Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Χοιρινό με πιλάφι και μπιζέλια

Γι αυτό το πιάτο είμαι πολύ περήφανη. Είναι η πρωτη μου φωτογραφιση που βγηκε πολύ καλυτερη απ ότι την περιμενα και δείχνει εντυπωσιακό και πολυ... τραβηχτικό!

Υλικά
500 γρ. χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιτσες
λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγαλο ψιλοκομμένο
3/4 κούπας αρακάς
1 μεγαλο καροτο κομμενο σε ροδελες
1 χουφτα ανιθος ψιλοκομμένος
3/4 κούπας ρύζι κίτρινο για πιλάφι
1 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο
1/4κ.γ. πιπέρι κόοκινο
λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε αυτό ριχνουμε το κρεας και το γυρναμε μεχρι να ασπρίσει από όλες τις πλευρές. Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι και το αφηνουμε μεχρι να μαλακώσει. Επειτα, ριχνουμε τον αρακά, τα καρότα, τον άνηθο και τα μπαχαρικά, συμπληρωνουμε με νερό να τα καλυπτει και βραζουμε για 30-35 λεπτα μεχρι να μαλακώσει ο αρακάς και το χοιρινο.
Εν τω μεταξυ, εχουμε ξεπλύνει καλα το ρύζι και μολις ειναι ο αρακας και η τηγανια σχεδόν έτοιμα συμπληρώνουμε 1 και κατι ποτηρι ζεστο νερό και το ρύζι και αφηνουμε να βρασει το ρυζι. Πρεπει να τπ παρακολουθουμε γιατι αναλογα με το ποσο ζουμακι ειχε μεινει από το βρασιμο του αρακά, ίσως χρειαστει να συμπληρωσουμε κι αλλο νερό για να βρασει το ρυζακι. 
Όταν και το ρυζι είναι ετοιμο, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσετα και το καπακι της την κατσαρόλα, την αφηνουμε για 10 λεπτα περιπου ετσι και ειναι ετοιμο!


26 σχόλια:

  1. Ελπινίκη μου καλημέρα!Πολύ όμορφο και σίγουρα πολύ νόστιμο το πιάτο σου!Καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου, μου αρέσουν πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο πιάτο, ελαφρύ και πολύ γευστικό! Μου άρεσε πολύ η τελευταία φωτογραφία! Φιλιά, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν πολύ νοστημο και αν και απλο ηταν λίγο διαφορετικο!

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλό φαίνεται Ελπινίκη μου και ευπαρουσίαστο,να είσαι καλά καλό απόγευμα απο την παγωμένη Άνδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολυ! Και η Θεσσαλονικη παγωμενη!

      Διαγραφή
  4. Τι ωραίο φαγάκι Ελπινίκη μου και οι φωτογραφίες είναι πολύ ωραίες! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπινίκη συγχαρητήρια και για το νόστιμο πιάτο και για την παρουσίαση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά τα φαγητά που είναι όλες οι γεύσεις μαζί είναι από τα αγαπημένα μου.
    Μπράβο ΕΛπινίκη, ωραία παρουσίαση :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμας μας αρεσε πολύ τελικα και θα το ξανακανω σιγουρα ετσι!

      Διαγραφή
  7. Πώπω..σίγουρα σου έγινε εξαιρετικό Ελπινίκη μου,φαίνεται!!Καλό σου βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά Ελπινίκη πάρα πολύ ωραίες φωτογραφίες!! αλλά και το φαγητό σκίζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ω, ναι, η φωτογράφηση άκρως επαγγελματική! Και η συνταγή φαίνεται πολύ δελεαστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ουάουυυυ! τι ωραίες φωτογραφίες είναι αυτές!! μπράβο Ελπινίκη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τελειο & πολυ ωραία παρουσιαση!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Dear Elpiniki, You have wonderful blogs. They are vibrant and interesting with delicious recipes. I enjoyed looking through them.
    Thank you for your visit to my blog and for your kind comment. I am following your blogs too. I hope that you will visit again and that we will be blogging friends. Blogging is such a rewarding experience. Blessings, Catherine xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you for your visit and comments! Hope to see you around again and again!

      Διαγραφή
  13. Πράγματι είναι πολύ ωραία η φωτογράφισή σου...και φαίνεται πεντανόστιμο το φαγάκι σου..Καλή Κυριακή να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...