Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Πορτοκαλόπιτα

Καιρό τωρα ήθελα να δοκιμασω να κανω πορτοκαλοπιτα κι επιτελους στρωθηκα και την εκανα... τελικα ειναι πολύ ευκολη και γινεται και χωρις πολύ κοπο και ωρα στην κουζινα!

Υλικά
1 πακετο φυλλο κρούστας
4 αυγά
1 γιαουρτακι στραγγιστο (έβαλα 2%)
1 κούπα σπορελαιο
1 φακελάκι μπεικιν
1 κουπα ζαχαρη
ξυσμα από 2 πορτοκάλια


για το σιρόπι
1,5 κουπα νερο
1,5 κουπα ζαχαρη
1,5 κουπα φρεσκοστυμμενο χυμο πορτοκαλι

Εκτέλεση
Τα υλικα και οι αναλογιες φυσικα δεν ειναι εντελως δικης μου επινοησης. Διαβαζοντας πολλές συνταγες σε άλλα blogs και σελιδες μαγειρικης κατεληξα να χρησιμοποιήσω τα υλικα που θεωρησα οτι μ αρεσουν καλυτερα και ειναι απαραιτητα στις αντιστοιχες αναλογιες. Ευτυχώς μου βγηκε καλη!

Σε mixer χτυπαμε σε συνατη ταχυτητα όλα τα υλικα (εκτος από τα φυλλα κρουστας φυσικα) μεχρι να γινει ενας ομοιομορφος και παχυρευστος χυλός.
Διπλώνουμε τα φυλλα κρουστας συνεχως απο τη μια ακρη αν βενταλια και τα τοποθετουμε στο ταψι διπλα διπλα μεχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Στη συνεχεια ριχνουμε από πάνω τον χυλό και αφηνουμε να ψηθει για 40 λεπτα περιπου στους 180. Από πάνω θα αρχισει να σκουραινει αρκετα, αλλα δεν μας πειραζει.

Ετοιμαζουμε το σιρόπι βραζοντας όλα τα υλικά του για 15 λεπτα περιπου.

Όταν ειναι έτοιμο το γλυκο περιχυνουμε με το σιροπι φροντιζοντας να ειναι το ενα ζεστο και το αλλο κρυο. Οποτε το σιροπι ή πρεπει να γινει νωρις και να το αφησουμε να κρυωσει μεχρι να ετοιμαστει το γλυκο ή να αφησουμε να παγωσει το γλυκο και μετα να ετοιμασουμε το σιρόπι και να το ρίξουμε καυτό πάνω.

11 σχόλια:

  1. Έτσι περίπου την κάνω κι εγώ!
    Είναι ΤΕΛΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίθανο γλυκάκι, γειά στα χεράκια σου!
    Επειδή έχω θέμα με την κανέλα ρίχνω μία και μέσα στο σιροπάκι εγώ...χιχιχιι!!!

    Καλημέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΜΟΥ!!!
    ΤΕΛΕΙΟ ΓΛΥΚΟ...
    ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΩ...!!
    ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φέτος την έφτιαξα ... δεν θυμάμαι πόσες φορές, ήταν η χρονιά της!!!
    Καλοφάγωτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φανταστική συνταγή,τέλειο γλυκάκι μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Δώρα, σ ευχαριστω πολυ!

    @ Εφη, καλη η ιδεα με την κανελα... την επομενη φορα ισως την προσθεσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ georgiaxara, εχει ομως γιαουρτι και αυγα... αμα κανεις μονο απο κρεας ειναι μια χαρα!

    @ ΕΛΕΝΑ,
    @ nadia σας ευχαριστω πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δείχνει λαχταριστή, δεν την έχω φτιάξει ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι μου κανεις βραδιατικα και... δεν εχω γλυκο στο σπιτι
    στειλε μου επειγοντως ενα κομματι!!!!

    περνα απο το blog μου να... παιξουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Taste Advisor, κι εμενα πρωτη φορα ηταν... δοκιμασε την!

    @ Ελευθερία, σου ρχομαι με το κομματι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου αρέσει που βάζει και χυμό πορτοκάλι στο σιρόπι Ελπινίκη μου.Αυτό την κάνει ακαταμάχητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...