Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Ρύζι με κιμά

Απο καιρό ειχα σκεφτει οτι μ αρεσει πολύ η γεμιση των γεμιστων και θα μπορουσα να τη φαω και σκετη, χωρις την πιπερια ή την ντοματα, απλα για αλλαγη και περισσοτερο το χειμωνα που δεν βρισκω ευκολα ωραιες πιπεριες για γεμισμα... έτσι ξεκινησαν οι δοκιμες!

Υλικά
300 γρ. κιμάς
10-12 κουταλιές ρύζι για πιλάφι
1 κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι, μπάχαρι
2-3 κουτ. σάλτσα ντομάτας
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ολοκληρη πιπερια για γεμισμα
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά ψιλοκομμένη και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρναμε συνεχως μεχρι να ασπρισει παντου και να μην υπαρχουν σβωλοι.
Ρίχνουμε τη σαλτσα ντοματας και το νερό να σκεπαζει το κιμα και αφηνουμε να βρασει για 20-25 λεπτα. Όταν ο κιμας ειναι σχεδον ετοιμος ελεγχουμε μηπως χρειαζεται λιγο ακομα νερο (πρεπει να επιπλεει ο κιμας για να μπορεσει να βρασει και το ρυζι) και ριχνουμε και το ρυζι. Βραζουμε για 5-10 λεπτα και σκεπαζουμε με μια καθαρη πετσετα και το καπακι της κατσαρολας.

Σε αυτο το σημειο ειναι ετοιμο, ειναι νοστημο κι ετσι, αλλα για να δωσω περισσοτερο τη γευση των γεμιστων, εβαλα ολα τα υλικά σε μια σακουλα μεγειρεματος με την ολοκληρη πιπερια για γεμισμα κομμένη σε μεγαλα κομματια και λίγο νεράκι και εψησα αλλη μιση ωρα στο φουρνο.

11 σχόλια:

  1. Αυτό το φαγάκι το συνηθίζουν πολύ οι Έλληνες εξ Αιγύπτου, είναι εξαιρετικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει κι εμένα πολύ το ρύζι με κιμά και πολλές φορές μάλιστα χρησιμοποιώ και κριθαράκι :))
    Φιλιάααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ νόστιμο φαίνεται! Ότι πρέπει για την κόρη μου που τρώει μόνο τη γέμιση από τα γεμιστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ βάζω πιπεριές στην κατάψυξη και έτσι έχω και τον χειμώνα για γεμιστά.
    Μου θύμισε λίγο μακαρόνια με κιμά αν εξαιρέσουμε την πιπεριά...μιαμ μιαμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Taste Advisor, δεν το ξερα αυτό για την Αιγυπτο...

    @Asteri, ωραιο πρεπει να ειναι και με κριθαρακι - μου δωσες ιδεα...

    @big mama, κι εγω μικρη μονο το απο μεσα ετρωγα!

    @Νατάσα, το κανω κι εγω αλλα δεν εχω πολύ χώρο και μόνο για 1-2 φορες με φτανουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμα δεν έχουμε ντοματοπιπεριές..το τρώμε σκέτο..
    Νοστιμότατο είναι κι έτσι.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραια ιδεα κοριτσακι μου! Συνήθως πριν την προπόνηση του Σαββάτου τρώω μακαρόνια. Καλή εναλλακτική θα τη δοκιμασω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Marion, η ιδεα ξεκινησε απ τη βιασυνη μου να φτιαξω γρηγορα φαγητο και τελικα μ αρεσε..

    @"donkey.." παντα ο κιμας δινει κατι παραπανω...ειτε ειναι μακαρονια, ειτε ρυζάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δίκιο εχεις Ελπινίκη μου..Τι τα θέλουμε τα γεμιστά ,,,2 ωρες καταγίνομαι για να βλέπω μετα να τα αδειάζουν ,,και να τρώνε την γέμιση!
    Αυτό θα κάνω την επόμενη φορά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @RIRI, τωρα που "μεγαλωσα" και ειδα την κουζινα με τα δικα μου ματια, καταλαβα γιατι νευριαζε για καποια πραγματα η μαμα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @RIRI, τωρα που "μεγαλωσα" και ειδα την κουζινα με τα δικα μου ματια, καταλαβα γιατι νευριαζε για καποια πραγματα η μαμα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...