Καιρό ήθελα να δοκιμασω να τα κανω και ολο το ανεβαλλα, χθες ομως τα καταφερα!
Υλικά (για 12-15 κομμάτια)
λάχανο ασπρο ψιλοκομμένο (1/2 περιπου)
λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο (1/4 περιπου)
2 καροτα τριμμένα
περίπου 2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγαλη σκελιδα σκορδο πολτοποιημενη
1 κομμάτι στηθος κοτοπουλου κομμένο σε λωριδες
1-2 κουταλιες soy sause
1 πακετο φυλλο κρουστας
μπόλικο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Στη συνεχεια ψηνουμε τις λωριδες κοτοπουλου σε τηγανι - ψηστιερα.
Γεμιζουμε ενα ενα τα φυλλα κρουστας ως εξης:
1. Τα κοβουμε ολα στη μεση.
2. Κάθε μισο κομμματι το διπλωνουμε απο την κατω πλευρα ωστε να γινει τετραγωνο
3. Βαζουμε 1 κουταλια γεματη γεμισης στη μια γωνια διαγωνια
4. Τυλιγουμε μεχρι τη μεση
5. Διπλωνουμε τις ακρες προς τα μεσα
6. Συνεχιζουμε το διπλωμα
7. Κλέινουμε με λιγο νερακι στη μυτη για να κολλήσει
Η διαδικασια φαινεται παρακατω (ειναι λιγο σκοτεινες γιατι τελειωσε η μπαταρια απο τη μηχανη και εβγαζα με κινητο)
Τέλος, τηγανιζουμε σε καυτο ελαιόλαδο από ολες τις πλευρές μεχρι να παρει χρυσαφι χρώμα.
Υλικά (για 12-15 κομμάτια)
λάχανο ασπρο ψιλοκομμένο (1/2 περιπου)
λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο (1/4 περιπου)
2 καροτα τριμμένα
περίπου 2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγαλη σκελιδα σκορδο πολτοποιημενη
1 κομμάτι στηθος κοτοπουλου κομμένο σε λωριδες
1-2 κουταλιες soy sause
1 πακετο φυλλο κρουστας
μπόλικο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταινουμε λιγο ελαιόλαδο και σοταρουμε το κρεμμύδι. Στη συνεχεια την πιπεριά, τα καροτα, το σκορδο και το μαιντανό. Αφου μαραθουν, προσθετουμε το ασπρο και το κοκκινο λαχανο και αλατοπιπερωνουμε. Αφηνουμε 5 λεπτα περιπου και τακεβαζουμε απο τη φωτια.
Ριχνουμε ολα τα υλικά σε ενα μπολ, προσθετουμε τη soy sause και ανακατευουμε.Στη συνεχεια ψηνουμε τις λωριδες κοτοπουλου σε τηγανι - ψηστιερα.
Γεμιζουμε ενα ενα τα φυλλα κρουστας ως εξης:
1. Τα κοβουμε ολα στη μεση.
2. Κάθε μισο κομμματι το διπλωνουμε απο την κατω πλευρα ωστε να γινει τετραγωνο
3. Βαζουμε 1 κουταλια γεματη γεμισης στη μια γωνια διαγωνια
4. Τυλιγουμε μεχρι τη μεση
5. Διπλωνουμε τις ακρες προς τα μεσα
6. Συνεχιζουμε το διπλωμα
7. Κλέινουμε με λιγο νερακι στη μυτη για να κολλήσει
Η διαδικασια φαινεται παρακατω (ειναι λιγο σκοτεινες γιατι τελειωσε η μπαταρια απο τη μηχανη και εβγαζα με κινητο)
Τέλος, τηγανιζουμε σε καυτο ελαιόλαδο από ολες τις πλευρές μεχρι να παρει χρυσαφι χρώμα.
Τα spring rolls ανεξαρτήτως γέμισης δλδ... είναι απο τις αδυναμίες μου..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜούρλια η συνταγή!!
einai polu wraia idea !egw tha ta epsina kai ston foyrno!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινικούλα είμαι fun των spring rolls αλλά τα δικά σου είναι κορυφαία.Μπράβο
ΑπάντησηΔιαγραφήω!πεντανοστιμη συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη μου ,ωραία το spring roll σου, με σάλτσα γλυκόξινη θα ειναι τέλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ θα πάρω ένα και να είναι με γλυκόξινη παρακαλώ! Μου αρέσουν πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Καλημέρα Ελπινίκη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα Spring Rolls είναι ένα απο τα αγαπημένα μου φαγητά.
Φιλάκια!!
@ Lillium, τωρα που ξεκινησα θα δικομασω ολες τις γεμισεις...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ειρήνη, ηταν η πρωτη μου φορα, οποτε θα τα δοκιμασω και στο φουρνο την επομενη!
@ nadia, σ ευχαριστω πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ cook, δεν περιμενα να μου αρεσουν οταν πρωτοδοκιμασα αλλα μ αρεσαν τοσο που επρεπε να βρω πως να τα κανω!
@ RIRI, Έφη, δεν ειχα χρονο να δοκιμασω σαλτσα, αλλα την επομενη φορα θα το κανω...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ georgiaxara, κι εμενα.. ειναι τελειο για συνοδευτικο!
Πολύ ωραία τα spring roll σου, Ελπινίκη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θες, δοκίμασε να μαρινάρεις για 20-30 λεπτά το κομμένο κοτόπουλο σε σόγια σος, ginger και σκόρδο πολτοποιημένο και μετά να το ψήσεις. Γίνονται ακόμα πιο νόστημα τα rolls.
Ελπινίκη πρέπει να βγήκαν πολύ νόστιμα!!! Μου αρέσουν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Αγγελική σ ευχαριστω για την προταση, θα το δοκιμασω
ΑπάντησηΔιαγραφή@ manousina, σ ευχαριστω!!!
Καλημέρα Ελπινίκη, καλώς σε βρίσκω!
ΑπάντησηΔιαγραφήSpring rolls είναι υπέροχα!
Και στο φούρνο όπως διάβασα πιο πάνω και με γλυκόξινη σάλτσα και με ότι γέμιση θες! Γιαμι!!!
:-)