Σελίδες

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Λαζάνια με κιμά

Τα λαζανια τα εχω αγαπησει ιδιατερα τον τελευταιο καιρο... μπορουν να γινουν με πολλές διαφορετικες γεμισεις και να ειναι παντα νοστιμα!

Υλικά
9 φύλλα λαζάνια (ή όσα χρειάζονται για να καλυφθεί σε 3 στρωσεις ενα ταψί ορθογώνιο)
υλικά για κιμά
1,5 ποτήρι γάλα
υλικά για μπεσαμέλ

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον κιμά όπως εδώ. Προς το τελος συμπληρωνουμε το γαλα και αφήνουμε λίγο να βρασει με τον κιμά. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ όπως εδω. Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βραζουμε τα λαζανια και τα αφηνουμε σε βρεγμενη πετσετα να μην κολλησουν.
Βουτυρώνουμε καλα ενα ορθογωνια ταψι. Στρωνουμε μια στρωση λαζανια και από πάνω την μιση γεμιση κιμά. Επαναλαμβανουμε τελειωνοντας με στρωση λαζανια.
Καλυπτουμε με τη μπεσαμελ και ψηνουμε σε μετριο προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδοκοκκινησει από πάνω.
Προσωπικά μ αρεσει να τα σερβίρω με μια μπαλίτσα γιαουρτάκι!

8 σχόλια:

  1. Υπέροχο και γευστικότατο πιάτο!Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πατίτσιο με λαζάνια, σίγουρα πεντανόστιμο!!
    Έχεις δοκιμάσει να χρησιμοποιήσεις τα ορθογώνια λαζάνια χωρίς να τα βράσεις προηγουμένως??
    Μια χαρά ψήνονται! Εγώ ποτέ δεν τα βράζω πριν τα βάλω στο ταψί και μου ψήνονται πάντα!
    Φιλάκια, καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Lenia, σ ευχαριστω!

    @ ΕΛΕΝΑ, τα ορθογωνια χρησιμοποιω αλλα οταν τα βραζω προηγουμενως μ αρεσει περισσοτερο, αν δεν τα βρασω καμια φορα βγαινουν λιγο πιο σκληρα, ενω με τα βρασμενα εχω το κεφαλι μου ησυχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πεντανόστιμο φαγητό. Και εγώ σαν την Έλενα δεν τα βράζω και για υτό μου αρέσουν ....
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμμμ, τέλειο!! Λατρεύω κι εγώ αυτό το φαγητό και γενικά τα λαζάνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ manousina, σ ευχαριστω!

    @ Emmanouela, σ ευχαριστω πολύ επισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή