Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Χοιρινό με αρακά

Φαγητακι που το κανω συχνα, ιδιαιτερα οταν θελω κοκκινιστο λιγακι διαφορετικο!

Υλικά (για 3-4 μερίδες)
1/2 κιλό χοιρινό σε μπουκιές
1/2 κιλό αρακάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηρι κόκκινο κρασί
1 καρότο μεγαλο ψιλοκομμένο
άνηθος
1/4 κ.γ. πιπερι μαυρο
1/2 κ.γ. πιπερι κοκκινο γλυκό
1,5 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. σαλτσα ντοματας
2 πατατες μετριες κομμενες σε κυβους
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ κεφαλτυρι τριμμένο

Εκτέλεση
Στη χυτρα ή σε κατσαρόλα ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και σοταρουμε το κρεμμυδι και το καροτο. Έπειτα ριχνουμε το χοιρινο και γυρναμε μεχρι να ασπρίσει από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ριχνουμε το κρασι και αφηνουμε 3-4 λεπτα να εξατμιστει το αλκοολ.
Προσθετουμε τα μπαχαρικά και τη σαλτσα ντοματας, ανακατευουμε και συμπληρωνουμε νερό να καλυψει το κρεας. Βραζουμε στη χυτρα 15-17 λεπτά ή στην κατσαρόλα μεχρι να αρχισει να μαλακωνει αλλα πριν ειναι ετοιμο.
Ριχνουμε τον αρακά, τον ανιθο και τις πατατες, συμπηρωνουμε νερο αν χρειαζεται και αφηνουμε αλλη μιση ώρα με 40 λεπτα μεχρι να ετοιμαστει και ο αρακας. Ελεγχουμε κατα διαστηματα να μην τελειωσει το νερό. Πέντε λεπτά πριν το τελος ριχνουμε την πολτοποιημενη σκελιδα σκορδο, το κεφαοτυρι και το αλατι και ανακατευουμε καλα!

13 σχόλια:

  1. Καλημέρα, χαίρομαι που σε βρήκα! το φαγάκι , το φαγάκι σου είναι πολύ ωραίο, γεια στα χέρια σου! Σε καλώ για επίσκεψη και κλικ στην παρακολούθησή μου.Ελπίζω να τα λέμε... tantekiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τα πολύ αγαπημένα μας φαγάκια, με ότι κρέας και να το φτιάξουμε (πολύ ωραίο και με μοσχαράκι αλλά και με αρνάκι)
    Ελπινίκη σερβίρομαι μεγάλο πιάτο, μιας και δεν νηστεύω!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Tante Kiki, καλως με βρηκες και σε βρηκα... ελπιζω να τα λεμε συχνα!

    @ ΕΛΕΝΑ, μο μοσχαρακι το κανω κι εγω, με αρνακι δεν τρωει ο καλος μου.. Σερβιρισου ανετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο πιατάκι και ο συνυασμός λαχανικών με κρέας είναι πολύ καλός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. από τα αγαπημένα μου φαγητά...και με μπάμιες μου αρέσει επίσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας προτείνω να δοκιμάσετε με κόκκινο κρασί από το κτήμα Θεοδωρακάκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ manousina, σ ευχαριστω!

    @ Pansofix, δεν τις πολυτρωω τις μπαμιες αλλα επειδη ο καλος μου τις λατρευει, θα το δοκιμασω!

    @ κοκκινο κρασι, σ ευχαριστω για την προταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και προσπαθώ να αποφεύγω το χοιρινό μήπως και κάνουμε μία πιο αξιοπρεπή εμφάνιση στην παραλία, δεν τα καταφέρνω πάντα........οπότε μία από αυτές τις φορές θα είναι με άυ΄τη την φοβερή συνταγή σου!!!!

    Φιλιά, Φανή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Φανη, αν απο το χοιρινο αφαιρεσεις το λιπος πριν το μαγειρεψεις, εχει λιγοτερα λιπαρα απο το μοσχαρι... εγω διαλεγω τα κομματια μου παντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλός συνδυασμός! Πολλές φορές το συνοδεύω αντί για χοιρινό με κοτόπουλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ λαχταριστή ιδέα η συγκεκριμένη σάλτσα στα νιόκι.

    μου άνοιξε η όρεξη και είναι και αργά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ KitsosMitsos και με κοτοπουλο ειναι πολυ καλο!

    @ Demi, μαλλον πηγαινες για την αλλη αναρτηση, αλλα δεν πειραζει, σ ευχαριστω πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...