Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ψαροκροκέτες σπιτικές

Στο σπιτι μας αγαπαμε fishsticks! Βεβαια δεν μ αρεσει να μαγειρευω τα κατεψυγμένα και τελικά δοκιμασα να τα κανω μόνη μου. Και ηταν... καταπληκτικά! Πιο εντονη γευση και πιο πολλες γευσεις!

Υλικά (για 12-13 fishsticks)
300-400 γρ. φιλέτο βακαλάο
1-2 πατάτες
2 καρότα
1-2 κόκκινες πιπεριές
1-2 πράσινες πιπεριές
1 αυγό
μαιντανός
αλάτι, πιπέρι
3-4 κ.σ. αλεύρι (ίσως χρειαστει και λίγο παραπάνω)
1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες και τα καροτα σε μετρια κοματια και τα βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν. Ταυτόχρονα βραζουμε και 10-15 λεπτα το ψαρι.
Καθαριζουμε καλα το ψαρι από τυχόν υπολείματα κοκκαλων και πετσας και ψιλοκοβουμε τις πιπεριές και το μαιντανο.
Σε ενα βαθυ μπωλ, αναμιγνυουμε όλα τα παραπανω υλικα μαζί με το αυγό, αλάτι και πιπέρι και προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να μπορουμε να πλασουμε κροκετες. Εγω δεν τις εκανα πολύ σφιχτες - ίσα να μπορω να τις πλαθω.
Ριχνουμε όλο το υλικο σε ενα ταψακι καλυμενο με λαδοκολλα και με τη βοηθεια μιας αλλης λαδοκολλας απο πανω το απλωνουμε να γινει επιπεδο με παχος 2-3 εκατοστά. Το βαζουμε για λιγο στο ψυγειο (10-15 λεπτα).

Στη συνεχεια κοβουμε με μαχαιρι σε μακροστενες κροκετες (για ευκολία βεβαια μπορουμε εξαρχης να κανουμε στρογγυλες κροκετες και να μην γινει ολη αυτη η διαδικασια), περναμε από την τριμμενη φρυγανια και ακουμπαμε τις κροκετες σε ενα αλλο φυλλο λαδοκολλας.
Τοποθετουμε τις κροκετες στην καταψυξη να σφιξουν (για 20 λεπτα περιπου - ή στο ψυγειο για περισσοτερο).
Τηγανιζουμε τις κροκέτες σε καυτό ελαιόλαδο για 1-2 λεπτα από την καθε πλευρά ίσα να ροδίσουν.
Εναλλακτικά μπορούμε να τις ψησουμε στο φουρνο.
Σερβίρουμε με σως μαρινάρα που θα αναρτησω την επόμενη φορά...

15 σχόλια:

  1. Δεν έχω φάει ποτέ, ούτε όταν πήγα Αγγλία. Ηρθε η ώρα να δοκιμάσω κάτι σπιτικο, μιας κι ο μπακαλιάρος είναι κι από τα αγαπημένα μου ψάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Ελπινίκη και καλώς σε βρήκα:-) Είπα να μη χάσω χρόνο και να ανταποδώσω την επίσκεψή σου. Πολύ ωραία η συνταγή για τις ψαροκροκέτες, κάπως έτσι τις ετοιμάζω κι εγώ. Δεν είμαι ιδιαίτερα ψαροφάγος γι' αυτό προσπαθώ να βρίσκω τρόπους μαγειρέματος που να με ελκύσουν και οι ψαροκροκέτες είναι μια από τις συνταγές. Καλό Σαββατοκύρικο και ελπίζω να τα λέμε συχνά. Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα έτοιμα είναι ευκολία, αλλά οι δικές σου ψαροκροκότες είναι πολύ ωραίες Ελπινίκη και σίγουρα πιο νόστιμες.
    Μπράβο πολύ ωραία συνταγή.

    Καλό σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα πολύ πιο νόστιμες από τις ετοιματζίδικες, δεν το συζητώ!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ευγενεία, ειναι παρα πολύ νοστημα και με λιγοτερο ψαρι και περισσοτερα λαχανικα δεν καταλαβαινεις οτι τρως και ψαρι...

    @ TAG, καλως ηρθες λοιπον και σ ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Marion, σ ευχαριστω πολυ... ειναι λιγο πιο ταλαιπωρια, αλλα το αποτελεσμα μας αποζημιωσε!

    @ ΕΛΕΝΑ, σ ευχαριστω πολυ! Καλο σαββατοκυριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. νομίζω με έπεισες να δοκιμάσω να τις φτιάξω.......

    φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ψηφίζω ψαροκροκέτες σπιτικές!!!
    Τέλειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ζαχαρουλα, ελπιζω να σ αρεσουν κιολας!

    @ Asteri, σ ευχαριστω πολυ!

    @ ΙΡΙΔΑ ΜΑΡΙΑ, σ ευχαριστω πολυ!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα στην μικρή μαγείρισσα της bloggo-παρέας!!
    Μ΄αρέσουννν!Ξεπάγωσα βακαλάο και αύριο βούρ για ψαροκροκετούλες!!
    Φιλάκια ααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και μόνο που είναι χειροποίητες, θα είναι τέλειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Pela Sofi, σ ευχαριστω πολυ!

    @ eva, καλη σας ορεξη, ελπιζω να εγιναν τελειες!

    @ kiki, εχεις απολυτο δικιο! Οι σπιτικες ξεχωριζουν και ειναι πολυ πιο νοστημες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πωπω..φαίνεται τέλειο..μπράβο ωραία συνταγή Ελπινίκη μου..Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...