Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Φασόλια με Λουκανικα

Μεταξυ Χριστουγεννων και Πρωτοχρονιας μαγειρευω παντα απλα και ευκολα φαγητα για να εχω χρονο να κανω δοκιμες για το Πρωτοχρονιατικο τραπεζι - που δε γινεται βεβαια σπιτι μου, αλλα όλο και κατι θελω να παω κι εγω.

Υλικα
1 λουκάνικο χωριατικο κομμενο σε ροδελες
1/2 σακουλακι φασολια απλα ή και γιγαντες - μουλιασμενα αποβραδις
2 κουτελιες σαλτσα ντοματας
αλάτι, πιπερι, μπαχαρι
λίγη ρίγανη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκορδο πολτοποιημενη
λιγο ελαιολαδο

Εκτέλεση
Βραζουμε τα φασολια μεχρι να μαλακωσουν αλλα οχι να λιωσουν - εμενα στη χυτρα θελουν 18-20 λεπτα απο την ωρα που σφυριζει.
Ταυτοχρονα σε ελαχιστο ελαιόλαδο τηγανιζουμε τα λουκανικαι μεχρι να ψηθουν και απο τις δυο πλευρες.
Σε ενα κατσαρολακι σοταρουμε σε λιγο λαδακι το κρεμμυδι και το σκορδο, προσθετουμε τα μπαχαρικα και τη σαλτσα ντοματας και 1-2 ποτηρια νερο και αφηνουμε να παρουν μια βραση.

Τελος, σε ενα ταψακι ριχνουμε τα φασολια, απο πανω διασκορπιζουμε τα λουκανικα και περιχυνουμε με τη σαλτσα να παει παντου.
Ψηνουμε για 30-40 λεπτα μεχρι να πιει τα ζουμια του και ειναι ετοιμο!
 

6 σχόλια:

  1. Μου φαίνεται ότι βρήκα τι θα φάω αύριο. Να σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο! Με φακές το έχω δοκιμάσει και εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο φαγητό Ελπινίκη!!!με φασόλια γίγαντες το προτιμώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Kanthare, περιμενω εντυπωσεις...

    @ Taste Advisor, σ ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ mia maria, ενδιαφερον ακουγεται και με φακες...

    @ RIRΙ, κι εγω, αλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...