Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Μπεσαμέλ

Υλικά
2,5 κούπες γάλα
1 κουταλιά βούτηρο
αλλη 1 κούπα γάλα
4 κουτ. αλεύρι
1 κουταλιά κορν φλάουερ
1 αυγό
αλάτι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε βάζοντας σε χαμηλή φωτιά τις 2,5 κούπες γάλα και το βούτηρο.
Στο μεταξύ σε ένα βαθύ μπώλ βάζουμε την αλλη κούτπα γάλα, το αλεύρι και το κόρν φλάουερ και χτυπάμε γρήγορα και δυνατό με το σύρμα μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου σβώλοι.
Όταν το γάλα στην κατσαρόλα αρχίσει να ζεσταίνεται (αλλά όχι να βράσει), συμπληρώνουμε με το μίγμα από το μπώλ και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα γυρίζοντας πάντα προς την ίδια κατεύθυνση μέχι να αρχίσει να πήζει.
Θέλει συνεχόμενο ανακάτεμα για να μην κολλήσει κάτω.
Όταν αρχίσει να πήζει αφήνουμε για δευτερόλεπτα να κοχλάσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύοντας γρήγορα μόλις το ρίζξουμε για να μην ψηθεί. Συμπληρώνουμε αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...