Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Κοτόπουλο με πατατες φούρνου

Κλασσικό φαγητάκι, αλλα πολύ πολύ νόστιμο...

Υλικά
πατάτες κομμένες σε μέτρια προς μικρά κομμάτια
1 ολόκληρο κοτοπουλο κομμένο στα 4
λίγο ελαιόλαδο
3 λεμονια στυμμένα
ρίγανη
2-3 κουτ. μουσταρδα
αλάτι, πιπέρι
 

Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατατες σε μετρια προς μικρα κομματια και τις βαζουμε σε μια γαστρα (ή σε ταψακι). Ραντιζουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μπαχαρικα, το λεμόνι και τη ρίγανη και συμπληρώνουμε με νερό με τη μουσταρδα ανακατεμενη μεχρι να σκεπασει σχεδον τις πατατες. Σε περιπτωση που χρησιμοποιησουμε ταψί, μπορει να χρειαστει να συμπληρωσουμε νερακι. Βαζουμε στο φουρνο στον αερα στους 220 και ψηνουμε για 45 λεπτα με 1 ώρα.
Αλατοπιπερωνουμε το κοτοπουλο και στη 1 ωρα περιπου που ψηνονται οι πατατες βαζουμε και το κοτοπουλο στη γαστρα και ραντιζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε άλλη 1 ωρα περιπου, αφηνοντας για 10 λεπτα στο τελος ανοιχτή τη γάστρα για να παρουν χρώμα οι πατατες και η πετσα απο το κοτοπουλο.
 

5 σχόλια:

  1. Αυτό το φαγητό με έκανε στα μάτια του καλού μου την καλύτερη μαγείρισσα που έχει συναντήσει! Πιο καλή κι από τη γιαγιά του! Είναι από τα αγαπημένα μου, γι' αυτό το πετυχαίνω τόσο πολύ! Και το δικό σου φαίνεται μούρλια! Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαμι γιαμι πολυ ωραιο το φαγητακι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλασσικό μεν αλλά διαχρονικά νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλασσικό μέν, αλλά εγώ ξέρω οτι οταν το ψήνω ,γλείφουμε και τα δάκτυλα μας!Μπράβο Ελπινίκη μου που το εφτιαξες σήμερα, μακάρι να ημουν κοντά να πάρω μιά μερίδα!!!

    Σημ . δες τον διαγωνισμό για το τσαντάκι..στο http://ririfotiadi.blogspot.com/
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προτείνω να το λουσεις πριν το ψήσιμο με μια σως λευκού κρασιού μαζί με μουσταρδα αρωματισμενη με βοτανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...