Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Πατάτες φούρνου


Συνοδευτικό για πολλά φαγητά, για μπουφέ, για τραπέζια. Οι πατάτες φούρνου είναι ένα φαγητό αρκετά απλό και εύκολο και αυτός ο τρόπος είναι η δική μου εκδοχή για ζουμερές λεμονάτες πατατούλες.

Υλικα
Πατατες
Ελαιολαδο
1-2 λεμόνια
χοντρό θαλασσινο αλατι
Μαυρο πιπερι
Ριγανη
Μουσταρδα σε σκονη


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια μεγέθους σαν μπαλάκι πινγκ πόνγκ και λίγο μικρότερες. Σε γάστρα βάζουμε τις κομμένες πατάτες, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, με το χυμό από 1 λεμόνι και προσθέτουμε το θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μουστάρδα σε σκόνη. Συμπληρώνουμε 1-2 ποτήρια νερό (να σκεπάσουν σχεδόν τις πατάτες) και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις (ή και στον αέρα) τους 220 για 1-1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. στη μία ώρα περίπου ελέγχουμε αν έχει νερό και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο μέχρι να ψηθούν καλά. μόλις μαλακώσουν, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σε γεύση προσθέτοντας χυμό λεονιού, αλάτι ή ρίγανη (αν χρειάζεται) και συνεχίζουμε το ψήσιμο λίγο ακόμη, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από πάνω και να μείνουν με λίγο ζουμάκι.



1 σχόλιο:

  1. Απλές, λιτές μα υπέροχες οι πατάτες σου. Μου αρέσει που χρησιμοποίησες μουστάρδα σε σκόνη. Ενώ έχω κ εγώ, δεν τη χρησιμοποιώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...