Όλες τις προηγούμενες μερες δεν σταματησαμε να τρωμε κρεατικά. Έτσι την εβδομαδα που μολις περασε το μενου περιλαμβανε κυρίως λαχανικά και όσπρια αλλά και ψάρια. Μια από αυτές τις μέρες λοιπόν έφτιαξα μπιφτέκια ψαριού και πατάτας και ήταν πεντανόστημα!
Υλικά
300 γρ. φιλέτο βακαλάο ή μπακαλιάρο
3-4 πατάτες
2 καρότα
1 αυγό μικρό
μια χούφτα μαιντανός
αλάτι, πιπέρι
3-4 κ.σ. αλεύρι (ίσως χρειαστει και λίγο παραπάνω)
1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
2 καρότα
1 αυγό μικρό
μια χούφτα μαιντανός
αλάτι, πιπέρι
3-4 κ.σ. αλεύρι (ίσως χρειαστει και λίγο παραπάνω)
1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγανισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες και τα καροτα σε μετρια κοματια και τα βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν. Ταυτόχρονα βραζουμε και 10-15 λεπτα το ψαρι. Καθαριζουμε καλα το ψαρι από τυχόν υπολείματα κοκκαλων και πετσας και ψιλοκοβουμε το μαιντανο.
Σε ενα βαθυ μπωλ, αναμιγνυουμε όλα τα παραπανω υλικα μαζί με το αυγό, αλάτι και πιπέρι και προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να μπορουμε να πλασουμε μπιφτέκια. Προσωπικά, δεν τα κανω πολύ σφιχτά - ίσα να μπορω να τα πλαθω.
Στη συνεχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα περναμε από την τριμμενη φρυγανια και τα ακουμπαμε σε ενα αλλο φυλλο λαδοκολλας. Αφηνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν. Τηγανιζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και από τις δύο καθε πλευρά ίσα να ροδίσουν. Εναλλακτικά μπορούμε να τις ψησουμε στο φουρνο.
Σε ενα βαθυ μπωλ, αναμιγνυουμε όλα τα παραπανω υλικα μαζί με το αυγό, αλάτι και πιπέρι και προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να μπορουμε να πλασουμε μπιφτέκια. Προσωπικά, δεν τα κανω πολύ σφιχτά - ίσα να μπορω να τα πλαθω.
Στη συνεχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα περναμε από την τριμμενη φρυγανια και τα ακουμπαμε σε ενα αλλο φυλλο λαδοκολλας. Αφηνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν. Τηγανιζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και από τις δύο καθε πλευρά ίσα να ροδίσουν. Εναλλακτικά μπορούμε να τις ψησουμε στο φουρνο.
Μ΄αρέσει!!! Καλημέρα και χρόνια πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα! τέλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία πρόταση ύστερα από τόση κρεατοφαγία! Επίσης ό,τι πρέπει αν έχεις παιδιά (ή ανίψια καλή ώρα) που δεν τρώνε ψάρι!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ξανθη, σ ευχαριστω πολυ! Χρονια πολλα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Pela Sofi, σ ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ peps, καλημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα μου δίνεις,θα τα δοκιμάσω,καλή χρονιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία τα ψαρομπιφτεκάκια Ελπινίκη μου, πόσο δίκιο έχεις, έχουμε πήξει στο κρέας! Φιλάκια καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιστρέψαμε δριμύτερες με πρόσκληση για παιχνίδι. πέρνα από το σπιτάκι μας να την παραλάβεις. φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα θέλω τώραααααα!!!!!!!!!Μ'αρέσουν!!!!!!!Γειά στα χέρια σου!Καλό βράδυ Ελπινίκη μου!Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ψαρομπιφτέκια και έξυπνα ενισχυμένα με τα λαχανικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαιρός να φάμε κάτι άλλο πέρα από κρεατικά.
Ζ.
*Εχτές ολημέρα ο blogger μου έκανε "κόλπα".
@ nadia, καλη χρονια! Ελπιζω να σ αρεσουν!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Eri, σ ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Pela Sofi, ερχομαι.....
ΑπάντησηΔιαγραφή@ eleni, σ ευχαριστω πολυ! Καλημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Kitchen Stories, και φυσικα μπορουν να μπουν και περισσοτερα λαχανικα, αναλογα με το γουστο μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά μια πολύ ευχάριστη αλλαγή τα ψαρομπιφτεκάκια σου Ελπινίκη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Katerina, σ ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα!! Και ό,τι πρέπει για αλλαγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου άρεσαν τα ψαρομπιφτέκια σου! Ωραία ιδέα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Τέλεια Ελπινίκη μου. Πέρασε από το blog μου υπάρχει ένα παιχνιδάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, σ ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ painter, καλη εβδομαδα λοιπον! Σ ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΕΛΕΝΗ, ερχομαι...
ΑπάντησηΔιαγραφήPOLY VRAIA !!! THN KALHMERA MOY
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΙΡΙΔΑ ΜΑΡΙΑ, σ ευχαριστω πολυ! Καλημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφή