Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ψαροσουπα

Τις προηγουμενες μερες σε μια βολτα μου σε γειτονικα blog, ειδα συνταγες για ψαροσουπα και κοτοσουπα και ζηλεψα! Ετσι χθες ειπα να κανω κι εγω... αλλα δεν ηξερα τι! Κι αποφασισε ο αγαπημενος μου... ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ!

Υλικα
300-400 γραμμαρια ψαρια για σουπα (μπακαλιαρο, πεσκανδριτσα, κοκκινοψαρο)
2 καροτα
3 πατατες
1 κολοκυθι
1 κρεμμυδι
2 πιπεριες
3 κ.σ. ρυζι γλασέ
1/4 κ.γ. πιπερι μαυρο
1/4 κ.γ. πιπερι κοκκινο
1 κ.σ. αλατι
λίγο ελαιόλαδο
σέλινο (περιπου 3-4 κ.σ.)
χυμός λεμονιου

Εκτελεση
Βραζουμε το ψαρι σε μπολικο νερο (εγω ειχα κατεψυγμενο ψαρι - ακομα δεν εχω τολμησει να παρω φρεσκο και να το καθαρισω) για 15-20 λεπτα. Σουρωνουμε με σιτα το ψαρι, ωστε το νερο να μεινει καθαρο χωρις κοκκαλακια και ελεγχουμε το ψαρι να μην εχει αγκαθια.
 
Στο ιδιο νερο βραζουμε ολοκληρα τα καροτα, τις πατατες, το κρεμμυδι, το κολοκυθι και τις πιπεριες για αλλα 20-30 λεπτα μεχρι να... τσιμπιούνται. Τα βγαζουμε και αυτα σε σιτα και κραταμε το νερο.
 
Από τα παραπάνω πολτοποιουμε στο multi τη μια πατατα, το μισο σελινο, το κρεμμυδι, το κολοκυθι και τις πιπεριες. Τις αλλες δυο πατατες και τα καροτα τα κοβουμε σε κομματια και τα αφηνουμε μαζι με το ψαρι και το υπολοιπο σελινο.

Βαζουμε σε μια κατσαρολα 10 κουταλες απο το νερο που εχουμε κρατημενο, αλατοπιπερωνουμε και αφηνουμε να βρασει. Οταν βρασει ριχνουμε μεσα το ρυζι και αφηνουμε να βρασει 5-6 λεπτα. Στη συνεχεια ριχνουμε και τα πολτοποιημενα λαχανικα, τα κομμενα καροτα, πατατες και το υπολοιπο σελινο και βραζουμε αλλα 5-6 λεπτα. Τελος προσθετουμε χυμο λεμονιου (εγω βαζω ενα λεμονι και λίγο - αλλα εινια θεμα γουστου πόσο λεμονατο μας αρεσει)

Σερβιρουμε τοποθετωντας και το ψαρι τελευταιο στο πιατο.
Find it English here.
 

16 σχόλια:

  1. Τελικα ψαροσουπα εφτιαξες Ελπινικη εεε???
    Μια χαρουλα...καλοφαγωτη,καλη σας ορεξη!!!
    Φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία σουπίτσα!
    Αγαπώ ψαρόσουπα αν και το βραστό ψάρι δεν είναι από τα αγαπημένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι πρέπει για το χειμώνα και για τις ιώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ψαρόσουπες τα σπάνε. Κάποτε έφτιαχνα με σολωμοκέφαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα παιδια μου θα την τσακιζαν ευχαριστως!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ gwgoyla, τελικα ναι ψαροσουπα... τη ζηλεψα πολύ!

    @ Taste Advisor, πρωτη φορα πριν καναδυο χρονια δοκιμασα κι απο τοτε εινια απο τις αγαπημενες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ειρηνη, κι εμενα ειναι απο τις αγαπημενες...

    @ Λίλα, μας τριγυρναει καιρο τωρα μια ιωση, αλλα οχι δεν θα με ριξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Kanthare, εσυ εισαι πιο προχωρημενος απο μενα... σολωμοκεφαλο ε?

    @ Ελευθερια, μονο τα παιδια θα την τσακιζαν...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ψαρόσουπα έφτιαξα κι εγώ χθες, νομίζω μετά τα γιορτινά φαγοπότια οι σουπίτσες είναι ότι το καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιαμ μιαμ ωραία σουπίτσα!!!
    Μια μεριδούλα και για μένα παρακαλώ...
    Φιλιάααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να είχα τώρα μια ζεστή ψαρόσουπα...με μπόλικο πιπέρι & λεμόνι.
    Ωραίο το φαγάκι σου Ελπινίκη μου..αν και δεν είμαι φίλος του ψαριού, έτσι το τρώω το ψάρι.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βγαίνει κορυφαία με σολωμοκέφαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ΕΛΕΝΑ, ειναι οντως οτι καλυτερο και με τη βροχουλα σημερα ακομα πιο ωραια!

    @ ΝΑΤΑΣΑ, περισσεψε μια τελευταια... προλαβαινεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Marion, μιση μιση την τελευταια μεριδα με τη ΝΑΤΑΣΑ?

    @ Kanthare, οταν μαθω να καθαριζω ψαρια θα τη δοκιμασω κι ετσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπάμε ψαρόσουπα!!!!!και τα λαχανικά με το ψάρι επίσης!!!ΚΑΛΟΦΆΓΩΤΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...