Ξέρω εχω χαθει... Ο καινουργιος μηνας και η ανοιξη μας έφερε ευχαριστες αλλα καπως μεγαλες αλλαγες στη ζωη μας και λίγο δυσκολευτηκαμε. Ισως μου παρει λιγο καιρο να μπω ξανα σε φυσιολογικους ρυθμους, αλλα θα τα καταφερω που θα παει! Ευχομαι λοιπον σε ολους καλο μηνα, αν και λιγο καθυστερημενα!
Η σημερινη συνταγη ειναι μια εναλλακτικη προταση για τηγανια που δεν συγκρινεται βεβαια με το χοιρινο μπουτι μαγειρεμενο με τον ιδιο τροπο. Εχοντας τηγανια στην καταψηξη, αλλα χωρις να θελω να την φτιαξω με τον γνωστο τρόπο, την εβαλα στη λαδοκολλα, οπου βγηκε νοστιμη και μυρωδατη!
Η σημερινη συνταγη ειναι μια εναλλακτικη προταση για τηγανια που δεν συγκρινεται βεβαια με το χοιρινο μπουτι μαγειρεμενο με τον ιδιο τροπο. Εχοντας τηγανια στην καταψηξη, αλλα χωρις να θελω να την φτιαξω με τον γνωστο τρόπο, την εβαλα στη λαδοκολλα, οπου βγηκε νοστιμη και μυρωδατη!
Υλικά (για 3 μεριδες)
700 γρ. τηγανια χοιρινη
μπολικο ελαιολαδο
1,5 κ.γ. ριγανη
1/2 κ.γ. πιπερι μαυρο
1 κ.γ πιπερι κοκκινο
1 κ.γ. μπαχαρι
1,5 κ.γ. αλατι
3 μεγαλες πατατες
2 κρεμμυδια ξερα
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη βαζουμε την τηγανια με τα μπαχαρικα και το λαδι σ ενα μπωλ, σκεπαζουμε και αφηνουμε ολο το βραδυ στο ψυγειο. Την επομενη κοβουμε τις πατατες σε μικρα κομματια και τις βραζουμε για 10 λεπτα περιπου. Κοβουμε το κρεμμυδι σε μετριες φετες.
Βαζουμε ενα κομματι λαδοκολλας σε ενα βαθυ πιατο και τοποθετουμε το 1/3 της τηγανια, το 1/3 των πατατων και το 1/3 των κρεμμυδιων. Ραντιζουμε με ελαχιστο ακομη ελαιόλαδο και διπλωνουμε τη λαδοκολλα σα φακελο. Βαζουμε αλλη μια λαδοκολλα αναποδα στο φακελο που εχουμε ηδη φτιαξει. και το τοποθετουμε σε ταψι.
Ψηνουμε στους 200 για 1 ώρα και 15 λεπτα. Ανοιγουμε από πανω τις λαδοκολλες, συμπληρωνουμε ελαχιστο νερακι και αφηνουμε αλλα 15 λεπτα περιπου να ροδισει το κρεας. Σερβιρουμε με τη λαδοκολλα!
Ελπινίκη μου καλησπέρα, ελπίζω να σου πάνε όλα καλά και να είναι έτσι πάντα ευχάριστα!!!Το φαγητό πραγματικά και μόνο που το βλέπω μου τρέχουν τα σάλια!Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ!!!!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα Ελπινίκη μου!!! Μας έλειψες!!!! Τέλεια η συνταγή σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά, καλό μήνα και πάντα ευχάριστα στην ζωή σου!!!
Κι εμενα μου ελειψε η blogoπαρεα! Ελπιζω να επανελθω πληρως συντομα!
ΔιαγραφήΩραία η μέθοδος της φουρνιστής τηγανιάς και σίγουρα πιο υγειινή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην νοστιμιά την φαντάζομαι!
Καλό μήνα!!
Ευχαριστω πολυ! Εννοειται πιο υγιεινη και πιο μυρωδατη!
ΔιαγραφήΜια τέλεια μερίδα το κάθε πουγκάκι. Αν το ευχάριστο είναι αυτό που κατάλαβα, τα συχγαρητήρια μου. Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολΥ! Τα ευχαριστα εχουν σχεση με δουλεια που την περιμενα καιρο, αλλα δυστυχως μας ξεβολευει καπως! Αλλα ειπαμε... θα τακτοποιηθουμε!
ΔιαγραφήΜπραβο ελπινικη πολυ ωραιοοο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ!!!! Καλημερα!
Διαγραφή!!!!!!!!!!!!!!!!Το αυριανό μου φαγητό!!!είχα τηγανιά και ήθελα άλλο τρόπο να την κάνω μου έδωσες ωαρία ιδέα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπιζω να σ αρεσει και στην πραξη!!!!
