Τα ρεβύθια είναι ένα ακόμη φαγητό που έφαγα πρόσφατα για πρώτη φορά, έχει γίνει όμως το αγαπημενο μου όσπριο.
Υλικά (για 2-3 πιάτα)
1/2 σακουλάκι ρεβύθια (250 γρ.)
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2-3 κουτ. σάλτσα ντομάτας
σέλινο ή μαιντανός ψιλοκομμένος
πιπέρι
μπαχαρι
αλάτι
χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια με λίγη σόδα από το προηγούμκενο βράδυ.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα (εγώ χρησιμοποιώ χύτρα) τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα και προσθέτουμε τα καρότα, την πιπεριά, το σέλινο ή το μαιντανο και τα μπαχαρικά και αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ρεβύθια, τα οποία γυρνάμε λίγο και μετά τη σάλτσα ντομάτας και συμπληρώνουμε 7 ποτήρια νερό. Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες (εγώ τα βράζω μισή ώρα περίπου). Αν δεν υπάρχει χύτρα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια και να χυλώσει η σούπα.
Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αλάτι - μονο όταν είναι έτοιμα ρεβύθια όμως!
Gia sou omorfoula!! soupitsa blepo kai esy!! elpizo na mi kollises tin palioiosi... :((( FILAKIA POLLA!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΜΜ ωραία σουπίτσα, χυλωμένη και μυρωδάτη και τώρα που κρύωσε σούπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήοι σούπες οσπρίων ταιριάζουν στην εποχή, καλή εβδομαδα
ΑπάντησηΔιαγραφήAx ρeβυθάκια!!Μ αρέσουν πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Φιλάκια!
τα παιδια μου τρελενονται για ρεβυθια, μονο που εμεις δεν βαζουμε λεμονι
ΑπάντησηΔιαγραφήτωρα για να μην τα μουλιαζω με σοδα εχω βρει κατι.... αποφλιομενα ρεβυθια στο σουπερ.
νομιζω ειναι της 3ε και... βραζουν σε 5 λεπτα στη χυτρα, πιο πολυ... λιωνουν ;)
καλημέρα Ελπινίκη! πολύ ωραία η ιδέα σου και την δοκίμασα με κάποιες μικρές αλλαγές.πεντανόστιμη!!!μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ χαιρομαι που το δοκιμασες και σ αρεσε!!! καλη εβδομαδα!
Διαγραφή