Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Muffins Κακάο - Βανίλια με Γιαούρτι


Μια συνταγή που δεν χρειάζεται μίξερ, χωρίς αυγά, που βγάζει 12 ελαφριά δίχρωμα muffins!

Υλικά
1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι 300 γρ
3/4 από το κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κγ σόδα μαγειρικής
1 κγ λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
2 κεσεδάκια ζάχαρη άχνη
3 κεσεδάκι αλεύρι γ.ο.χ.
1,5 κγ μπέικιν πάουντερ
3 κσ κακάο
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή τα σποράκια από ένα λοβό βανίλιας
λίγο γάλα (οποιοδήποτε)


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 170.
Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι (χωρίς την πέτσα), το ελαιόλαδο, τη σόδα, το ξύδι και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν καλά τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν. Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα να μπορεί να ανακατευτεί.
Έπειτα, χωρίζουμε το μίγμα σε δύο ίσα μέρα. Στο ένα βάζουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Στο άλλο βάζουμε το κακάο και ανακατεύουμε επίσης. Εδώ θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγες κουταλιές γάλα για να αραιώσει τόσο όσο το μίγμα βανίλιας. Ρίχνουμε το γάλα με φειδώ για να μην αραιώσει πολύ.
Λαδώνουμε τη φόρμα μας για μάφινς - αν χρειάζεται - και μοιράζουμε το μίγμα ως εξής: Ξεκινάμε με μια κουταλιά από το μίγμα κακάο, έπειτα μια κουταλιά από το  μίγμα βανίλιας και επαναλαμβάνουμε.
Ψήνουμε στους 170, στις αντιστάσεις του φούρνου για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο). Κοντά στα 40 λεπτά μπήγουμε ένα μαχαίρι στη μέση ενός muffin και αν βγει καθαρό, το κεκάκια είναι έτοιμα! Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν πριν ξεφορμάρουμε.



2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...