Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Μπιφτέκια Γεμιστά

Αγαπημενα γεμιστα μπιφτεκακια με κασερι που λιωνει. Τρωγονται ζεστα!!!!

Υλικα
300 - 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/2 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο
1/2 κουταλάκι μπάχαρι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
φρυγανιά (όσο πάρει)

Εκτελεση

Αποβραδίς βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ εκτος από την φρυγανιά. Ζυμώνουμε συνεχώς για αρκετή ώρα για να παιδευτούν καλά τα υλικά και να γίνει ένα όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για όλο τα βράδυ ιδανικά Μπορει να γινει και πρωι και να μεινουν λιγες ωρες στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα συμπληρωνουμε σιγα σιγα τη φρυγανια προσεχοντας να μην σφιξει το μιγμα. Προσθετουμε φρυγανια τοση οση χρειαζεται απλα για να μπορουμε να τα πλασουμε. Πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια με καλό ζύμωμα για να μην έχουν κενά και τα πιεζουμε πολυ να γινουν οσο πιο λεπτα γινεται. Βαζουμε πανω κασερι που λιωνει και απο πανω κολλαμε ενα δευτερο ιδιο λεπτο μπιφτεκι.  
 
Τοποθετουμε τα μπιφτεκια σε ταψι στρωμενο με αλουμινοχαρτο και λαδοκολλα και σκεπαζουμε με αλλο ενα φυλλο λαδοκολλα. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 1 ωρα περίπου και αλλα 5-10 λεπτα χωρις τη λαδοκολλα. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου, πατάτες πουρέ ή ό,τι άλλο προτιμάμε.
 

48 σχόλια:

  1. Λαχταριστά, αφράτα και ζουμερά τα μπιφτέκια σου Ελπινίκη. Ελπίζω να εγκλιματίστηκες στη νέα σου δουλειά. Φιλιά και καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολυ! Ακομα εγκλιματιζομαι.. αλλα που θα παει θα στρωσει το πραγμα!

      Διαγραφή
  2. Ελπινίκη μου είναι τέλεια!!!!!!!!!!!!!Φιλιά καλό βράδυ και καλό Σ/Κ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπω μπιφτεκάκια υπέροχα με το αγαπημένο μου κασεράκι!!! Τέλεια Ελπινίκη μου, καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πωπω... τι μπιφτέκια είναι αυτά Ελπινίκη μου;;;; Πωπω.. μου έτρεξαν τα σάλια!!! Λαχταριστά!!! Μπράβοοοο!!!!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ εύκολος τρόπος!!!ευχαριστώ!!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημερααααααααα....λαχταριστά και πεντανόστιμα....η μυρωδιά ήρθε μέχρι εδώ!!!!φιλιααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίνονται πεντανόστιμα Ελπινίκη μου και πολύ ζουμερά! Ωραίο και αγαπημένο φαγάκι, με το κασέρι να του δίνει μια πολύ ξεχωριστή πινελιά!
    Φιλάκια πολλά, καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κασερι παντα δινει κατι εξτρα, και ειδικα οταν ειναι ζεστα και λιωνει....

      Διαγραφή
  8. Ελπινίκη ωραία μπιφτέκια έφτιαξες!!αν σου αρέσει το μπλέ τυρί δοκίμασε την επόμενη φορά, θα έχεις ένα πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το πολυτρωμε το μπλε τυρι, αλλα νομιζω πως ειναι ωραιος συνδυασμός!

      Διαγραφή
  9. Ζεστά ζεστά, γεμιστά και λαχταριστά!!!!
    Εγώ συνήθως τα γεμίζω με φέτα, αλλά τι όμορφα που θα λιώνει το κασέρι μέσα στα μπιφτεκάκια!
    Φιλιά Ελπινίκη μου, καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφες φωτογραφίες, πολύ λαχταριστό πιάτο!
    Καλό Σαββατοκύριακο Ελπινίκη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελπινίκη μου,
    Το μπιφτέκι είναι που είναι ωραίο,
    αν το γεμίσεις κιόλας... ε, τότε γίνεται φοβερό!

    Συμφωνώ με την Ξανθή!!
    Το ροκφόρ αν το τρως θα του πάει πάρα πολύ, και η φέτα επίσης γιατί λιώνει και το κάνει και αυτή πικάντικο!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ροκφορ δε νομιζω να το δοκιμασω, αλλα με φετα θα τα κανω σιγουρα!

      Διαγραφή
  12. Αμάν Ελπινίκη μου μας πέθανες τέλειο,αγαπημένο κι εγω τα φτιάχνω έτσι και μάλιστα στα μισά βάζω κασέρι και στα άλλα μισά φέτα.Φιλιά καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελπινίκη καλημέρα. Πέρνα από τα Κουζινομπερδέματα να παίξεις ένα παιχνιδάκι, αν βέβαια έχεις ώρα. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπημένο φαγητό της γυναίκας μου αλλά και δικό μου φυσικα :) Υπέοχη συνταγή με φοβερές (όπως πάντα) φωτογραφίες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολυ! Τελικο η φωτο ειναι η μιση νοστημια!

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα, Ελπινίκη!
    Ωραία τα μπιφτέκια, αφράτα και νόστιμα. Εξαιρετική η περουσίασή τους!
    Φτιάχνω κι εγώ γεμιστά αλλά με φέτα. Μου άρεσε και η πρόταση της Ξανθής.
    Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαίνονται πολύ γευστικά. Τα φαντάζομαι με πουρέ και γουργουρίζει το στομάχι μου!

    Καλή εβδομάδα Ελπινίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι μενα μ αρεσουν πολυ με πουρε... αλλα και οι φουρνου ειναι τελειες!

      Διαγραφή
  17. Λιμπιστικά αυτά τα γεμιστά μπιφτέκια! Και όσο είναι ζεστά ακόμα, με το τυρί να λιώνει... μμμ!
    Αν θέλεις να παίξεις το παιχνίδι των 11 ερωτήσεων σε προσκαλώ!
    Δες εδώ: http://chefkang.blogspot.com/2012/03/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε περιμένει μια πρόσκληση στον Ψαρότοπο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ¨Ελπη τα εφτιαξα τα μπιφτέκια σου, ήταν πολύ νόστιμα. Αλήθεια αυτγό δεν βάζεις, ή το ξέχασες?Εγώ πάντως έβαλα και το γιαοιυρτάκι τα έκανα πολύ πολύ αφράτα.
    Φιλάκια φιλενάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δε βαζω αυγο συνηθως, αλλα καμια φορα βαζω... μπραβο μαγειρισσα μου!!!!

      Διαγραφή
  20. Ελπινίκη μου!!!είναι τέλειο φαγητό πάντα όταν θα το κάνω δεν μένει τίποτααα!!!!και έχω να το κάνω αρκετό καιρό καλά που μου το θύμησες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...