Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Σως Μπάρμπεκιου

Τελευταια πειραματίζομαι με τις σως που συνοδευουν κρέατα, ψαρικά ή και σαλάτες. Μια από τις αγαπημενες μας ειναι η σως μπαρμπεκιου και παντα προσπαθουσα με διαφορες συνταγες να την πετυχω, οπως την τρωμε εξω.
Μετα πό πολλές προσπάθειες και με συνδυασμό τελικά διαφόρων ιδεών την καταφερα!

Υλικά
1 κ.σ. βούτηρο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. νερό
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1/2 φλυτζανακι καφε κετσαπ
2 κ.σ. σως worcestershire
2 κ.σ. καστανη ζαχαρη
2 κ.σ. λεμόνι (ή ξυδι)
1/2 κ.γ. ταμπάσκο

Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι ζεσταινουμε το βουτυρο και σοταρουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο. Στη συνεχεια προσθετουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατευουμε. Αφηνουμε να βρασει για λιγο μεχρι να ρουφηξει το νερό του. Επειδη αυτό γινεται γρηγορα καλα ειναι να το επιβλεπουμε συνεχως!
Συνοδευει τελεια κρεατικά και ειδικά φτερούγες κοτοπουλο!

13 σχόλια:

  1. Λοιπόν, έφτιαξα κι εγώ για πρώτη φορά τον Αύγουστο και ήταν μοναδική. Βλέπω ότι τα υλικά μας ταιριάζουν πάνω κάτω! Προτείνω σε όλους να τη δοκιμάσουν, αξίζει τον κόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Ελπινίκη και καλή εβδομάδα!:-)
    Ωραία φαίνεται η σάλτσα. Υπάρχουν τόσες διαφορετικές εκδοχές για σάλτσα BBQ που δεν ξέρεις ποιά να διαλέξεις. Οι περισσότερες είναι νόστιμες και από τα υλικά της δικιάς σου βλέπω ότι δεν πάει πίσω. Μπαίνει στα υπόψη! Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσουν πολύ οι σάλτσες που συνοδεύουν bbq ή κρέατα και αυτή δείχνει πολύ καλή! Η μόνη αλλαγή που ίσως κάνω είναι το βούτυρο με ελαιόλαδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρω μερικούς από το σπίτι μας που θα κάνουν τούμπες αν τους την εμφανίσω συνοδεία ψητών...!!!

    Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, απ ότι ειδα τα υλικα ειναι αυτα με καποιες προσθαφαιρεσεις, αλλα με αυτον τον τροπο εμενα τουλαχιστον μ αρεσε περισσοτερο.

    @ Αννα, εμενα δεν μ αρεσει καθολου το ξυδι κι αυτος ηταν ο μονος τροπος να την κανω χωρις ξυδι και παρολα αυτα να βγει τοσο καλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ kiki, φανταζομαι οτι δεν θα εχει και μεγαλη διαφορα στη γευση, αλλα σιγουρα θα ειναι πιο υγιεινη!

    @ Εφη, καλη επιτυχια λοιπον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φτερούγες κοτόπουλο είπες?????????

    την φτιάχνω τώρα κιόλας!!!!!!!!!!

    φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και σε μας αρέσει πολύ η σάλτσα BBQ
    Καλή βδομάδα Ελπινίκη μου, φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ ζαχαρουλα, καλες εγιναν? ;-)

    @ ΕΛΕΝΑ, καλη βδομαδα και σε σενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελπινίκη καλησπέρα! Η σως φαίνεται γευστικότατη. Την ονειρεύομαι εκτός φυσικά από φτερούγες, και με onion rings!!! Την καλησπέρα μου! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκρηκτική η σως Ελπινίκη μου!Θα την δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρίαααα..Φιλιάαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάνω την σάλτσα , κάνεις τα ψητά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ροζα, οντως και με onion rings θα πηγαινε τελεια!

    @ mara, σ ευχαριστω πολυ! Θα ενθουσιαστεις με το ποσο μοιαζει με των εστιατοριων.

    @ manousina, ο,τι θες κανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...