Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αρακάς Λαδερός


Παίρνοντας ιδέα από την Εύα (Funky Cook) για αρακά με πιπεριές Φλωρίνης, είπα να δοκιμάσω να τις προσθέσω κι εγώ και ορίστε το αποτέλεσμα!

Υλικά
500 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα μικρά κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 πιπέρι μαύρο και άλλο τόσο κόκκινο
2 πατάτες μέτριες κομμένες
2 κουταλιές σουπας σάλτσα ντομάτας
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι



Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και την πιπεριά - μ' αρεσουν όλα να ειναι στο ίδιο μεγεθος με τον αρακά, οπότε τα κόβω μικρά κυβάκια.
Αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο και ρίχνουμε και τον αρακά. Γυρνάμε τον αρακά 2-3 φορές και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατευουμε καλά και βαζουμε νεράκι μέχρι να σκεπάζει τον αρακά και λίγο παραπάνω.
Βράζουμε μέχρι να γίνει ο αρακάς και έτοιμο!


Έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Όντως μ άρεσε με την πιπεριές Φλωρίνης, και την επόμενη φορά θα βάλω δύο...

6 σχόλια:

  1. Ξεκίνησα να τρώω αρακά πριν από 2,3 χρόνια, δεν τρελαίνομαι, αυτόν όμως θα τον δοκιμάσω!
    Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια καλησπέρα στα γρήγορα κι από μένα...
    Μούρλια ο αρακάς σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νοστιμότατος!!!! την επόμενη φορά που θα κάνεις αρακά ρίξε και μια μελιτζάνα σε κυβάκια...ο αρακάς μου αρέσει πολύ με αγκινάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα εφαγα αρακά. Εγώ βάζω και κολοκυθάκι και πατάτες μέσα.
    με φετούλα μούρλια είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. miami miami....kai ena keftedaki sthn akrh tha tou phgaine :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και με πιπεριά και χωρίς πιπεριά, είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...