Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Τηγανιά στη Λαδόκολλα

Ξέρω εχω χαθει... Ο καινουργιος μηνας και η ανοιξη μας έφερε ευχαριστες αλλα καπως μεγαλες αλλαγες στη ζωη μας και λίγο δυσκολευτηκαμε. Ισως μου παρει λιγο καιρο να μπω ξανα σε φυσιολογικους ρυθμους, αλλα θα τα καταφερω που θα παει! Ευχομαι λοιπον σε ολους καλο μηνα, αν και λιγο καθυστερημενα!
Η σημερινη συνταγη ειναι μια εναλλακτικη προταση για τηγανια που δεν συγκρινεται βεβαια με το χοιρινο μπουτι μαγειρεμενο με τον ιδιο τροπο. Εχοντας τηγανια στην καταψηξη, αλλα χωρις να θελω να την φτιαξω με τον γνωστο τρόπο, την εβαλα στη λαδοκολλα, οπου βγηκε νοστιμη και μυρωδατη!

Υλικά (για 3 μεριδες)
700 γρ. τηγανια χοιρινη
μπολικο ελαιολαδο
1,5 κ.γ. ριγανη
1/2 κ.γ. πιπερι μαυρο
1 κ.γ πιπερι κοκκινο
1 κ.γ. μπαχαρι
1,5 κ.γ. αλατι
3 μεγαλες πατατες
2 κρεμμυδια ξερα

Εκτέλεση
Από την προηγούμενη βαζουμε την τηγανια με τα μπαχαρικα και το λαδι σ ενα μπωλ, σκεπαζουμε και αφηνουμε ολο το βραδυ στο ψυγειο. Την επομενη κοβουμε τις πατατες σε μικρα κομματια και τις βραζουμε για 10 λεπτα περιπου. Κοβουμε το κρεμμυδι σε μετριες φετες.
 
Βαζουμε ενα κομματι λαδοκολλας σε ενα βαθυ πιατο και τοποθετουμε το 1/3 της τηγανια, το 1/3 των πατατων και το 1/3 των κρεμμυδιων. Ραντιζουμε με ελαχιστο ακομη ελαιόλαδο και διπλωνουμε τη λαδοκολλα σα φακελο. Βαζουμε αλλη μια λαδοκολλα αναποδα στο φακελο που εχουμε ηδη φτιαξει. και το τοποθετουμε σε ταψι.
 

Ψηνουμε στους 200 για 1 ώρα και 15 λεπτα. Ανοιγουμε από πανω τις λαδοκολλες, συμπληρωνουμε ελαχιστο νερακι και αφηνουμε αλλα 15 λεπτα περιπου να ροδισει το κρεας. Σερβιρουμε με τη λαδοκολλα!

41 σχόλια:

  1. Ελπινίκη μου καλησπέρα, ελπίζω να σου πάνε όλα καλά και να είναι έτσι πάντα ευχάριστα!!!Το φαγητό πραγματικά και μόνο που το βλέπω μου τρέχουν τα σάλια!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Ελπινίκη μου!!! Μας έλειψες!!!! Τέλεια η συνταγή σου!!!
    Πολλά φιλιά, καλό μήνα και πάντα ευχάριστα στην ζωή σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμενα μου ελειψε η blogoπαρεα! Ελπιζω να επανελθω πληρως συντομα!

      Διαγραφή
  3. Ωραία η μέθοδος της φουρνιστής τηγανιάς και σίγουρα πιο υγειινή!
    Την νοστιμιά την φαντάζομαι!
    Καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ! Εννοειται πιο υγιεινη και πιο μυρωδατη!

      Διαγραφή
  4. Μια τέλεια μερίδα το κάθε πουγκάκι. Αν το ευχάριστο είναι αυτό που κατάλαβα, τα συχγαρητήρια μου. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολΥ! Τα ευχαριστα εχουν σχεση με δουλεια που την περιμενα καιρο, αλλα δυστυχως μας ξεβολευει καπως! Αλλα ειπαμε... θα τακτοποιηθουμε!