ΔιαγραφήΕλπινίκη μου πρώτα απ' όλα εύχομαι πάντα ευχάριστα να έχεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ διαφορετική τηγανιά σου μου αρέσει, και σίγουρα θα με βολέψει πολύ!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Σ ευχαριστω πολυ! Πραγματικα ειναι ΚΑΙ βολικη γιατι την αφηνεις σο φουρνο και την ξεχνας για την περισσοτερη ωρα!
ΔιαγραφήΆντε βρε κορίτσι και μας έλειψες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα καλά εύχομαι με την δουλίτσα! Είμαι σίγουρη ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να ξαναβρείς τους ρυθμούς σου!
Η τηγανιά σου μαγειρεμένη με αυτόν τον τρόπο και με αυτά ακριβώς τα υλικά είναι απλά θεϊκή!
Πολλά φιλιά και καλό ΣΚ!
Σ ευχαριστω πολυ! Ελπιζω συντομα να επανελθω πληρως!!!!
ΔιαγραφήΤέλεια η τηγανιά σου Ελπινίκη μου!!! Φαίνεται λαχταριστή, θεϊκή θα έλεγα! Φιλιά και καλό Σ/Κ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ!!! Καλη εβδομαδα να χουμε!
ΔιαγραφήΠολύ λαχταριστή πράγματι η τηγανιά σου Ελπινίκη! Εύχομαι όλα να πάνε καλά:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ!!!!
ΔιαγραφήI'm sure it tasted delicious..a great idea to bake it in wax paper.
ΑπάντησηΔιαγραφήThank u so much! Hope u try this sometime!
ΔιαγραφήΚαταπληκτική πρόταση, Ελπινίκη μου, νόστιμη και διατηρείς και την κουζίνα σου καθαρή! Σε ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι πάντα ευχάριστα στη ζωή σου να έχεις πάντα!
Φιλάκια.
Σ ευχαριστω πολυ! Και η καθαριοτητα ειναι η μιση αρχοντια!
ΔιαγραφήΓειά σου Ελπινίκη και συγχαρητήρια για τη δουλειά! Αυτό είναι το Α και το Ω και μετά όλα τα άλλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία η τηγανιά σου! Και καλή η σκέψη για λαδόκολα!
Μου αρέσουν τα υλικά που χρησιμοποίησες και οι πατάτες φαίνονται λουκούμι!
Καλό σου βράδυ και όλα δεξιά να σου πάνε!
Σ ευχαριστω πολυ! Οντως η δουλεια ειναι σημαντικη και ειδικα αυτον τον καιρο, αμα εχεις δουλεια εισαι βασιλιας!
Διαγραφήmurwdato kai eukolo
ΑπάντησηΔιαγραφήΟντως, σου λυνει τα χερια!
ΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρουσα και εύκολη εκδοχή ενός αγαπημένου φαγητού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνήθως το κάνω τηγανιτό που λέει και το όνομά του αλλά αυτό είναι ευκολότερο και φαντάζομαι το ίδιο νόστιμο.
Καλώς σε βρήκα.
Και πιο υγιεινο να προσθεσω!
ΔιαγραφήKαλημέρα Ελπινίκη μου και καλό μήνα! εύχομαι πάντα ευχαριστες να είναι οι αλλαγές! για την τηγανιά τι να πω....με ξελίγωσες πρωί-πρωί! σλουρπ! σε φιλώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι καλή σταδιοδρομία στους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά σου! Είσαι πολύ τυχερή και άξια, φυσικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ιδέα με τα πουγγιά στο φούρνο είναι πολύ έξυπνη και πρακτική! Και γίνεται νοστιμότερο και υγιεινότερο έτσι το φαγητό.
Ζ.
Σ ευχαριστω πολυ! Μακαρι να πανε ολα καλα!
ΔιαγραφήΚαι.. καθαρη να προσθεσω!
Ελπινίκη κι εγώ κάνω συχνά τα κρετικά "στο χαρτί", αλλά οι προσθήκες σου μου αρέσουν ιδιαίτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι πολυ καλη λυση για πιο υγιεινο και καθαρο μαγειρεμα τελικα!
ΔιαγραφήΓίνονται πεντανόστιμα τα κρέατα στη λαδόκολλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟντως! Σ ευχαριστω!!!
ΔιαγραφήLove the way you baked this, wrapped in wax paper! Looks delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank u so much!!
ΔιαγραφήΦαντάζομαι τι μαλακό και ζουμερό θα έγινε! Συγχαρητήρια για τη νέα δουλειά! Δεν πειράζει το blogging μπορεί να περιμένει λίγο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ! Το μονο που με στεναχωρει ειναι οτι δεν εχω και χρονο για πολλα μαγειρεματα, αλλα θα τον βρω σιγα σιγα!
Διαγραφή