Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Φασολάδα

Αυτές τις μέρες με τα κρύα και τις βροχουλες, μου 'χε λείψει μια φασολάδα...

Υλικά (για 3 πιάτα)
250 γρ. φασόλια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 καρότο
σέλινο
2 κουταλιές σπιτική σάλτσα ντομάτας
1/4 κουτ. πιπέρι μαύρο
1/2 κουτ. πιπέρι κόκκινο
ελαιόλαδο
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
λίγο λεμόνι

Εκτέλεση
Λιώνουμε στο multi το κρεμμύδι και το σέλινο και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
 
Βράζουμε σε μπόλικο νερό τα μουλιασμένα φασόλια για λίγο και τα ρίχνουμε σε τρυπητό.Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σέλινο (καμιά φορά βάζω και μαιντανό), μετα από λίγο τα καρότα και τις πιπεριές (εμένα μ αρεσουν όλα μικρα κυβακια) και αφήνουμε για λίγο να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι και τα φασόλια. Τα γυρνάμε 2-3 φορές, προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με νερό (εγώ βάζω 8 ποτήρια περίπου) και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Δεν μπορώ να πω ακριβώς πόση ώρα, γιατι άλλοτε το βαζω στη χύτρα, άλλοτε όχι, δοκιμάζοντας πάντως εύκολα φαίνεται πότε τα φασόλια είναι έτοιμα.
Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα, προσθέτω 1-1,5 κουταλάκι αλάτι και λίγο λεμόνι και ανακατεύω καλά.
In English here

4 σχόλια:

  1. Τωρα που κρυωσε ο καιρος ειναι οτι πρεπει.Ωραιο φαγητακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα...μία φορά την εβδομάδα μαγειρεύω όσπρια.Τα φασόλια είναι τα αγαπημένα μας, τώρα που κρύωσε ο καιρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ω ρε μάνα μου! Φασολάδα χυλωμένη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...