Μια συνταγη που εκανα μια φορα μονο και μονο επειδη ειχα μουλιασει ρεβυθια που τελικα δεν μαγειρεψα, αλλα μας αρεσε και την επαναλαμβανω συχνα!
Υλικα
250 γρ ρεβύθια μουλιασμένα απο το βραδυ σε νερο με σοδα
2 πατατες βρασμενες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
δυόσμο ψιλοκομμένο (3-4 κουταλιές)
μαιντανό ψιλοκομμένα (3-4 κουταλιές)
αλάτι, πιπέρι κατα προτίμηση
αλεύρι για παναρισμα
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βραζουμε τα μουλιασμένα ρεβυθια μεχρι να μαλακωσουν. Πολτοποιούμε στο multi τα βρασμενα ρεβυθια και τις πατατες και τα ριχνουμε μαζι με ολα τα υπολοιπα υλικα σε ενα μπωλ. Ανακατευουμε καλα και αφηνουμε για λιγο στο ψυγειο.
Πλάθουμε σε μακροστενα ή στρογγυλα μπαλακια, αλευρώνουμε και τηγανιζουμε σε μπολικο καυτό ελαιόλαδο μεχρι να ροδισουν καλα.
Μεζεδάκι που λατρεύω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤου πηγαίνει απίστευτα η μαντζουράνα!
Φιλιά!
Και εμένα μου αρέσουν πολύ, αλλά δεν τους τρώνε οι υπόλοιποι! Οπου τους βρω όμως τους τσακίζω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤσιμπάω ένα λοιπόν και σε καλημερίζω!
Δεν έχω φάει ποτέ, άλλα πολλοί που έχουν πει ότι είναι πολλή ωραίο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα κρατήσω την συνταγή σου.
Δεν έχω φάει ποτέ φαίνονται εκπληκτικοί
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΕΛΕΝΑ, θα προσθεσω λιγη την επομενη φορα, σ ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Έφη, τσιμπα και παραπανω αν θες... καλημερα!
@ Ellada, περιμενω εντυπωσεις αν την κανεις...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ nadia, εμενα δεν με πολυτραβουσαν αλλα οταν εκανα.. αναγκαστικα, μ αρεσαν τελικα!
Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤους λατρεύω τους ρεβυθοκεφτέδες, έμαθα να τους τρώω στη Σίφνο που είναι και τοπική σπεσιαλιτέ!
Σωστά γράφει η ΕΛΕΝΑ ότι τους πάει η ματζουράνα - είναι καταπληκτικό αρωματικό!
Και εμένα μου αρέσουν πολύ και συμφωνώ με την Έλενα του πάει πολύ η μαντζουράνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστό το μεζεδάκι σου:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιάνεις μια ντουζίνα ρεβυθοκεφτέδες made by Elpiniki, δυο-τρεις μπύρες και είσαι ο πλέον ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ crispy, ακομα δεν τους εφαγα απο τη Σιφνο, ελπιζω στο μελλον..
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Taste Advisor, η ματζουρανα λοιπον ειναι must για την επομενη φορα..
@ mia maria, σ ευχαριστω πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Kanthare, πολύ ευκολος εισαι στην ευτυχια!
λατρευω τους ρεβυθοκεφτεδες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι εχω καιρο να κανω, ασε που οσοι περισσεψουν γινονται ωραιοτατα σαντουιτς!!!!!
τι μου κανεις μεσημεριατικα!!!
Δεν έχω φάει, αλλά οι δικοί σου είναι τόσο ελκυστικοί που θα ήθελα να τους δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤους είχα δοκιμάσει στη Ρόδο και μου άρεσαν πάρα πολύ.και οι δικοί σου δείχνουν ακόμη ωραιότεροι!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ελευθερια, τι εννοεις σαντουιτς? μεσα σε σαντουιτς ή αυτοι ειναι το σαντουιτς?
ΑπάντησηΔιαγραφή@ kiki, vita σας ευχαριστω πολύ!
Λοιπον,να και μια αλλη υπεροχη ιδεα:Βραζεις ρεβυθια και τα ριχνεις στραγγισμενα στο μουλτι,με το αναλογο λαδι,αλατι,πιπερι,σκορδακι,μαϊντανο,χυμο λεμονιου και κρεμμυδι ξερο.Τα πολτοποιεις και γινονται σαν φαβα.Ειναι υπεροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο,φαίνονται τέλειοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω δοκιμάσει ποτέ,αλλά με έπεισες!!
@ λουκρητια, θα το δοκιμασω καποια στιγμη κι αυτο, σ ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Δώρα, αν δοκιμασεις ελπιζω να σ αρεσουν κιολας!
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά με έβαλες σε πειρασμό....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έκανα πριν λίγο αλλά με τροποποιήσεις μου...δεν ειχα δυοσμο και έβαλα άνιθο..επισης εβαλα 1κγ μοσχοκαρυδο..1κγ παπρικα...1κγ σκορδο σε σκονη..φρεσκο και ξηρο κρεμμυδι...και διπλες ποσοτητες πατατας και ρεβυθιου..
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι αναρπαστα...