Καλημερα, καλη εβδομαδα και καλως σας ξαναβρηκα!! Μετα από ένα ζορικο εξαμηνο με πολλες μετακινησεις και λιγο χρονο για μαγειρεμα, θελω να πιστευω οτι εστρωσε το πραγμα και μπορω να επιστρεψω στους αγαπημενους ρυθμους blog και παλι! Θα δειξει....
Κι επειδη το καλοκαιρι ακομα ειναι εδω, παμε για γεμιστα με κιμα, αγαπημενα, κλασσικα και εντελως καλοκαιρινα!
Πιπεριές και ντομάτες για γέμισμα
300 γρ. κιμάς
10 κ.σ. ρύζι (1 για κάθε γεμιστό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 χούφτα μαιντανός ψιλοκομμένος
3 κ.σ. σαλτσα ντομάτας
1/2 κ.γ. πιπέρι κοκκινο
1/4 κ.γ. πιπερι μαυρο
1 κ.σ. αλάτι
ελαιόλαδο
1 μεγαλη ντοματα κομμένη σε μετριες φετες
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βαζουμε το ελαιόλαδο να
ζεσταθεί και ριχνουμε το κρεμμύδι. Αφηνουμε λίγο να
μαλακωσει και προσθετουμε τον κιμα. Ανακατευουμε και γυρναμε τον κιμα
συνεχως μεχρι να ασπρισει τελειως και να μην εχει καθολου χοντρους
σβωλους. Συμπληρωνουμε τη σαλτσα, τον μαιντανό και τα μπαχαρικά και
σκεπάζουμε με νερό. Αφηνουμε να βρασει για μισή ωρα περίπου.
Επειτα,
ριχνουμε και το ρυζι συμπληρωνοντας 1,5 ποτηρι βραστό νερό. Βραζουμε
για 10 λεπτα περιπου μεχρι να μαλακωσει το ρυζι, ανακατευοντας ενδιαμεσα
για να μην κολλησει και ελεγχοντας μηπως χρειαστει λιγο νερό ακομη.
Μολις το ρυζι ειναι ετοιμο, σκεπαζουμε με μια καθαρη πετσετα και το
καπακι της κατσαρολας και κατεβαζουμε από τη φωτια αφηνοντας το στην
ακρη.
Ταυτόχρονα μπορουμε να ανοιξουμε και να αδειασουμε τα λαχανικά (πιπεριές και ντομάτες).
Γεμιζουμε ενα ενα τα λαχανικά, πασπαλιζοντας πρωτα λίγο αλατι στο εσωτερικό τους και τα τοποθετουμε στριμωχτά σε ταψάκι. Στα κενα που δημιουργούντα βαζουμε τις κομμένες πατατες για να στριμωχτουν ολα καλυτερα.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό στο ταψάκι. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 στον αερα για 1 ωρα περιπου. Στο μισαωρο και λίγο παραπάνω με δύο κουτάλια γυρνάμε τα γεμιστά να ξεροψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Άλλες προτάσεις για γεμιστά:
αγαπημένα και πανέμορφα! ο ορισμός του καλοκαιριού
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοειται, καλοκαιρι χωρις γεμιστα απλα δεν γινεται!
ΔιαγραφήΚαλημερα!
Ελπινίκη μου σε σκεφτόμουν, ελπίζω να είσαι καλά. Τέλεια τα γεμιστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλα ειμαι, σ ευχαριστω πολυ... δεν ηταν ανησυχητικοι οι λογοι της... απουσιας!
ΔιαγραφήΓεια σου Ελπινίκη και καλώς μας επέστρεψες και απ΄ ότι βλέπω πολύ δυναμικά,τα γεμιστά με κιμά είναι τ΄αγαπημένα μας και τα τιμήσαμε δεόντως όλο το καλοκαίρι να είσαι καλά φιλιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλως σας βρηκα και ελπιζω πως ηρθα για να μεινω!
ΔιαγραφήΓεμιστα με καθε γεμιση θυμιζουν καλοκαιρι και μας αρεσουν παντα!
Καλοκαίρι και γεμιστά πάνε μαζί ,πολύ ωραία φαίνονται τα δικά σου ,καλό απόγευμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ!!!
ΔιαγραφήΚαλημερα!
Γειά σου Ελπινίκη μου! Καλώς όρισες ποιο δυναμικά ελπίζω από εδώ και πέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα γεμιστά με τον κιμά τα αγαπώ, αλλά δεν τα τρώω ποτέ, αφού όλοι τα θέλουν σκέτα. Τα δικά σου έγιναν πολύ νόστιμα και φουσκωτά αφού τα έχεις γεμίσει τόσο πολύ!! Με τον κιμά είναι ένα πλήρες και χορταστικό φαγητό.
Καλή σου μέρα!!
Σε μας παλι τα προτιμανε με κιμα, αν και μενα μ αρεσουν πολυ και τα σκετα!!!
ΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ!!
Ελπινίκη μου λατρεμένο φαγητό με ή χωρίς κιμά!!!!καλό φθινόπωρο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ!!!
ΔιαγραφήΚαλο φθινοπωρο και να αργησει να μας ερθει ο χειμωνας!!
Από τα αγαπημένα μου φαγητά, Ελπινίκη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε που τα άνοιξες από υη βάση, το ίδιο κάνω κι εγώ αλλά μετά τα αναποδογυρίζω, για να μην ξεραθεί η γέμιση και να είναι ευπαρουσίαστα.
Δες εδώ: http://helengrblog.blogspot.com/2011/06/blog-post.html
Φιλάκια.
Καμια φορα τα βαζω και αναποδα οπως κι εσυ, αλλα προσωπικα μ αρεσει να ξεροψηθει λιγο η γεμιση και γι αυτο τα αφηνω ετσι...
ΔιαγραφήΣ ευχαριστω για το σχολιο!!
Eλπινίκη μου! Μας έλειψες! Όλα καλά; Ελπίζω πως ναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα γεμιστά απλά τα... τσακίζω! Μόλις εχθές έφτιαξα, αλλλά χωρίς κιμά.
Χάρηκα πολύ που είδα ξανά ανάρτησή σου!
Καλό μεσημέρι!
Ολα καλα, σ ευχαριστω για το ενδιαφερον... απλα υποχρεωσεις και μηδεν ελευθερος χρονος!!!
ΔιαγραφήΚαλημερα!!
Καλό φθινόπωρο Ελπινίκη! Πολύ ωραία τα γεμιστά σου, φαίνονται τόσο λαχταριστά στις φωτογραφίες και πάνω που τα είχα πεθυμήσει. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο φθινοπωρο!! Ακομα δεν τελειωσε το καλοκαιρι και τα πεθυμησες??? Μαλλον δεν τα εφαγες πολυ φετος...
ΔιαγραφήΜοσχοβόλησαν τα γεμιστά σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό φθινόπωρο!
Σ ευχαριστω πολυ!!!
ΔιαγραφήΚαλο φθινοπωρο!!!