Τα κολοκυθακια είναι η αδυναμία μου κάθε φορά που τρώμε έξω, αλλά ποτέ δεν ειχα ψαξει τρόπο να τα πετυχω όπως στις ταβερνες. Ο τρόπος αυτός είναι συνδυασμός δύο διαφορετικών "συνταγών".
Υλικά
Κολοκυθάκια
Νερό
Αλάτι
Αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες (όσο πιο λεπτές τόσο καλύτερα)
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπωλ με νερό και αλάτι και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Όταν το σκεφτομαι από την προηγούμενη τα βαζω από το βραδυ, αλλιώς όσο περισσοτερο προλαβαινω πριν μαγειρευτούν.
Σε μια κατσαρόλα ή σε τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Περνάμε τα κολοκυθάκια βρεγμένα (όχι όμως να σταζει το νερό) από το αλεύρι - το νόημα είναι να ειναι μουλιασμένο το κολοκυθάκι για να κολλήσει πανω το αλεύρι - και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΜΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΗ ΠΕΤΥΧΩ!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!
Γειά σου Ελπινίκη, ωραίο μεζεδάκι πρέπει να σου έγιναν πολύ νόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας έλειψες!
ωραία τα κολοκυθάκια σου Ελπινίκη μου, αν και εγώ προτιμώ να τα τηγανίζω χωρίς κουρκούτι ,γιατί θέλω να νοιώθω την γεύση του κολοκυθιού...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ-φιλάκια
από όλες τις συνταγές για τηγανητά κοκλοκυθάκια που έψαξα στο νετ μόνο η δικιά σου πέτυχε και είναι και πιο απλή.
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγχαρητήρια!