Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Κέηκ Μέλιού με Καρύδια και Κανέλα

Πρόσφατα δοκίμασα πρωτη φορά κέηκ μελιού από μια φίλη και επειδή μ άρεσε πολύ πηρα τη συνταγη της, εκανα μερικες αλλαγες και να το!

Υλικά
1/2 κούπα βούτηρο
3/4 κούπας μέλι
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1,5 κ.γ. κανέλα
2 κούπες αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν παουντερ
1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κούπα καρυδια τριμμένα
1/4 κούπας βραστό νερό

Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί βαζουμε το βουτυρο  και το μελι να λιώσουν και οταν εχουν λιωσει τα χτυπαμε ελαφρα με το συρμα να γινει τελειως λειο μίγμα. Ταυτόχρονα χτυπαμε στο μιξερ τα αυγά, τη ζαχαρη και την κανελα να ομογενοποιηθουν πληρως.
Στη συνέχεια, ριχνουμε το μιγμα βουτυρο - μελι στο μιξερ και συνεχιζουμε το χτυπημα. Επειτα το αλευρι και το μπεικιν κοσκινισμενα και τη βανιλια ή το ξύσμα. Τελευταιο ριχνουμε το νερό και χτυπαμε λιγο ακομη. Σταματαμε το μιξερ, προσθετουμε τα καρυδια τριμμενα και ανακατευουμε με ενα κουταλι να πανε παντου. Αδειαζουμε σε βουτυρωμενη φορμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 για 50 λεπτα περιπου! Αφήνουμε να κρυωσει καλα και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θελουμε!
In English here


41 σχόλια:

  1. Νοστιμότατο φαίνεται Ελπινίκη :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κάνω νυχτερινή ανταπόκριση και να πω, πως το έφτιαξα το απόγευμα με την επιστροφή από τη δουλειά. Μικρές αλλαγές αντί για κανέλα, έβαλα μείγμα μπαχαρικών Σμυρνιό και αντί για το ζεστό νερό, χυμό πορτοκαλιού. Πασπάλισα και τον πάτο αλλά και την κορφή με επιπλέον καρυδόψυχα κατά τη συναρμολόγηση και μετά στο ξεφορμάρισμα πασπάλισα άχνη και κανέλα παρέα.
      Η πεθερά μου και εγώ το βρίσκουμε εξαιρετικό. Θα προσπαθήσω και για μια mini ανάρτηση φωτογραφίας.
      Καλό βράδυ Ελπινίκη.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα! Χαιρομαι που σας αρεσε. Ωραια η ιδεα με το extra πασπαλισμα και φανταζομαι με το μιγμα μπαχαρικων θα εγινε ακομη πιο μυρωδατο!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το κεκάκι το φαντάζομαι παρέα με μια κούπα αχνιστό αρωματικό τσάϊ!!
    Η απόλυτη απόλαυση!!!!
    Καλό μεσημέρι Ελπινίκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Ελπινίκη, τι κέικ είναι αυτό, κανέλλα, καρύδια, μέλι συνδυασμός πολύ αγαπημένος… θέλω ένα κομμάτι. Στο blog μου σε περιμένει ένα βραβείο. http://oti-mas-aresei.blogspot.com/2012/01/blog-post_26.html. Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μ'αρέσει πολύ το κεικ μελιού,βρισκω οτι παει τελεια με τον χειμώνα,άσε που μου θυμίζει και κατι σε μελομακαρονο στη γευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο.. με μελι και κανελα θυμιζει μελομακαρονο και χειμωνα!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα, Ελπινίκη.
    Το κέικ σου φαίνεται πολύ αφράτο, μπράβο!
    Φτιάχνω κι εγώ ένα με μέλι και μπαχαρικά και το τρώμε σκέτο ή με κρέμα τυριού και κανέλα!
    Φιλιά, καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπληρώνω: θα δοκιμάσω και το δικό σου, γιατί εμένα δεν μου γίνεται μαλακό και ξηραίνεται τις επόμενες μέρες. Θα επανέλθω.

      Διαγραφή
    2. Σ ευχαριστω πολυ! Το συγκεκριμενο κεηκ μου βγηκε σχετικα αφρατο αλλα οχι πολυ λογω των καρυδιων. Εννοω οτι δεν ειναι το κλασσικο μαλακο κεηκ αλλα η υφη του ειναι λιγο πιο σκληρη. Χωρις τα καρυδια μαλλον θα ηταν πιο αφρατο!
      Περιμενω παντως εντυπωσεις!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Ελπινίκη μου, καταπληκτικός συνδυασμός υλικών, ταιριάζουν όλα πάρα πολύ!Θα το δοκιμάσω!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολυ! Περιμενω εντυπωσεις αν το δοκιμασεις τελικα!

      Διαγραφή
  7. Νοστιμότατο φαίνεται Ελπινίκη μου κ οι φωτογραφίες τέλειες! (Αν δεν κατάλαβες η Sofi του That's Eat είμαι απλώς από το άλλο blog)Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολυ! Ωραιο και το.. αλλο σου blog!

      Διαγραφή
  8. καλα Ελπινίκη....δεν έχω λόγια..ο συνδυασμός καστανή ζάχαρη με μελι...σκίζει και γίνεται το κεικ καραμελένιο..φαντάζομαι με σοκολάτα απο πάνω θα είναι....!!!!μμμμμμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοκολατα απο πανω δε δοκιμασα, αλλα τωρα που το λες... η σοκολατα παει παντου!

      Διαγραφή
  9. Πολύ αφράτο και ωραίος συνδυασμός υλικών.Έμεινε κανένα κομματάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα τελειωματα ειναι... προλαβαινεις δεν προλαβαινεις!

      Διαγραφή
  10. Πολύ ωραίος συνδυασμός!!!Μπράβο Ελπινίκη μου!!Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Thanks for dropping by my blog. This looks amazing!! All my favourite ingredients :) I'll have to try this sometime.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. επέτρεψέ μου να σου δώσω αυτό το βραβείο...συνέχισε τα υπέροχα πράγματα που φτιάχνεις!!! http://gastromageies.blogspot.com/2012/01/blog-post_2622.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω ότι θα μου αρέσει πολύ! Μέλι, κανέλα και πορτοκάλι είναι από τα πολύ αγαπημένα μου υλικά! Φιλάκια Ελπινίκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αυτα ειναι τα αγαπημενα σου, σιγουρα θα σ αρεσει!

      Διαγραφή
  14. Ελπινίκη μου έγραψες πάλι!! οι φωτογραφίες σου απλά δεν παίζονται!! πρέπει να έγινε τέλειο!! φιλάκια και καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραία συνταγή!Με ωραία υλικά και νόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολυ!!!! Και καλως ορισες!!!

      Διαγραφή
  16. Ελπινίκη μου, πέρασε απο το blog μου να παραλάβεις τα βραβεία σου!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελπα μου εγω έχω μια παραγγελία......Ένα χιονισμένο γλυκό να αναρτήσεις που πάλι σε εσενα το έφαγα πρωτη φορά κι από τότε νομίζω ότι το έχω φτιάξει περισσ΄τερες φορές από σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μινι μου ειναι στα αμεσα πλανα κι αυτο!!! Ειδικη αφιερωση θα σου κανω!!!

      Διαγραφή
  18. Dear Elpiniki, This cake looks wonderful. It is a perfect partner for a good cup of black coffee.
    Thank you for your kind visits. I look forward to them. Blessings from your friend, Catherine xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...