Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Κανελόνια

Τα κανελόνια είναι ένα φαγητό που ο καθενας μπορει να το κανει οπως του αρεσει... παιρνει πολλές παραλλαγές όσον αφορά τη γέμιση και ειναι πολύ ωραιο φαγητό για πειραματισμούς. Πριν ξεκινησω να πειραματίζομαι, είπα να κανω τα κλασσικά κανελόνια με κιμα..

Υλικά
λαζάνια (εγώ χρησιμοποίησα 8 μονο)
1 δόση κιμά (αν περισσέψει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού)
κεφαλοτύρι
γάλα όσο πάρει
λίγη σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαζάνια για λίγο μέχρι να μαλακώσουν και να τυλίγονται. Την ιδέα για λαζάνια αντί για κανελόνια την πήρα από το Tastefull, και πραγαμτικά μ άρεσαν περισσότερο έτσι. Απλώνουμε τα λαζάνια σε καθαρή και στεγνή πετσέτα.
 
Παίρνουμε ένα ένα τα λαζάνια, τοποθετούμε στη μια άκρη τους κιμά και κεφαλοτύρι και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τα κανελόνια σε ταψάκι και βάζουμε ανάμεσα πατάτες χοντροκομμένες για να τα συγκρατούν (οι πατατες εμενα τουλαχιστον δεν μ αρεσαν για να τις φαω μετα, απλά στηριξαν τα κανελονια).
 
Γεμίζουμε το ταψάκι με γάλα - προαιρετικά με μίγμα γάλατος και σάλτσας ντομάτας - μέχρι να καλύψει σχεδόν τα κανελόνια. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 για 30 λεπά περίπου, στη συνεχεια πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.

7 σχόλια:

  1. Καλημέρα Ελπινίκη

    Εξαιρετικά τα λαζάνια σου και διαφέρουν από την κλασική εκτέλεση σε στρώσεις...

    Καλό υπόλοιπο Κυριακής
    Ζαμπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νόστιμο!!!! πολύ ωραίο αυτό με τα λαζάνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα κανελόνια είναι το αγαπημένο μου φαγητό! Πολύ καλή ιδέα με τα τυλιχτά λαζάνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάμιιιιιι νόστιμο φαγάκι
    Καλημερούδιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία η ιδέα με τα λαζάνια και ευκολότερη από τις κρέπες που αντικαθιστούν πολλές φορές τα έτοιμα κανελόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...