Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τηγανιά με πιπεριές

Αγαπημενο φαγητο και η τηγανια, και ειδικα εκεινο το ζουμακι... μιαμ!

Υλικά
1/2 κιλό τηγανιά χοιρινή
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
αλάτι
πιπέρι μαύρο
λίγο πιπέρι κόκκινο
μπάχαρι
1 σκελίδα σκόρδο
2 λεμόνια μικρά - μετρια
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια.
Ζεσταίνουμε ενα τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοταρουμε τις πιπεριες μεχρι να αρχισουν να μαλακωνουν. Προσθετουμε τα κομματια της τηγανιας και γυρναμε μεχρι να ασπρισει απο ολες τις πλευρές. Ριχνουμε το κρασι και αφηνουμε 3-4 λεπτα να εξατμιστεί το αλκοολ.
Προσθετουμε τα μπαχαρικα και συμπληρωνουμε με νερο να σκεπαζει την τηγανια. Αφηνουμε να πιει το νερο σε μετρια φωτια (6,5-7 από 9).
Όταν κοντευει να εξαντληθει το νερο ριχνουμε το σκορδο πολτοποιημενο και το χυμο των λεμονιων.
Αφηνουμε μεχρι να μεινει με λιγο ζουμακι!

7 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω μαζί σου, το ζουμάκι είναι όλα τα λεφτά, χωρίς βεβαίως να περιφρονούμε το υπόλοιπο νοστιμότατο πιάτο!
    Καλό μεσημέρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαραίτητος μεζές για ουζάκι , κρασί ή παγωμένη μπύρα , με καλή παρέα αλλά και κυριώς μεσημεριανό πιάτο για το καθημερινό μας τραπέζι!Πολύ νόστιμο :)

    καλό απόγευμα Ελπινίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με σφάζεις τώρα λέμε....πωπω, το ζουμάκι του .....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ΕΛΕΝΑ, τιποτα δεν περιφρονουμε, αλλα χωρις βουτιες δεν τρωγεται!

    @ manousina, συμφωνουμε απόλυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Afroditi, πιατο για ολες τις ωρες, εχεις δικιο!

    @ Εφη, και μου βγηκε και λιγο πιο ζουμερο αυτη τη φορα!

    @ Eva Z, σ ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...