Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Το πιο γρηγορο παγωτο φραουλα

Εχω ξαναπει ότι μ αρεσει πολύ ο Jamie Oliver και ειδικα τα 30 minutes meals του. Σε ενα από τα επεισόδια που ειδα προσφατα εφτιαξε ενα γρηγορο παγωτο με κοκκινα φρουτα, το οποίο μου φανηκε καταπληκτικη ιδεα και ότι θα ηταν εξισου ωραιο με τις φραουλιτσες.

Υλικά
300 γρ. φραουλες κομμενες σε κυβακια και κατεψυγμενες
200 γρ. γιαουρτι στραγγιστο
2-3 κ.σ. μελι
λιγα φυλλαρακια μεντας (προαιρετικα)

Εκτελεση
Την προηγουμενη μερα πλενουμε, καθαριζουμε και κοβουμε φραουλες σε κυβακια (περιπου 300 γρ.) και τις καταψυχουμε.
Την επόμενη (ή οταν εχουν παγωσει) ετοιμαζουμε το μουλτι και ριχνουμε μεσα τα παγωμενα κυβακια φραουλας, το γιαουρτι, το μελι (που μπορει να χρειαστει λιγο παραπανω αν δεν εινια γλυκιες οι φραουλες) και τα φυλλαρακια μεντας. Χτυπαμε σε δυνατη ταχυτητα μεχρι να ομογενοποιηθει πληρως και εινια ετοιμο!

Σημειωσεις
1. Η αρχικη συνταγη ειχε ίση ποσοτητα φρουτων - γιαουρτιου αλλα εγω προτιμησα να βαλω λιγοτερο γιαουρτι και μαλιστα την επομενη φορα σκεφτομαι να βαλω ακομα λιγοτερο.
2. Οι φραουλες πρεπει να ειναι κομμενες σε κυβακια και οχι ολοκληρες για να διαλυθουν πιο γρηγορα στο multi.
3. Επειδη οι φραουλες ειναι κατεψυγμενες και το χτυπημα γινεται γρηγορα, το παγωτακι τρωγεται και αμεσως - δηλαδη εινια ηδη παγωμενο οταν ετοιμαστει. Μπορουμε ομως και να το βαλουμε στην καταψυξη και παρατηρησα πως οταν βγαινει από την καταψυξη, χρειαζεται να το αφησουμε 2-3 λεπτα και μετα ειναι ετοιμο να το σερβιρουμε.
4. Ειναι πολύ καλη ιδεα και για παιδακια που ζηταν συνεχως παγωτο!

27 σχόλια:

  1. Καταπληκτική ιδέα.....θα εφαρμοστεί άμεσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουάου!!!Αυτό θα πει γρήγορο και σπιτικό παγωτάκι!Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΜΜΜΜ καλή ιδέα.Θα το δοκιμάσω και θα σου πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Λίλα, Nemecis, περιμενω εντυπωσεις!

    @ Δώρα, σ ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και γρήγορο και σπιτικό!
    Σούπερ!!!!
    Κι εγώ θα το δοκιμάσω όσο ακόμα υπάρχουν φραουλίτσες!
    Εχω και φυλλαράκια φρέσκια μέντας στο γλαστράκι μου, οπότε δεν μου γλιτώνει;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπινίκη, πραγματικα είναι φοβερό και ότι πρέπει για αυτές τις μέρες που τα παιδάκια μου έχουν αρχίσει να ζητούν παγωτό μετά μανίας!!!!

    Φιλιά Φανή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχο!!! Πεντανόστιμο κι εύκολο, τέλειος συνδυασμός! Θα το φτιάξω οπωσδήποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το οτι ασχολείσαι με τη μαγειρική είναι το νούμερο ένα σημείο επαφής μας. Το ότι έχεις αδυναμία στον J. Oliver είναι το δεύτερο!!!Τον λατρεύω και τον παρακολουθώ στενά. Το Σάββατο έχω ένα τραπέζι και ήδη έχω προγραματίσει ένα semifreddo Jamie Oliver. Τώρα θα βάλω στη λίστα και το απίθανο παγωτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπινίκη μου πιο γρήγορο παγωτό δεν γίνεται.
    Απο τη φωτογραφία φαίνεται τέλειο.
    Πολύ ωραία συνταγή. Θα την έχω στα υπόψιν μιας και τα παιδιά μου θέλουν κάθε μέρα παγωτάκι.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ΕΛΕΝΑ, καλη επιτυχια!

    @ Φανη, ελπιζω να... ηρεμησει τα παιδακια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Tante Kiki, περιμενω εντυπωσεις!

    @ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, μ αρεσει να βρισκω ανθρωπους με κοινα σημεια και γι αυτο νομιζω θα σ αρεσει πολυ το παγωτακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Marion, περιμενω εντυπωσεις! Καλη επιτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. από τα πιο αγαπημένα παγωτάκια, σούπερ γεύση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πραγματικά γρήγορο το παγωτό σου.
    Νομίζω ότι μπορείς να αντικαταστήσεις τις φράουλες με πεπόνι ή μπανάνα.
    Ετοιμάζω κι εγώ ένα γρήγορο, που αν το περιγράψω, θα πεις "αποκλείεται".
    Και όμως το έκανε η θεία μου, πριν να ανακαλυφθούν τα μούλτι και το ηλεκτρικό ψυγείο με την κατάψυξη!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταπληκτικό γρήγορο,σπιτικό,υγιεινό.Μου αρέσει πολύ πολύ.Μπράβο σου Ελπινικούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απίθανο!!!! Και το τέλειο είναι ότι μπορείς αμέσως να το φας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Γαστεροπληξ, σ ευχαριστω πολυ!

    @ Δυσπιστε, στα πλανα μου ειναι να δοκιμασω και με αλλα κατεψυγμενα φρουτα...
    Περιμενω να δω συνταγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ nadia, σ ευχαριστω πολυ!

    @ manousina, αυτο κι εγω δεν το πιστευα, αλλα οταν το ετοιμασα ηταν οντως αληθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σούπερρρρρ το λατρεύω το παγωτό χειμώνα - καλοκαίρι!!! έτσι όπως το βλέπω στην φωτό, μου'ρχεται να φάω την οθόνη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Asteri, κι μενα μ αρεσει το παγωτο και το χειμωνα και σκεφτομαι να παγωσω αρκετα φρουτακια για να εχω για ωρα αναγκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ελπινίκη φαίνεται τέλειο και πάνω απ'όλα γρήγορο. Μοιάζει λίγο της γρανίτας ή μου φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Mari, οπτικα μονο φερνει σε γρανιτα, γιατι λογω του γιαουρτιου ειναι περισσοτερο σαν γιαουρτογλυκο παγωτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΕΑ!!!Κι εμένα μου αρέσει ο Oliver και οι γρήγορες συνταγές του. Παίρνω πολλές ιδέες...

    Καλή εβδομάδα Ελπινίκη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ painter, σ ευχαριστω πολυ!
    Καλ βδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ελπινίκη μου, ωραίο το blog σου! Μου άρεσε το παγωτό σου πολύ! θα το κάνω!θα τα λέμε... φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. το εκανα, αλλα επρεπε να το βαλω λιγες ωρες στην καταψυξη για να σφιξει και να γινει παγωτο....νοστιμο, αλλα τα παιδακια μου ενοχληθηκαν απο τα "κουκουτσια" της φραουλας, μαλον ηθελε πιο πολυ ωρα στο μουλτι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δε χρειαστηκε να το βαλω καταψυξη, δεν ηταν βεβαια εντελως παγωμενο, ειχε υφη περισσοτερο σαν frozen yoghurt. Οσο για τα "κουκουτσια", ισως ηθελε λιγο παραπανω χτυπημα. Βεβαια τα μικρα ανθρωπακια εχουν και αλλες προτιμησεις απο μας, οποτε δεν ξερω αν μπορει να γινει τελειως λειο.
      Δεν το εχω δοκιμασει, ομως πιστευω μπορει να γινει και μ αλλα φρουτα κομμενα σε κομματακια και παγωμενα, που δεν εχουν τετοια "κουκουτσακια" π.χ. μπανανα, ροδακινο κλπ... Αν δοκιμασεις ξανα, θα χαρω να μαθω αποτελεσματα...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...