Καιρό τωρα ήθελα να δοκιμασω να κανω πορτοκαλοπιτα κι επιτελους στρωθηκα και την εκανα... τελικα ειναι πολύ ευκολη και γινεται και χωρις πολύ κοπο και ωρα στην κουζινα!
Υλικά
1 πακετο φυλλο κρούστας
4 αυγά
1 γιαουρτακι στραγγιστο (έβαλα 2%)
1 κούπα σπορελαιο
1 φακελάκι μπεικιν
1 κουπα ζαχαρη
ξυσμα από 2 πορτοκάλια
για το σιρόπι
1,5 κουπα νερο
1,5 κουπα ζαχαρη
1,5 κουπα φρεσκοστυμμενο χυμο πορτοκαλι
Εκτέλεση
Τα υλικα και οι αναλογιες φυσικα δεν ειναι εντελως δικης μου επινοησης. Διαβαζοντας πολλές συνταγες σε άλλα blogs και σελιδες μαγειρικης κατεληξα να χρησιμοποιήσω τα υλικα που θεωρησα οτι μ αρεσουν καλυτερα και ειναι απαραιτητα στις αντιστοιχες αναλογιες. Ευτυχώς μου βγηκε καλη!
Σε mixer χτυπαμε σε συνατη ταχυτητα όλα τα υλικα (εκτος από τα φυλλα κρουστας φυσικα) μεχρι να γινει ενας ομοιομορφος και παχυρευστος χυλός.
Διπλώνουμε τα φυλλα κρουστας συνεχως απο τη μια ακρη αν βενταλια και τα τοποθετουμε στο ταψι διπλα διπλα μεχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Στη συνεχεια ριχνουμε από πάνω τον χυλό και αφηνουμε να ψηθει για 40 λεπτα περιπου στους 180. Από πάνω θα αρχισει να σκουραινει αρκετα, αλλα δεν μας πειραζει.
Ετοιμαζουμε το σιρόπι βραζοντας όλα τα υλικά του για 15 λεπτα περιπου.
Όταν ειναι έτοιμο το γλυκο περιχυνουμε με το σιροπι φροντιζοντας να ειναι το ενα ζεστο και το αλλο κρυο. Οποτε το σιροπι ή πρεπει να γινει νωρις και να το αφησουμε να κρυωσει μεχρι να ετοιμαστει το γλυκο ή να αφησουμε να παγωσει το γλυκο και μετα να ετοιμασουμε το σιρόπι και να το ρίξουμε καυτό πάνω.
Έτσι περίπου την κάνω κι εγώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ΤΕΛΕΙΑ!!!
Απίθανο γλυκάκι, γειά στα χεράκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή έχω θέμα με την κανέλα ρίχνω μία και μέσα στο σιροπάκι εγώ...χιχιχιι!!!
Καλημέρες!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΜΟΥ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΟ ΓΛΥΚΟ...
ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΩ...!!
ΦΙΛΙΑ!!
Φέτος την έφτιαξα ... δεν θυμάμαι πόσες φορές, ήταν η χρονιά της!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτη!!
Φανταστική συνταγή,τέλειο γλυκάκι μπράβο
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Δώρα, σ ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Εφη, καλη η ιδεα με την κανελα... την επομενη φορα ισως την προσθεσω!
@ georgiaxara, εχει ομως γιαουρτι και αυγα... αμα κανεις μονο απο κρεας ειναι μια χαρα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΕΛΕΝΑ,
@ nadia σας ευχαριστω πολύ!
δείχνει λαχταριστή, δεν την έχω φτιάξει ποτέ
ΑπάντησηΔιαγραφήτι μου κανεις βραδιατικα και... δεν εχω γλυκο στο σπιτι
ΑπάντησηΔιαγραφήστειλε μου επειγοντως ενα κομματι!!!!
περνα απο το blog μου να... παιξουμε!!!!
@ Taste Advisor, κι εμενα πρωτη φορα ηταν... δοκιμασε την!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ελευθερία, σου ρχομαι με το κομματι σου!
Μου αρέσει που βάζει και χυμό πορτοκάλι στο σιρόπι Ελπινίκη μου.Αυτό την κάνει ακαταμάχητη!
ΑπάντησηΔιαγραφή