Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Spring Rolls - Λαχανο & Κοτόπουλο

Καιρό ήθελα να δοκιμασω να τα κανω και ολο το ανεβαλλα, χθες ομως τα καταφερα!

Υλικά (για 12-15 κομμάτια)
λάχανο ασπρο ψιλοκομμένο (1/2 περιπου)
λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο (1/4 περιπου)
2 καροτα τριμμένα
περίπου 2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγαλη σκελιδα σκορδο πολτοποιημενη
1 κομμάτι στηθος κοτοπουλου κομμένο σε λωριδες
1-2 κουταλιες soy sause
1 πακετο φυλλο κρουστας
μπόλικο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταινουμε λιγο ελαιόλαδο και σοταρουμε το κρεμμύδι. Στη συνεχεια την πιπεριά, τα καροτα, το σκορδο και το μαιντανό. Αφου μαραθουν, προσθετουμε το ασπρο και το κοκκινο λαχανο και αλατοπιπερωνουμε. Αφηνουμε 5 λεπτα περιπου και τακεβαζουμε απο τη φωτια.
Ριχνουμε ολα τα υλικά σε ενα μπολ, προσθετουμε τη soy sause και ανακατευουμε.
Στη συνεχεια ψηνουμε τις λωριδες κοτοπουλου σε τηγανι - ψηστιερα.
Γεμιζουμε ενα ενα τα φυλλα κρουστας ως εξης:
1. Τα κοβουμε ολα στη μεση.
2. Κάθε μισο κομμματι το διπλωνουμε απο την κατω πλευρα ωστε να γινει τετραγωνο
3. Βαζουμε 1 κουταλια γεματη γεμισης στη μια γωνια διαγωνια
4. Τυλιγουμε μεχρι τη μεση
5. Διπλωνουμε τις ακρες προς τα μεσα
6. Συνεχιζουμε το διπλωμα
7. Κλέινουμε με λιγο νερακι στη μυτη για να κολλήσει
Η διαδικασια φαινεται παρακατω (ειναι λιγο σκοτεινες γιατι τελειωσε η μπαταρια απο τη μηχανη και εβγαζα με κινητο)


Τέλος, τηγανιζουμε σε καυτο ελαιόλαδο από ολες τις πλευρές μεχρι να παρει χρυσαφι χρώμα.

14 σχόλια:

  1. Τα spring rolls ανεξαρτήτως γέμισης δλδ... είναι απο τις αδυναμίες μου..
    Μούρλια η συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπινικούλα είμαι fun των spring rolls αλλά τα δικά σου είναι κορυφαία.Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπινίκη μου ,ωραία το spring roll σου, με σάλτσα γλυκόξινη θα ειναι τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ θα πάρω ένα και να είναι με γλυκόξινη παρακαλώ! Μου αρέσουν πολύ!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Ελπινίκη μου!
    Τα Spring Rolls είναι ένα απο τα αγαπημένα μου φαγητά.
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Lillium, τωρα που ξεκινησα θα δικομασω ολες τις γεμισεις...

    @ Ειρήνη, ηταν η πρωτη μου φορα, οποτε θα τα δοκιμασω και στο φουρνο την επομενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ nadia, σ ευχαριστω πολύ!

    @ cook, δεν περιμενα να μου αρεσουν οταν πρωτοδοκιμασα αλλα μ αρεσαν τοσο που επρεπε να βρω πως να τα κανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ RIRI, Έφη, δεν ειχα χρονο να δοκιμασω σαλτσα, αλλα την επομενη φορα θα το κανω...

    @ georgiaxara, κι εμενα.. ειναι τελειο για συνοδευτικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία τα spring roll σου, Ελπινίκη!
    Αν θες, δοκίμασε να μαρινάρεις για 20-30 λεπτά το κομμένο κοτόπουλο σε σόγια σος, ginger και σκόρδο πολτοποιημένο και μετά να το ψήσεις. Γίνονται ακόμα πιο νόστημα τα rolls.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελπινίκη πρέπει να βγήκαν πολύ νόστιμα!!! Μου αρέσουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Αγγελική σ ευχαριστω για την προταση, θα το δοκιμασω

    @ manousina, σ ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα Ελπινίκη, καλώς σε βρίσκω!
    Spring rolls είναι υπέροχα!
    Και στο φούρνο όπως διάβασα πιο πάνω και με γλυκόξινη σάλτσα και με ότι γέμιση θες! Γιαμι!!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...