Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Κολοκυθάκια τηγανητα

Τα κολοκυθακια είναι η αδυναμία μου κάθε φορά που τρώμε έξω, αλλά ποτέ δεν ειχα ψαξει τρόπο να τα πετυχω όπως στις ταβερνες. Ο τρόπος αυτός είναι συνδυασμός δύο διαφορετικών "συνταγών".

Υλικά
Κολοκυθάκια
Νερό
Αλάτι
Αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες (όσο πιο λεπτές τόσο καλύτερα)
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπωλ με νερό και αλάτι και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Όταν το σκεφτομαι από την προηγούμενη τα βαζω από το βραδυ, αλλιώς όσο περισσοτερο προλαβαινω πριν μαγειρευτούν.
Σε μια κατσαρόλα ή σε τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Περνάμε τα κολοκυθάκια βρεγμένα (όχι όμως να σταζει το νερό) από το αλεύρι - το νόημα είναι να ειναι μουλιασμένο το κολοκυθάκι για να κολλήσει πανω το αλεύρι - και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας, αλλά τα αφήνουμε για λίγο μόνο, ίσα ίσα να ρουφήξει το χαρτι το πολύ λάδι και μεταφερουμε σε πιατέλα.
 

4 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΜΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!
    ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΗ ΠΕΤΥΧΩ!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Ελπινίκη, ωραίο μεζεδάκι πρέπει να σου έγιναν πολύ νόστιμα.
    Μας έλειψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραία τα κολοκυθάκια σου Ελπινίκη μου, αν και εγώ προτιμώ να τα τηγανίζω χωρίς κουρκούτι ,γιατί θέλω να νοιώθω την γεύση του κολοκυθιού...
    Καλό Σ/Κ-φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. από όλες τις συνταγές για τηγανητά κοκλοκυθάκια που έψαξα στο νετ μόνο η δικιά σου πέτυχε και είναι και πιο απλή.
    συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...