Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Μακαρόνια με άσπρη σάλτσα

Αυτή τη βδομαδα, είχαμε κάποια τρεχαματα τα πρωινά κι ετσι επρεπε να μαγειρευω κατι γρηγορο καθε μερα.. Η σαλτσουλα ομως αυτη για τα μακαρονια μας αρεσει πολύ, οπότε δεν πειραζει αμα βιαζομαστε και καμια φορα...

Υλικά
μακαρόνια
1 κουτι κρεμα γαλακτος light
4-5 λεπτες φετες πάριζα
2 φετες κασερι
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
μπάχαρι
λίγο σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
(προαιρετικά μανιτάρια, πιπεριές ψιλοκομμένα)

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ψιλοκόβουμε την πάριζα και το κασέρι. Την πρώτη φορά την εκανα με μπεικον - γιατι ετσι την ειχα βρει - αλλά επειδη δεν μ αρεσει το μπέικον το αντικατέστησα. Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το σκορδο και την πάριζα, ανακατευοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν στον πάτο.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά - κατά προτίμηση - και στη συνεχεια την κρέμα γάλακτος. Ανακατευουμε και πάλι συνεχως μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα, όχι όμως παραπάνω από 5-10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίζνουμε μέσα και το κασέρι. Ανακατευουμε να πάει παντού και να λιώσει και σερβίρουμε.

8 σχόλια:

  1. Μμμμ...!!! Τέλεια!!
    είναι τα αγαπημένα μου!!
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιότατα!! μια μεριδούλα παρακαλωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα μου άρεσε η κρέμα γάλακτος στα μακαρόνια περισσότερο από την κόκκινη σάλτσα.
    Νοστιμότατα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις γύρισα από δουλειά και είδα την ανάρτηση. Μου τρέχουν τα σάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ georgiaxara, κι εμενα αν θελω γρηγορο φαγητο προτιμω αυτα τα μακαρονακια

    @ Asteri, όσες θελεις.. παντα εχω περισσευμα

    @ ΜΑΡΙΑ εγω ειμαι στη μεση.. δεν ξερω ποια να διαλεξω!!!

    @ Kanthare, γινεται γρηγορα γρηγορα... βαλε κατσαρολα στη φωτια και ξεκινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπινίκη,αφού εχεις περίσευμα μη με ξαχάσης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα αρέσει σίγουρα στον αντρούλη μου που τρελαίνεται για τις άσπρες σάλτσες στα μακαρόνια...
    Μπαίνει στα προσεχώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...