      Διαγραφή
  5. Μπραβο ελπινικη πολυ ωραιοοο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. !!!!!!!!!!!!!!!!Το αυριανό μου φαγητό!!!είχα τηγανιά και ήθελα άλλο τρόπο να την κάνω μου έδωσες ωαρία ιδέα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπινίκη μου πρώτα απ' όλα εύχομαι πάντα ευχάριστα να έχεις!!
    Η διαφορετική τηγανιά σου μου αρέσει, και σίγουρα θα με βολέψει πολύ!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολυ! Πραγματικα ειναι ΚΑΙ βολικη γιατι την αφηνεις σο φουρνο και την ξεχνας για την περισσοτερη ωρα!

      Διαγραφή
  8. Άντε βρε κορίτσι και μας έλειψες!
    Όλα καλά εύχομαι με την δουλίτσα! Είμαι σίγουρη ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να ξαναβρείς τους ρυθμούς σου!
    Η τηγανιά σου μαγειρεμένη με αυτόν τον τρόπο και με αυτά ακριβώς τα υλικά είναι απλά θεϊκή!
    Πολλά φιλιά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολυ! Ελπιζω συντομα να επανελθω πληρως!!!!

      Διαγραφή
  9. Τέλεια η τηγανιά σου Ελπινίκη μου!!! Φαίνεται λαχταριστή, θεϊκή θα έλεγα! Φιλιά και καλό Σ/Κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ λαχταριστή πράγματι η τηγανιά σου Ελπινίκη! Εύχομαι όλα να πάνε καλά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. I'm sure it tasted delicious..a great idea to bake it in wax paper.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταπληκτική πρόταση, Ελπινίκη μου, νόστιμη και διατηρείς και την κουζίνα σου καθαρή! Σε ευχαριστούμε!
    Εύχομαι πάντα ευχάριστα στη ζωή σου να έχεις πάντα!
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολυ! Και η καθαριοτητα ειναι η μιση αρχοντια!

      Διαγραφή
  13. Γειά σου Ελπινίκη και συγχαρητήρια για τη δουλειά! Αυτό είναι το Α και το Ω και μετά όλα τα άλλα!
    Ωραία η τηγανιά σου! Και καλή η σκέψη για λαδόκολα!
    Μου αρέσουν τα υλικά που χρησιμοποίησες και οι πατάτες φαίνονται λουκούμι!
    Καλό σου βράδυ και όλα δεξιά να σου πάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολυ! Οντως η δουλεια ειναι σημαντικη και ειδικα αυτον τον καιρο, αμα εχεις δουλεια εισαι βασιλιας!

      Διαγραφή
  14. Πολύ ενδιαφέρουσα και εύκολη εκδοχή ενός αγαπημένου φαγητού.
    Συνήθως το κάνω τηγανιτό που λέει και το όνομά του αλλά αυτό είναι ευκολότερο και φαντάζομαι το ίδιο νόστιμο.
    Καλώς σε βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kαλημέρα Ελπινίκη μου και καλό μήνα! εύχομαι πάντα ευχαριστες να είναι οι αλλαγές! για την τηγανιά τι να πω....με ξελίγωσες πρωί-πρωί! σλουρπ! σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία στους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά σου! Είσαι πολύ τυχερή και άξια, φυσικά.

    Η ιδέα με τα πουγγιά στο φούρνο είναι πολύ έξυπνη και πρακτική! Και γίνεται νοστιμότερο και υγιεινότερο έτσι το φαγητό.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολυ! Μακαρι να πανε ολα καλα!
      Και.. καθαρη να προσθεσω!

      Διαγραφή
  17. Ελπινίκη κι εγώ κάνω συχνά τα κρετικά "στο χαρτί", αλλά οι προσθήκες σου μου αρέσουν ιδιαίτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι πολυ καλη λυση για πιο υγιεινο και καθαρο μαγειρεμα τελικα!

      Διαγραφή
  18. Γίνονται πεντανόστιμα τα κρέατα στη λαδόκολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Love the way you baked this, wrapped in wax paper! Looks delicious!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φαντάζομαι τι μαλακό και ζουμερό θα έγινε! Συγχαρητήρια για τη νέα δουλειά! Δεν πειράζει το blogging μπορεί να περιμένει λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολυ! Το μονο που με στεναχωρει ειναι οτι δεν εχω και χρονο για πολλα μαγειρεματα, αλλα θα τον βρω σιγα σιγα!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...