Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Τουρτα Γενεθλίων "Ζωάκια της Φάρμας"

Πριν λίγες μέρες γιναμε ενος! Απο καιρό ήξερα πως ήθελα η τουρτα του να ειναι homemade και μαλιστα με θεμα τα ζωακια, που απο την αρχη του άρεσαν ιδιαιτερα. Ψαχνοντας βρηκα πολλές ιδεες σ' αυτό το θέμα και αυτή ειναι η δικη μου εκδοχή.

Υλικά
Παντεσπάνι

5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
2-3 κ.σ. κακάο
Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Κρέμα
2 κούπες γάλα
80-100 γρ. ζαχαρη
30 γρ. κορν φλαουρ
1 βανίλια
4 κ.σ. κακάο 
Ζαχαρόπαστα
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. λεμόνι
ζάχαρη άχνη 
χρωματα ζαχαροπλαστικής 

Στόλισμα
πουράκια
ζωάκια και δεντράκια
τρούφα πολύχρωμη

Διαδικασία
Παντεσπάνι
Τη συνταγη αυτη για παντεσπανι την ακολουθω πάντα και μεχρι τωρα δεν εχω αποτυχει ποτε. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετη ώρα μέχρι να αφρατέχουν και προσθέτουμε το αλευρι και το κακάο σιγά σιγά, ανακατευοντας όσο πιο απαλά και κυκλικα μπορουμε με μια σπάτουλα, μεχρι να διαλυθεί τελειως το αλευρι και το κακάο. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή περισσοτερο, αναλογα το φούρνο. Το αφηνουμε να κρυωσει τελείως πριν το κόψουμε. Προσωπικα το φτιαχνω απο την προηγούμενη μερα και το κόβω την επόμενη, με το κόλπο με την κλωστη. Με ενα μαχαίρι χαράζω γυρω γυρω το παντεπάνι στο σημείο που θέλω να το κόψω, και μέσα στη "χαραγματιά" βάζω γυρω γυρω ενα μεγαλο κομμάτι κλωστή. Μόλις περάσει γυρω γύρω, τραβάω την κλωστή να κόψει το παντεσπάνι. 
Κρέμα
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά - εκτος απο το κακάο - με αυγοδάρτη ή ακόμα και στο μπλέντερ και τα βαζουμε σ ένα κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε συνέχεια μεχρι να πήξει. Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο μέρη και στο ένα προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε γρήγορα να ομογενοποιηθεί.
Ζαχαρόπαστα
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το χυμο λεμονιού σ ένα κατσαρολάκι και σιγα σιγά ρίχνουμε την ζαχαρη αχνη, ανακατευοντας συνεχως με αυγοδάρτη. Τελος προσθετουμε και λιγες σταγόνες μπλε και κιτρινο χρωμα ζαχαροπλαστικής για να παρει το χρωμα που θελουμε. (Χρειαζομαστε τόση ζάχαρη ωστε το μίγμα να στεκεται και να μην χύνεται). Ανοιγουμε τη ζαχαρόπαστα σε λεπτό φύλλο ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες με τη βοήθεια πλάστη.
Συναρμολόγηση
Βράζουμε τη ζαχαρη με το νερο για 5-10 λεπτα. Τοποθετούμε ενα παντεσπανι, αλείφουμε με λίγο σιρόπι, στρώνουμε τα 3/4 στης κρέμας κακαό. Τοποθετουμε το επόμενο παντεσπάνι, αλείφυμε με λίγο ακομα σιρόπι και στρώνουμε τα 3/4 της λευκής κρέμας βανίλια. Τοποθετούμε και το τρίτο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε επισης. Χρησιμοποιούμε την υπόλοιπη κρέμα για να καλυψουμε την τουρτα γυρω γυρω, και στηρίζουμε εκεί τα πουράκια κομμένα σε άνισα κομμάτια. Τοποθετουμε απο πανω την ζαχαροπαστα και περιμετρικα αυτης πασπαλιζουμε χρωματιστη τρουφα. Τοποθετουμε και τα ζωακια και τα δεντράκια και έτοιμη!
ΠΡΟΣΟΧΗ: τα πουρακια πρεπει να μπουν όσο γινεται πιο αργα - και κοντα στην ωρα σερβιρισματος - διαφορετικα, επειδη απορροφουν πολυ γρηγορα υγρασία, μαλακωνουν πολυ.

Οι ιδεες που πηρα ειναι απο δω:

12 σχόλια:

  1. Να σου ζήσει το μπουμπουκάκι σου!!
    Υπέροχη η homemade τούρτα που του ετοίμασες!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χρονια πολλα να σου ζησει!! τι καλυτερο απο μια τουρτα της μαμας σπιτικη και με αγνα υλικα! υπεροχη! πολυ καλη ιδεα κ ευκολη τα ζωακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ! Πραγματικα, ειναι σχετικα ευκολη - απλα λιγο χρονοβορα - ειναι ομως πολυ εντυπωσιακη!

      Διαγραφή
  3. Αγαπημένο θέμα για μπεμπάκια Ελπινίκη μου!
    Πολύ όμορφη η τούρτα που ετοίμασες, χορταστική και νοστιμότατη!
    Να τον χαίρεστε το μικρούλη σας!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστουμε πολυ! Το θεμα ειχε αποφασιστει απο καιρο, αφου απο πολυ μικρουλης εδειξε προτιμηση σε τετοια παιχνιδια και σχεδια!
      Και πρεπει να σ ευχαριστησω και για την ιδεα, η δικη σας τουρτα ηταν απο τις πρωτες που ειδα οταν αρχισα να ψαχνω τουρτες με ζωακια και μ ενθουσιασε!

      Διαγραφή
  4. Υπέροχη η τούρτα που του ετοίμασες!
    Απο τις ποιο άψογες συνταγές, όπως η τεχνική αλλά και το αποτέλεσμα!
    Είχα δοκιμάσει κάτι αρκετά ποιο απλό αλλά ακόμα δεν το έχω πετύχει. Ελπίζω να μην τα κάνω θάλασσα και με τη δική σου συνταγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιζω να τα καταφερεις τελικα, πιστευω ειναι σχετικα ευκολη αν λιγο πιανουν τα χερια σου και εχεις χρονο να ασχοληθεις..

      Διαγραφή
  5. Να σας ζήσει,Ελπινίκη μου!Υπέροχη τούρτα έφτιαξες! Γεια στα χέρια σου, χρυσοχέρα μανούλα! Φιλάκια από Veggie sisters (πρώην "Τι θα φάμε σήμερα;")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστουμε πολυ! Την προσεξα την αλλαγη... super!

      Διαγραφή
  6. Να σου ζήσει Ελπινίκη μου!!!
    Φυσικά και η τούρτα θα ήταν δική σου! Στα πρώτα του γεννέθλια? Αλίμονο!
    Κλασσικό θέμα τα ζωάκια. Κι εγώ στην τούρτα της Κ. στα πρώτα γεννέθλια έκανα το ίδιο.
    Τα μωρά τρελαίνονται για τα ζωάκια.

    Σου έγινε πολύ όμορφη και τα πουράκια γύρω - γύρω είναι η σταθερή μου αξία για κάθε είδους φράχτη!!! χαχα

    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναφορά και χαίρομαι αν σε ενέπνευσα έστω και λίγο!
    Φιλιά και του χρόνου με τούρτα διαστημόπλοιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ ευχαριστω πολυ! Με ενεπνευσες πολυ, οχι λιγο, η δικη σου ηταν η πρωτη που ειδα! Τωρα που ξεκινησα δεν εχει επιστροφη... καθε χρόνο πρέπει να ξεπερναμε τον προηγουμενο, το διαστημοπλοιο μαλλον θα το αφησω για πιο μετα ομως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...