό κι αχτύπητο γλυκό είναι αυτό;;; Και μόνο το όνομα αρκεί για να με γοητεύσει αλλά με τα υλικά που διαβάζω δεν κρατιέμαι, πάω να το φτιάξω! Μπράβο Ελπινίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νοστιμοτατο φαίνεται! Θέλω να το φτιάξω τώρα! Ερώτηση: βουτάμε το κεικ κρύο στη ζεστή σοκολατα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, κρυο το βουταμε, συγνωμη για την πολυ καθυστερημενη απαντηση!

      Διαγραφή
  27. Καλημερα Ελπινικη!!! Πολυ ωραια η συνταγή σου την ειχα δοκιμασει πριν χρονια και την εψαχνα. Ευχαριστω που την εβαλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιζω να τη φτιαξεις και να σ αρεσει πολυ!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...