Το γλυκό αυτό πρωτη φορα το φαγαμε από τη νονά μου πολλα χρονια πριν και σε ολους μας αρεσε τοσο πολυ που η πηραμε τη συνταγη αμεσως και απο τοτε φτιαχνεται συχνα πυκνα. Ουσιαστικά ειναι ενα πολύ νοστημο κεηκ τυλιγμενο με κουβερτουρα και ινδοκάρυδο. Η αναρτηση αφιερωνεται εξαιρετικα σε κεινη που μου το θυμισε οτι λειπει από δω μεσα!
Υλικα
3 αυγά
7 φλ. καφε ζαχαρη
4 φλ. καφε καλαμποκελαιο
9 φλ. καφε αλευρι
4 φλ. καφε γαλα
1 μπεικιν
200 γρ. ινδοκάρυδο
σιροπι σοκολατας
1,5 κουπα νερό
1,5 κουπα ζαχαρη
2 κ.γ βιταμ
250 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγά με τη ζαχαρη μεχρι να αφρατεψουν και πρασθετουμε σταδιακα πρωτα το καλαμποκελαιο και επειτα εναλλαξ το αλευρι, το μπεικιν και το γαλα. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε καλα ενα στρογγυλο ταψι και ψηνουμε στους 175 για 40-45 λεπτα. Δοκιμαζουμε με το μαχαιρι αν ειναι ετοιμο (μπηγουμε ενα μαχαιρι στη μεση περιπου του κεηκ και αν βγει καθαρο ειναι ετοιμο) και βγαζουμε από το φουρνο. Αφηνουμε να κρυωσει.
Ετοιμαζουμε το σιροπι σοκολατας, βαζοντας ολα τα υλικα να βρασουν για 10 λεπτα περιπου μεχρι να παρουμε ενα λειο και σχετικα υγρο μιγμα. Σε ενα βαθυ πιατο ριχνουμε ινδοκαρυδο. Κοβουμε το κεηκ σε ορθογωνια κομματια ή σε ρομβους. Παιρνουμε ενα κομματι από το κεηκ, το βοουταμε στη σοκολατα να καλυφθει καλα γυρω γυρω και το περναμε από το ινδοκαρυδο. Συνεχιζουμε για ολα τα κομματια. Τα βαζουμε στο ψυγειο να παγωσουν και ειναι ετοιμα.
Συνηθως τις ακρες από το κεηκ που περισσευουν τις κανω κομματακια και τις ανακατευω με λιγη από την κουβερτουρα μεχρι να γινει ενα μιγμα σφιχτο και χρησιμοποιωντας κουπ πατ σε διαφορα σχηματα φτιαχνω μπουκιτσες τις οποιες περναω παλι απο σοκολατα και ινδοκαρυδο και αφηνω να παγωσουν.
καλημερα ελπινίκη...να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα...πολύ ωραίο το γλυκάκι σου!!!!φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα και καλη εβδομαδα! Σ ευχαριστω πολυ!
ΔιαγραφήΜου στέλνεις μια από τις ακρούλες που περίσσεψαν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ακρουλες ειναι οι πρωτες που εξαφανιζονται! Καθως τυλιγουμε τα τετραγωνα, τσιμπαμε κι απο καμια... μην πεταχτουν!
ΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή σου εβδομάδα Ελπινίκη μου, το γλυκάκι είναι εξαιρετικό έχει και πολύ ωραία εμφάνιση!!!Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ! Καλη εβδομαδα!
ΔιαγραφήΚαλημέρα ¨Ελπα μου, περιμένω μέρες να δω αυτήν την ανάρτηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν να πω κι εγω με τη σειρά μου ότι οι χιονάτες είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά, το έφαγα άλι πρώτη φορά στην Έλπα κι από τότε το εχω φτιάξει άπειρες φορές, περισσότερες σίγουρα από κείνη.
Είναι απλό, υπέροχο, αρέσει σε όλους.
Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε
Φιλάκια
Μινι μου, σ ευχαριστω! Σιγουρα το χεις κανει περισσοτερες φορες, χαρας το κουραγιο σου να κανεις ολο αυτο το τυλιγμα!
ΔιαγραφήΚι απο δω και περα δεν θα ξαναχρειαστεις χαρτακι με τις αναλογιες, αν και πια νομιζω δε σου χρειαζεται καν!
Φιλακια!
Φαίνεται απολαυστικό. Το ινδοκάρυδο θα δίνει ξεχωριστή γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΙνδοκαρυδο με σοκολατα παει τελεια!
ΔιαγραφήΜε τι γλυκάκι πειρασμό μας ξεκινάς την εβδομάδα Ελπινίκη μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Σ ευχαριστω πολΥ! Καλη εβδομαδα!
ΔιαγραφήΠολύ νόστιμη λιχουδιά. Το σιρόπι σοκολάτας και η καρύδα ενισχύουν τη γεύση του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι Αυστραλιανό γλυκό και το όνομα του είναι Lamingtons. Εδώ στην Ελλάδα τα λέμε χιονάτες.
Ζ.
Προσφατα ανακαλυψα οτι ειναι τα αντιστοιχα αυστραλιανα lamingtons! Σ ευχαριστω πολυ!
ΔιαγραφήΚαλημέρα ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη λιχουδιά-καλή βδομάδα!
Ευχαριστω πολυ! Καλη εβδομαδα!
ΔιαγραφήΦοβερό γλυκάκι, εύκολο, νόστιμο και όμορφο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Φιλάκια
Ευχαριστω πολυ! Καλημερα και καλη εβδομαδα!
ΔιαγραφήΣυναρπαστικά Lamingtons! Και σου πέτυχαν τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστωωωωω!!!!
ΔιαγραφήΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ γλ αλευρι το γλ τι ειναι;;;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνωμη για το λαθος... φλ. δηλαδη φλυτζανακια εννοουσα... τυπογραφικο λαθος, διορθωθηκε! Σ ευχαριστω πολυ!
ΔιαγραφήΠολύ νόστιμο πρέπει να είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι! Σ ευχαριστω πολυ!
ΔιαγραφήΚαλά ε..τέλειο το γλυκό σου!!!θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!Καλή εβδομάδα Ελπινίκη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το δοκιμασεις, οποιος το δοκιμασε το ξανακανε!
ΔιαγραφήΑυτή την ώρα μια Χιονάτη θα την "απαλλοτρίωνα" ευχαρίστως!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤους εφτά νάνους όμως θα τους άφηνα μπουκάλα!!
Καλή Εβδομάδα!
Ετσι κι αλλιως οι νανοι δεν ειναι εδω... ;-D
ΔιαγραφήΩραίο γλυκάκι! Αυτό το βούτηγμα στη σοκολάτα με πέθανε! Όπως και ο συνδυασμός της με καρύδα! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ! Αν σ αρεσει το ινδοκαρυδο ο συνδυασμος ειναι τελειος!
ΔιαγραφήΒλέπω αξιοποίησες και τις άκρες..:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο γλυκάκι και η καρύδα του δίνει εξωτική νότα.
Φιλιά
Οσες εμειναν δλδ από το τσιμπολογημα!
ΔιαγραφήThis is something new to me! Looks delicious! Thank you for sharing your family's sweet!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank u so much! Hope u try this!
Διαγραφήκαλη εβδομαδα...τελειο πρεπει να ειναι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα! Σ ευχαριστω πολυ!
ΔιαγραφήΥπέροχες οι Χιονάτες σου Ελπινίκη μου!!! Φαίνονται πεντανόστιμες!!! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ!!!
ΔιαγραφήLooks really sinfully delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!ΦΙΛΙΑ!!!
Σ ευχαριστω πολυ! Καλημερα!
ΔιαγραφήΜη με κολάζεις χρυσή μου!!!τρέχουν τα σάλια μου!!!φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνωμη!!!! ;-)
ΔιαγραφήΚαλημέρα Ελπινίκη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως και να το ονομάσεις αυτό το γλυκάκι είναι υπέροχο και ο συνδυασμός των υλικών το κάνει λαχταριστό. Η συνταγή καταγράφεται!
Φιλιά.
Καλημερα! Σ ευχαριστω πολυ! Ελπιζω να το δοκιμασεις!
Διαγραφήπω πω βρε Ελπινίκη μου ξελιγώθηκα πρωί-πρωί!!! θέλω όλο το ταψί! ευκολούτσικο μου φάνηκε, θα το δοκιμάσω! φιλάκια πολλά και καλημέρες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα! Ευκολο ειναι, απλα παιρνει λιγη ωρα μεχρι να τυλιχτει καθε κομματι, αλλα δυσκολια δεν εχει! Ελπιζω να το δοκιμασεις !
ΔιαγραφήΚαλησπέρα!!!από τα αγαπημένα μου γλυκά!!!!!σου έρχετε να μπείς μέσα στην οθόνη!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ! Καλησπερα!
ΔιαγραφήΕλπινίκη μου γειά σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και καθυστερημένη θέλω να σχολιάσω την ανάρτησή σου αυτή.
Βλέπεις προσπαθώ εδώ και μέρες να μπω να σχολιάσω αλλά δεν με αφήνει ο μπλόγκερ. Τέλος πάντων.
Το γλυκό αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου κεκοειδή!!
Θα κρατήσω τη συνταγή σου γιατί αφού λες ότι είναι από τη νονά σου, σημαίνει ότι είναι παλιά συνταγή και πετυχημένη (από αυτές που έχουν οι παλιές μαγείρισσες). Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός κοκολάτας, κέικ και καρύδας.
Καλώς σου θύμησε η νονά σου ότι λείπει από το μπλόγκ!!
Φιλιά και χαιρετίσματα στη νονά!! χιχιχι
Καλησπερα! Κι αλλη φορα ειχες τετοιο θεμα νομιζω.. το παθαινεις μονο εδω ή γενικα? Να ξερω να το ψαξω καπως!
ΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ για τα σχολια, να το δοκιμασεις.. οσοι το εχουν φαει εχουν μεινει πολυ ευχαριστημενοι, και οσοι δοκιμασαν να το φτιαξουν το πετυχαν και το απολαυσαν!
POLY KALO TO GLYKO SOY!!!! FILIA !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ!!!!
ΔιαγραφήΤι απίθανο, καταπληκτικό κι αχτύπητο γλυκό είναι αυτό;;; Και μόνο το όνομα αρκεί για να με γοητεύσει αλλά με τα υλικά που διαβάζω δεν κρατιέμαι, πάω να το φτιάξω! Μπράβο Ελπινίκη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη επιτυχια!!
ΔιαγραφήΝοστιμοτατο φαίνεται! Θέλω να το φτιάξω τώρα! Ερώτηση: βουτάμε το κεικ κρύο στη ζεστή σοκολατα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, κρυο το βουταμε, συγνωμη για την πολυ καθυστερημενη απαντηση!
ΔιαγραφήΚαλημερα Ελπινικη!!! Πολυ ωραια η συνταγή σου την ειχα δοκιμασει πριν χρονια και την εψαχνα. Ευχαριστω που την εβαλες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπιζω να τη φτιαξεις και να σ αρεσει πολυ!
ΔιαγραφήFantastic receipt, thank you for sharing!
ΑπάντησηΔιαγραφή