Καλημερα! Για σήμερα εχω ενα από τα αγαπημενα μου φαγητα. Από αυτά που μικρή δεν πολυηθελα, αλλά τωρα τρωω με πολύ πολύ όρεξη!
Υλικά
500 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές
1 κούπα κριθαράκι μέτριο
1 μεγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μετρια καρότα κομμένα σε κυβάκια ή ροδέλες
μια χούφτα μαιντανός ψιλοκομμένος
3-4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
1/4 κ.γ, πιπέρι μαυρο
1/2 κ.γ. πιπέρι κόκκινο
1 κ.γ. αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε χύτρα ρίχνουμε ελαιόλαδο να καλύπτει τον πάτο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφηνουμε για λίγο ίσα να μαλακώσει. Συνεχίζουμε με το μοσχάρι, γυρνώντας το συνέχεια μεχρι να ασπρίσει από όλες τις πλευρές και τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα καρότα και το μαιντανό και ανακατευουμε καλά. Συμπληρώνουμε τα μπαχαρικά εκτός από το αλάτι και νερό να τα σκεπάζει όλα και κλεινουμε τη χύτρα. Βραζουμε για 20 λεπτά (ή ανάλογα με τη χυτρα) μεχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ταυτόχρονα, βραζουμε νερό με μπόλικο αλάτι και ετοιμάζουμε το κριθαράκι. Όταν ειναι έτοιμο το ξεπλενουμε καλά και το κρατάμε στην άκρη. Μόλις είναι έτοιμο και το μοσχάρι, ανοιγουμε τη χυτρα, συμπληρώνουμε το αλάτι και το κριθαράκι και βράζουμε 5-10 λεπτά να δέσει η σουπίτσα.
Ελπινίκη μου θα σου ομολογήσω ότι ούτε εγώ την έτρωγα όταν ήμουν μικρή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά τώρα μια ζεστή κρεατοσουπίτσα είναι υπέροχη!
Δείχνει τόσο λαχταριστή η δική σου!
Φιλιά!
Θα τη φτιάξω αύριο κιόλας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια ιδέα για τόσο κρύες μέρες!
Καλημέρα Ελπινίκη μου.Αγαπημένη σούπα, ότι πρέπει για αυτές τις μέρες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλεος πια...ετσι μαγειρευεται η κρεατοσουπα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι επιτελους ας σταματησουν τα δηθεν κολακευτικα σχολια
αηδια καταντησαν...
@ ΕΛΕΝΑ, σ ευχαριστω πολυ! Οντως με τις κρυες μερες ειναι ο,τι πρεπει!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Δωρα, αφου κραταει ακομα το κρυο, πολυ καλα θα κανεις!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΕΛΕΝΗ, σ ευχαριστω πολυ! Καλημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανωνυμε, απλα ετσι τη μαγειρευω εγω και μας αρεσει πολυ. Καθενας με τα γουστα του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη μου, ότι πρέπει για το κρύο! Την βρίσκω πολύ λαχταριστή την σουπίτσα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω! Όσο εχουμε ακόμη κρύο, απολαμβάνουμε...
ΔιαγραφήΔώσε σούπες!! Με τέτοιο κρύο, ας είναι και με πέτρες! ΧΑΧΑΧΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς την κάνουμε με φιδέ και ντομάτα.
Σύντομα θα δοκιμάσω την δική σου!
Μ αρεσει και η ιδεα του φιδε... την κραταω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα είναι δυνατόν να μη σου άρεσε αυτό το φαγητό;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι υπέροχο και επιτέλους μπορούμε να το απολαύσουμε τώρα που κρύωσε ο καιρός! Φιλιά Ελπινίκη μου!
Σ ευχαριστω πολυ Ερμιόνη, ετσι που δεν εχει πολλα κρυα πια, τα περιμενουμε πως και πως!
ΔιαγραφήΗ καλύτερη πρόταση για τις κρύες μέρες του χειμώνα! Και δυναμωτική πολύ! Αγαπάμε τις σούπες όσο τίποτε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυαγγελία, σ ευχαριστω πολυ!
ΔιαγραφήΕλπινίκη μου το φαγητό σου είναι υπέροχο!!!Γειά στα χέρια σου γιατί έκανες ένα πολύ ωραίο φαϊ!!!!!!Πολλά φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλένη μου, σ ευχαριστω πολυ!
ΔιαγραφήΑγαπημένο φαγητό,για μένα το έφτιαξες...φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήnadia, κι εσενα αγαπημενο λοιπόν?
ΔιαγραφήΜάλλον τελικά δεν είναι πολύ αγαπητό στα παιδιά γιατί ούτε κι εμείς το τρώγαμε! τώρα όμως το τιμάμε μια χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά δεν τρωγαμε μικροι που...ανακαλυψαμε εκ των υστερων οτι τελικα μας αρεσαν!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδεα Ελπινίκη μου, θα είναι πεντανόστιμη σούπα! Φιλάκια πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρη μου σ ευχαριστω πολυ!Καλο σαββατοκυριακο!
ΔιαγραφήΚλασσική συνταγή! Την έτρωγα από μικρή και θα την τρώω πάντα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο που η μητέρα μου την έφτιαχνε με ένα πολύ μικρούλι ζυμαρικό, το πεπονάκι, που είναι σαν το κουκούτσι από το πεπόνι (εξού και το όνομα)!
Φιλιά πολλά!!
Χρυσαυγή, κι εμας μικρους η μαμα μας το εκανε καποιες φορες και μ ενα αλλο ζυμαρικο που εμεις το λεγαμε αστερακια (ηταν μικρα αστερακια) για να μας καλοπιασει, αλλα...
ΔιαγραφήΠολύ νόστιμη συνταγή για τις κρύες ήμερες του χειμώνα. Πάρα πολύ ενδιαφέρον το blog σου Ελπινίκη, καλώς σε βρήκα. Καλό υπόλοιπο Σ/Κ. Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ! Ελπιζω να τα λεμε!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα φαγητό νόστιμο που το τρώει όλη η οικογένεια!
Να είσαι καλά.
Δημητρα, σ ευχαριστω πολυ! Καλημερα!
ΔιαγραφήΚαλώς βρεθηκαμε ,ωραίο φαγητό ,εχω ιστορία πως άρχισα να τρώω κριθαράκι,σχεδόν δυό μέρες νηστική και σε συγγενείς που γνώριζα για πρωτη φορά, το έφαγα απο ανάγκη και έγινε το αγαπημένο μου ,θα τα λέμε φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφή