Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Κλασσικό Κέικ Μυρμιγκάτο



Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο
1,5 κούπα ζάχαρη
4-5 αυγά (ανάλογα με το μέγεθος)
500 γραμμάρια αλέυρι φαρινάπ (ένα μικρό σακουλάκι)
2 βανίλιες
1,1/4 κούπα γάλα
προαιρετικά 1 κουταλιά μπέικιν
1 σακουλάκι τρούφα σοκολάτα

Για το γλάσο
2 σοκολάτες γαλακτος
1 κρέμα γάλακτος
1-2 κουταλιές λικές (ο.τι γεύση μας αρέσει, εγώ έβαλα φράουλα)

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά εναλλάξ με το γάλα, αφήνοντας την τρούφα σοκολάτα για το τέλος, οπότε και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ώστε να πάει παντού.
Βουτυρώνουμε καλά μια στρόγγυλη φόρμα και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Γυρνάμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45' και άλλα 10' στους 160°C. Ελέγχουμε αν ειναι έτοιμο το κέικ και το βγάζουμε.
 
Για το γλάσο, λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή φωτιά στο μάτι όλα τα υλικα μέχρι να γίνει ένα ωραίο μίγμα. Αν είναι πολύ πηκτό συμπληρώνουμε λίγο παραπάνω κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το ζεστό γλάσο και αφήνουμε λίγη ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σκεπάσουμε.
 

2 σχόλια:

  1. Καλώς ηρθες Ελπινίκη, το κέικ πολύ καλό φαίνεται, μπράβο και για τις συμβουλές. Νέα και εγώ στο χώρο, ελπίζω να τα λέμε συχνά. .ΚΑΛΉ ΣΟΥ ΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπήκες δυναμικά...και με μπόλικες συμβουλές.
    Μπράβο καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...