Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Γεμιστα Λαχανικά Νο 3 - κιμάς, ρύζι, πλιγούρι

Και τωρα που αρχισε να μπαινει ο χειμωνας, εγω ειπα να φερω ξανα το καλοκαιρι... ειχα λίγες πιπεριές στην καταψυξη κι ειπα να κανω τα αγαπημενα γεμιστα!

Υλικά
10-12 λαχανικα για γεμιστα
300 γρ. κιμάς
8 κουτ. σουπας ρύζι
4 κουτ. σουπας πλιγούρι
2 κουτ. σουπας σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπερια ψιλοκομμένη
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, μπάχαρι

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο ζεστό ελαιόλαδο και στη συνεχεια ρίχνουμε τον κιμά, ανακατευοντας συνεχώς μέχρι να μην υπαρχουν σβωλοι και να εχει ασπρίσει καλά παντού.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, την πιπερια ψιλοκομμμενη, τα μπαχαρικά και νερό να σκεπάζει τον κιμά. Σε 15 λεπτά περίπου που ο κιμάς ειναι σχεδόν έτοιμος ρίχνουμε λίγο νερό ακομα και προσθετουμε το πλιγουρι ανακατευοντας συνεχως να μην κολλησει και σε 2-3 λεπτα ρίχνουμε και το ρύζι.
Βράζουμε για 5-6 λεπτά ελεγχοντας να μην τελειωσει το νερό και σκεπάζουμε με μια καθαρη πετσετα και το καπακι της κατσαρολας για αλλά 5-10 λεπτά. Θα πρεπει να εχει μεινει λιγο νερακι σε αυτη τη φαση.
Στο μεταξυ, καθαριζουμε τα λαχανικα (πιπεριες, ντοματες, κολοκυθακια) και τα αλατιζουμε ελαφρως εσωτερικα. Γεμιζουμε καθε λαχανικο και τα στριμωχνουμε σε πυρεξ ή ταψακι. Περιχυνουμε με λιγο λάδι και αλατιζουμε και εξωτερικα.
Ριχνουμε νερό μεχρι λιγο κατω απο τη μεση των γεμιστων και ψηνουμε στους 200 για 1 ωρα περιπου. Στη μεση περιπου της ωρας, αναποδογυριζουμε τα γεμιστα να ψηθουν και απο τις δυο πλευρές.

2 σχόλια:

  1. Όντως μας έφερες το καλοκαίρι!!τώρα που κάνει κρύο και θα χιονίσει, είναι πρόκληση να φτιάξουμε αυτό το φαγητό.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω τα λαχανικά,όταν είναι και γεμιστά μπορώ να φάω τεράστιες μερίδες!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...