Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Κιμας μαγειρεμενος

Υλικά
1/2 κιλό κιμάς
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1/4 κουτ. πιπέρι μαύρο
1/2 κουτ. πιπέρι κόκκινο
1/2 κουτ. μπάχαρι
3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
λίγο λάδι
αλάτι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι και όταν αρχίσει να γίνεται διάφανο ρίχνουμε το σκόρδο και την πιπεριά (άν θέλουμε). Γυρνάμε για λίγο μέχρι να αρχισουν να μαραίνονται και συμπληρώνουμε τα μπαχαρικα εκτός από το αλάτι. Αφήνουμε λίγη ώρα να βγούν τα αρώματα και έπειται προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρνάμε γρήγορα και συνεχώς για να "ασπρίσει" καλά από όλες τις πλευρές και να μην υπάρχουν μεγάλοι σβώλοι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και τη ντομάτα, ανακατεύουμε καλά, συμπληρώνουμε νεράκι νε τον σκεπάζει και λίγο παραπάνω και αφήνουμε να βρασει σε μέτρια προς συνατή φωτιά.
Όταν έχει σχεδόν πιεί όλο το νερό του, ρίχνουμε αλάτι, αφήνουμε λίγο ακόμη και έτοιμος!

1 σχόλιο:

  1. και μουσακά............τι να πω με σένα παιδί μου!
    Πάλι μας άνοιξες την όρεξη!
    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...