Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Κοτόπουλο με πιπεριές

Οπως εχω ξαναπεί, το κοτοπουλο ειναι από τα αγαπημενα μου... μαγειρευεται ευκολα, με πάρα πολλούς συνδυασμούς και είναι πολύ πολύ νοστημο. Ένας από τους καλύτερους τροπους μαγειρεμματος ειναι αυτός με τις πιπεριές, καθώς έτσι βαζουμε και τα ιδιαίτερα θρεπτικά λαχανικά στο μενου!

Υλικά
κοτοπουλο στήθος κομμένο σε μπουκιές
πιπερίες πράσινες
πιπεριές κόκκινες
1 μεγαλο κρεμμύδι
μπαχαρικά της αρεσκείας μας
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σ αυτή τη συνταγη - όπως το κανω εγω τουλαχιστον- δεν χρησιμοποιώ ποτέ αναλογίες. Όλα τα υπολογίζω με βαση το πόσοι θα φάνε. Υπολογίζω λοιπόν ένα φιλέτο κοτόπουλο μετριο για κάθε άτομο, το οποίο βέβαια είναι σχετικό (εξαρτάται πόσο φαγανοί ειναι οι... πελατες).
Κόβουμε λοιπόν το κοτοπουλο σε μπουκιες και το ριχνουμε σε ενα τηγανι με λίγο ελαιόλαδο, γυρνωντας το συνεχεια να ασπρίσει εξωτερικά.
Όσον αφορά τις πιπεριές, κι εδώ υπολογίζω 3 - 4 πιπεριές περίπου στο άτομο (συνολικά πράσινες και κόκκινες δηλαδή). Τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε στα 4. Κόβουμε και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια. Όλα αυτά τα ριχνουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τα τσιγαριζουμε ελαφρά.
Για τα μπαχαρικά, συνήθως χρησιμοποιώ πιπέρι κόκκινο και μπάχαρι, αλλα πολλές φορες δοκιμάζω και μαύρο πιπέρι, πάπρικα ή κάρυ.
Αφού τσιγαριστούν λιγάκι τα λαχανικά, προσθέτω τα μπαχαρικά, αλάτι και νερό να τα σκεπάζει. Κλείνω με καπάκι και αφήνω να βράσουν. Θέλει περίπου μισή ώρα, πρέπει ομως να ελεγχουμε το φαγητο να μην μεινει από υγρά - οπότε προσθέτουμε καυτό νερό - και δοκιμαζουμε αν ειναι έτοιμο κόβοντας και τρωγοντας μια μπουκιτσα κοτοπουλο... ;-)

16 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα. Θα το φτιάξω αύριο το μεσημέρι, αλλά θα βάλω γαλοπούλα αντί για κοτόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοτοπουλάκι πιπερονάτο, σκέτη νοστιμιά!
    Δεν νομίζω να μένει κανένας "πελάτης" δυσαρεστημένος, έτσι?
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νόστιμο και μυρωδάτο φαγάκι μας έφτιαξες , αγαπημένο όλων. Και τα δύο υλικά είναι ταιριαστά και όλοι τα προτιμάνε. Ωραία και η παρουσίαση. Καλο βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται γευστικότατο! Μπράβο!! Κι εμένα μου αρέσει το κοτοπουλάκι κι ο χασάπης έχει πολύ νόστιμα, οπότε δεν το βαριέσαι ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Kanthare, καλο και με γαλοπουλα! Προσωπικα τη φοβαμαι λίγο, αλλα μ αρεσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ΕΛΕΝΑ, κανενας πελατης δεν παραπονεθηκε! Αν μπορουσαν ας εκαναν κι αλλιως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Helen Gr, σ ευχαριστω πολυ! όσο για την παρουσίαση προσπαθω, αλλα εχω δρομο ακομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, σ ευχαριστω πολυ! Πραγματικα δεν το βαριεσαι.. εχει τοσες παραλλαγες που μπορεις να δοκιμασεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ γευστικό φαγητό! Μια ένσταση μόνο στο θέμα της ... δοκιμής! Αν είναι να δοκιμάζω εγώ κομματάκι κομματάκι αν έχει ψηθεί, θα μείνουν νηστικοί οι ... πελάτες! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Σοφια Ζ, εχεις ενα δικιο τωρα που το λες... δεν βρηκα αλλο τροπο να ειμαι σιγουρη, καθως καθε φορα τα κομματια μπορει να ειναι μεγαλυτερα ή μικροτερα...
    Παντως για σιγουρια, βαλε μια μεριδα ολοκληρη παραπανω, ωστε και με το τσιμπιμα, κατι να μεινει παλι....
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εύκολος και ωραίος συνδυασμός που ποτέ δεν μπορεί να σε απογοητεύσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Pela Sofi, ποσο δικιο εχεις... δυσκολα απογοητευεσαι πραγματικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το κοτόπουλο θα μπορούσαμε να το πούμε και κρέας πασπαρτού...με τις πιπεριές δε...υπέροχο.Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ mara, ακριβως ετσι ειναι!
    Σ ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...