Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Γαύρος πανέ



Υλικά
Γαύρος
Αλεύρι
Αυγό και γάλα
Φρυγανιά
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες
Καθαρίζουμε και ξεκοκαλίζουμε τον γαύρο (συνήθως τον καθαρίζω όταν τον παίρνω και τον χωρίζω σε σακουλάκια στην κατάψυξη). Τοποθετούμε τα γαυράκια σε πετσέτα κουζίνας για να ρουφήξει τα πολλά υγρά.
 
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα πιάτο αλεύρι, σε άλλο τα αυγά με το γάλα χτυπημένα με αλάτι και πιπέρι και σ ένα τρίτο πιάτο την φρυγανιά.
 
Παίρνουμε ένα ένα τα γαυράκια, τα περναμε από το αλεύρι, μετά από το αυγό-γαλα, από τη φρυγανιά και τα βουτάμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνουν και από τις δύο πλευρές:
 

9 σχόλια:

  1. αχ, και πως αγαπώ τα ψαράκια, κι εγώ καλομαθημένους τους έχω, καθαρίζω τα κόκκαλα πριν πανάρω, αλλά το έτοιμο πάντα είναι πιο καλό, οπότε φέρε πιατάκι και για μένα να συνοδέψω το ουζάκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ νοστιμο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχως ακόμα είμαστε μόνο δύο κι έτσι δεν με παιρνει πολυ ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ ωραία τα κάνεις, φαίνονται πεντανόστιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία! Αχ, να είχα λίγα τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέ γαύρο δεν τον έχω επιχειρήσει ποτέ...θα το κανω όμς φαίνεται πολύ ωραίος!
    Φιλάκια πολλά Ελπινικάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φαίνεται μπελαλίδικο, αλλά μπορώ να φανταστώ το αποτέλεσμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχα.. τι μου θύμισες!! όταν πήγαινα δημοτικό, δεν ήθελα να τρώω γαύρους και έλεγα ότι ο δάσκαλος μας είχε πει ότι κάνουν κακό στα μάτια...

    μην φανταστείς ότι με είχε πιστέψει και κανένας βέβαια!!!

    καληνύχτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...