Υλικά (για ενα μέτριο πυρέξ)
5-6 αυγά
αλάτι, πιπέρι
2-3 πατάτες
παριζάκι
κασέρι
1-2 πιπεριές
ό,τι άλλο θέλουμε π.χ. τυρί φέτα, μανιτάρια, πιπεριά φλωρίνης, μπέικον κ.α.
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατατούλες σε κυβάκια. Το ίδιο κανουμε και για το κασέρι, το παριζάκι και τις πιπεριές.
Τηγανίζουμε για λίγο τις πατάτες, δεν χρειάζονται πολύ γιατι ειναι μικρές και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθετουμε αλάτι και πιπέρι.Βουτυρώνουμε ελαφρά το πυρέξ, στρώνουμε τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε απο πάνω τα χτυπημένα αυγά. Ρίχνουμε εδώ κι εκεί λίγο βουτυράκι και ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.
Μόλις διάβασα τον τίτλο θυμήθηκα την ομελέτα φούρνου που έφτιαχνε ο μάγειρας στον στρατό. Να φανταστείς ο μάγειρας ήτσν τόσο σχετικός με την μαγειρική που αν τον ρωτούσες τι σχήμα έχει το αυγό θα σου έλεγε τετράγωνο. Για κάποια περίοδο μάλιστα τα πράγματα ήταν τόσο τραγικά που έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να μαγειρεύω εγώ για το στρατόπεδο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέσπα. Είναι προφανές ότι προτιμώ την δική σου ομελέτα. Το κακό είναι ότι στην τεχνολογία είμαστε τόσο πίσω που δεν μπορώ μέσα από έναν υπολογιστή να αιχμαλωτίσω τα αρώματα και τις μυρωδιές.
Καλή συνέχεια να έχεις.
Με πατάτες είναι η αγαπημένη μου ομελέτα! Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΤΙΑΧΝΩ ΟΜΕΛΕΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΙΕΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟμελέτα φούρνου δεν εχω κάνει ποτέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι και χορταστική με την πατατούλα.
Φιλιά
@Kanthare, ειναι ευκολη και χορταστικη η ομελετιτσα, οπότε μπορεις να την εκτελεσεις ευκολα, για να θυμηθεις και του.. στρατου...
ΑπάντησηΔιαγραφή@big mama, κι εγω μονο με πατατες την τρωω την ομελετα, σκετη την αποφευγω!
@fantasy.., δοκιμασε την και περιμενω εντυπώσεις.
@Marion, αμα βαλεις και λίγη ντοματουλα και περισσοτερα ζαμπονοκασερα, φερνει λίγο και σε πίτσα..
ονειρεμενη ομελετιτσα Ελπινικη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη, Σήμερα έφτιαξες το πιο αγαπημένο μου φαγητό!!!πεθαίνω για ομελέτα φούρνου , και την εφτιαξες και τόσο νόστιμη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
αγαπημενο γρήγορο φαγητο!να χτυπήσεις τ'αυγα μαζί με γαλα και μερικές κουταλιές φαριναπ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ αυτό το φαγητό όπως και μερικά ακόμη το θυμάμαι από την κατασκήνωση,που ήμουν μικρή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟμελέτες δεν τρώω αλλά αυτήηην είναι πολύ τέλεια~
Φιλάκια κοριτσάκι!!
@mara, σ ευχαριστω..
ΑπάντησηΔιαγραφή@Riri, ειναι απο τις λιγες ομελετες που μ αρεσουν γιατι μπορει να παρει ο,τι γευση θελω..
@cook, θα το δοκιμασω την επομενη φορα.
@eva, κι εγω δεν τις πολυτρώω, αλλά με τα καταλληλα υλικά φέρνει λίγο και σε πιτσούλα..
Ούτε εγώ έχω φτιάξει ποτέ ομελέτα στο φούρνο... Ωραία ιδέα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο
μου έλυσες τα χέρια για το μεσημερι τι να μαγειρεψω σημερα..:)
ΑπάντησηΔιαγραφή@ painter, δενε χει μεγαλη διαφορα στη γευση απο την κλασσικη ομελετα..
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Λένα, χαίρομαι που βοηθησα...