Φαγητακι που το κανω συχνα, ιδιαιτερα οταν θελω κοκκινιστο λιγακι διαφορετικο!
Υλικά (για 3-4 μερίδες)
1/2 κιλό χοιρινό σε μπουκιές
1/2 κιλό αρακάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηρι κόκκινο κρασί
1 καρότο μεγαλο ψιλοκομμένο
άνηθος
1/4 κ.γ. πιπερι μαυρο
1/2 κ.γ. πιπερι κοκκινο γλυκό
1,5 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. σαλτσα ντοματας
2 πατατες μετριες κομμενες σε κυβους
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ κεφαλτυρι τριμμένο
Υλικά (για 3-4 μερίδες)
1/2 κιλό χοιρινό σε μπουκιές
1/2 κιλό αρακάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηρι κόκκινο κρασί
1 καρότο μεγαλο ψιλοκομμένο
άνηθος
1/4 κ.γ. πιπερι μαυρο
1/2 κ.γ. πιπερι κοκκινο γλυκό
1,5 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. σαλτσα ντοματας
2 πατατες μετριες κομμενες σε κυβους
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ κεφαλτυρι τριμμένο
Εκτέλεση
Στη χυτρα ή σε κατσαρόλα ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και σοταρουμε το κρεμμυδι και το καροτο. Έπειτα ριχνουμε το χοιρινο και γυρναμε μεχρι να ασπρίσει από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ριχνουμε το κρασι και αφηνουμε 3-4 λεπτα να εξατμιστει το αλκοολ.
Προσθετουμε τα μπαχαρικά και τη σαλτσα ντοματας, ανακατευουμε και συμπληρωνουμε νερό να καλυψει το κρεας. Βραζουμε στη χυτρα 15-17 λεπτά ή στην κατσαρόλα μεχρι να αρχισει να μαλακωνει αλλα πριν ειναι ετοιμο.
Ριχνουμε τον αρακά, τον ανιθο και τις πατατες, συμπηρωνουμε νερο αν χρειαζεται και αφηνουμε αλλη μιση ώρα με 40 λεπτα μεχρι να ετοιμαστει και ο αρακας. Ελεγχουμε κατα διαστηματα να μην τελειωσει το νερό. Πέντε λεπτά πριν το τελος ριχνουμε την πολτοποιημενη σκελιδα σκορδο, το κεφαοτυρι και το αλατι και ανακατευουμε καλα!
Καλημέρα, χαίρομαι που σε βρήκα! το φαγάκι , το φαγάκι σου είναι πολύ ωραίο, γεια στα χέρια σου! Σε καλώ για επίσκεψη και κλικ στην παρακολούθησή μου.Ελπίζω να τα λέμε... tantekiki.blogspot.com
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα πολύ αγαπημένα μας φαγάκια, με ότι κρέας και να το φτιάξουμε (πολύ ωραίο και με μοσχαράκι αλλά και με αρνάκι)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη σερβίρομαι μεγάλο πιάτο, μιας και δεν νηστεύω!!
Φιλάκια!
@ Tante Kiki, καλως με βρηκες και σε βρηκα... ελπιζω να τα λεμε συχνα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΕΛΕΝΑ, μο μοσχαρακι το κανω κι εγω, με αρνακι δεν τρωει ο καλος μου.. Σερβιρισου ανετα!
Πολύ ωραίο πιατάκι και ο συνυασμός λαχανικών με κρέας είναι πολύ καλός
ΑπάντησηΔιαγραφήαπό τα αγαπημένα μου φαγητά...και με μπάμιες μου αρέσει επίσης!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας προτείνω να δοκιμάσετε με κόκκινο κρασί από το κτήμα Θεοδωρακάκου
ΑπάντησηΔιαγραφή@ manousina, σ ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Pansofix, δεν τις πολυτρωω τις μπαμιες αλλα επειδη ο καλος μου τις λατρευει, θα το δοκιμασω!
@ κοκκινο κρασι, σ ευχαριστω για την προταση!
Αν και προσπαθώ να αποφεύγω το χοιρινό μήπως και κάνουμε μία πιο αξιοπρεπή εμφάνιση στην παραλία, δεν τα καταφέρνω πάντα........οπότε μία από αυτές τις φορές θα είναι με άυ΄τη την φοβερή συνταγή σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, Φανή
@ Φανη, αν απο το χοιρινο αφαιρεσεις το λιπος πριν το μαγειρεψεις, εχει λιγοτερα λιπαρα απο το μοσχαρι... εγω διαλεγω τα κομματια μου παντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλός συνδυασμός! Πολλές φορές το συνοδεύω αντί για χοιρινό με κοτόπουλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστή ιδέα η συγκεκριμένη σάλτσα στα νιόκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήμου άνοιξε η όρεξη και είναι και αργά :)
@ KitsosMitsos και με κοτοπουλο ειναι πολυ καλο!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Demi, μαλλον πηγαινες για την αλλη αναρτηση, αλλα δεν πειραζει, σ ευχαριστω πολύ!
polh kalo
ΑπάντησηΔιαγραφή