Υλικά
πατάτες κομμένες σε μέτρια προς μικρά κομμάτια
1 ολόκληρο κοτοπουλο κομμένο στα 4
λίγο ελαιόλαδο
3 λεμονια στυμμένα
ρίγανη
2-3 κουτ. μουσταρδα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατατες σε μετρια προς μικρα κομματια και τις βαζουμε σε μια γαστρα (ή σε ταψακι). Ραντιζουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μπαχαρικα, το λεμόνι και τη ρίγανη και συμπληρώνουμε με νερό με τη μουσταρδα ανακατεμενη μεχρι να σκεπασει σχεδον τις πατατες. Σε περιπτωση που χρησιμοποιησουμε ταψί, μπορει να χρειαστει να συμπληρωσουμε νερακι. Βαζουμε στο φουρνο στον αερα στους 220 και ψηνουμε για 45 λεπτα με 1 ώρα.
Αυτό το φαγητό με έκανε στα μάτια του καλού μου την καλύτερη μαγείρισσα που έχει συναντήσει! Πιο καλή κι από τη γιαγιά του! Είναι από τα αγαπημένα μου, γι' αυτό το πετυχαίνω τόσο πολύ! Και το δικό σου φαίνεται μούρλια! Καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιαμι γιαμι πολυ ωραιο το φαγητακι σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλασσικό μεν αλλά διαχρονικά νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλασσικό μέν, αλλά εγώ ξέρω οτι οταν το ψήνω ,γλείφουμε και τα δάκτυλα μας!Μπράβο Ελπινίκη μου που το εφτιαξες σήμερα, μακάρι να ημουν κοντά να πάρω μιά μερίδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημ . δες τον διαγωνισμό για το τσαντάκι..στο http://ririfotiadi.blogspot.com/
Φιλάκια
προτείνω να το λουσεις πριν το ψήσιμο με μια σως λευκού κρασιού μαζί με μουσταρδα αρωματισμενη με βοτανα...
ΑπάντησηΔιαγραφή