Οι πατατες μ αρεσουν σε καθε εκδοχη! Αλλα οι τηγανητες ειναι οι καλυτερες! Βεβαια τελευταια ειπα να ελαττωσω τα τηγανητα, και βρηκα αυτον τον τροπο να τηγανιζονται λιγο αλλα να ειναι πεντανοστημες!
Υλικά
πατάτες
αλατι χοντρο
πάπρικα
ρίγανη
ελαιόλαδο μπολικο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατατες και τις βαζουμε να βρασουν μεχρι να μαλακωσουν αλλα όχι να λιώσουν. Μερικες φορες τις κανω και με τη φλουδα, απλα πρεπει να πλυθουν παρα πολύ καλα προηγουμενως και να αφαιρεθουν τυχον "περιεργα" σημεια στη φλουδα τους.
Μόλις βρασουν τις κοβουμε προσεκτικα σε κομματια τηγανητων πατατων, τις απλωνουμε σε ενα πιατο και τις πασπαλιζουμε με το αλατι και την παπρικα - αντι για παπρικα μπορουμε να βαλουμε όποιο μπαχαρικο μας αρεσει.
Τις αφηνουμε ετσι λιγη ωρα και τις τηγανιζουμε σε καυτο ελαιόλαδο για λιγο, ίσα να παρουν κρουστα. Έτσι επειδη ειναι ηδη μαγειρεμενες χρειαζεται λιγη μονο ωρα στο τηγανι και δεν προλαβαινουν να απορροφησουν πολύ λάδι.
Κοίτα να δεις τα τηγανητά είναι ολόκληρη ιεροτελεστία. Απαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες για να τηγανίσεις ένα προϊόν σωστά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά ποιος μπορεί να αντισταθεί στα τηγανητά και δη στις τηγανητές πατάτες; Αφού τις βγάλεις από το τηγάνι τις πασπαλίζεις με λίγη ρίγανη, τρίβεις λίγη φέτα, αν γουστάρεις βάζεις και ελάχιστο λεμονάκι, κόβεις και μια φέτα ψωμί και είσαι βασιλιάς.
Τα σέβη μου.
απιθανη ιδεα ελπινικη μου για το αγαπημενο φαγητο ολων μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα και καλως σε βρηκα!!!
Το ταπεινό μου πνεύμα σε διαβάζει τώρα αλλά παράλληλα έτρωγε πατάτες από μηνών με αυτό το τρόπο, οπότε επαυξάνω τις επιδοκιμασίες της συνταγής σου. καλήμέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε τες να τις ψήσεις στο τέλος αντί να τις τηγανίσεις. Γίνονται εξίσου ωραίες. Μου αρέσει πολύ το blog σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο βρε Ελπινίκη, κι ότι έλεγα με τι να συνοδέψω λίγο κρεατάκι που είχε μείνει από χτές με σαλτσούλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Αν και προτιμώ να φάω μια φορά και τηγανητές τηγανητές έτσι θα τις έβαζα στο φούρνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήνα τις βαζεις ετσι οπως ειναι στο φουρνο,μεσαια θεση ,230 βαθμους σε αντικολλητικο χαρτί...σαν τηγανητες λεμε!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Kanthare, θα μπορουσα να τρεφομαι μονο με πατατες τηγανητες... δεν τις βαριεμαι ποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ pinkdreamer, καλως ήρθες και σ ευχαριστω!!!
@ Γιωργο, απο τοτε που αρχισα να τις κανω ετσι, μ αρεσουν νομιζω περισσοτερο...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Nemecis, σ ευχαριστω και ο φουρνος ειναι το επομενο βημα..
@ Μαρια, χαιρομαι που βοηθησα... ελπιζω να σ αρεσουν...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ξανθη, cook, ακομα δεν τις εχω δοκιμασει στο φουρνο, ειναι η επομενη δοκιμη!
Πολύ μου αρέσει η ιδέα σου θα τη δοκιμάσω.Απλά δεν ξέρω πότε θα πρέπει να σταματήσω γιατί είμαι ικανή να τις φάω όλες.Καλή εβδομάδα
ΑπάντησηΔιαγραφή@ nadia, τουλαχιστον θα ειναι υγιεινο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝai το ομολογώ πεθαίνω για πατάτες...αυτο το ελαφρύ κολλητά στο τηγανητες μ΄άρεσεεε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ eva, κι εσυ στο κλαμπ των τηγανητων πατατων, ε? wellcome!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Ελπινίκη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρήκα! Σου προτείνω κι εγώ να δοκιμάσεις να τις βάλεις στο φούρνο με ακόμα ένα μικρό μυστικό... πασπάλισε τες με λίγη γαλέτα απο πάνω... θα γίνουν πιο τραγανές απ'έξω σαν ξεροψημένες... γιαμμμμ....