Αγαπημενα γεμιστα μπιφτεκακια με κασερι που λιωνει. Τρωγονται ζεστα!!!!
Υλικα
300 - 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/2 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο
1/2 κουταλάκι μπάχαρι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
φρυγανιά (όσο πάρει)
Εκτελεση
Υλικα
300 - 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/2 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο
1/2 κουταλάκι μπάχαρι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
φρυγανιά (όσο πάρει)
Εκτελεση
Αποβραδίς βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ εκτος από την φρυγανιά. Ζυμώνουμε συνεχώς για αρκετή ώρα για να παιδευτούν καλά τα υλικά και να γίνει ένα όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για όλο τα βράδυ ιδανικά Μπορει να γινει και πρωι και να μεινουν λιγες ωρες στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα συμπληρωνουμε σιγα σιγα τη φρυγανια προσεχοντας να μην σφιξει το μιγμα. Προσθετουμε φρυγανια τοση οση χρειαζεται απλα για να μπορουμε να τα πλασουμε. Πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια με καλό ζύμωμα για να μην έχουν κενά και τα πιεζουμε πολυ να γινουν οσο πιο λεπτα γινεται. Βαζουμε πανω κασερι που λιωνει και απο πανω κολλαμε ενα δευτερο ιδιο λεπτο μπιφτεκι.
Τοποθετουμε τα μπιφτεκια σε ταψι στρωμενο με αλουμινοχαρτο και λαδοκολλα και σκεπαζουμε με αλλο ενα φυλλο λαδοκολλα. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 1 ωρα περίπου και αλλα 5-10 λεπτα χωρις τη λαδοκολλα. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου, πατάτες πουρέ ή ό,τι άλλο προτιμάμε.
Λαχταριστά, αφράτα και ζουμερά τα μπιφτέκια σου Ελπινίκη. Ελπίζω να εγκλιματίστηκες στη νέα σου δουλειά. Φιλιά και καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ! Ακομα εγκλιματιζομαι.. αλλα που θα παει θα στρωσει το πραγμα!
ΔιαγραφήΕλπινίκη μου είναι τέλεια!!!!!!!!!!!!!Φιλιά καλό βράδυ και καλό Σ/Κ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ!!! Καλο Σ/Κ!
ΔιαγραφήΠωπω μπιφτεκάκια υπέροχα με το αγαπημένο μου κασεράκι!!! Τέλεια Ελπινίκη μου, καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω!!!!
ΔιαγραφήΚαλο Σαβατοκυριακο!
ΜΜΜμμμμ...
ΑπάντησηΔιαγραφή;-D
ΔιαγραφήΠωπω... τι μπιφτέκια είναι αυτά Ελπινίκη μου;;;; Πωπω.. μου έτρεξαν τα σάλια!!! Λαχταριστά!!! Μπράβοοοο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!
Ευχαριστω πολυ!!!! Καλημερα!
ΔιαγραφήΠολύ εύκολος τρόπος!!!ευχαριστώ!!!φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω!!!
Διαγραφήκαλημερααααααααα....λαχταριστά και πεντανόστιμα....η μυρωδιά ήρθε μέχρι εδώ!!!!φιλιααααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφτασε κι εκει???
ΔιαγραφήΚαλο Σ?Κ!
Φαίνονται πεντανόστιμα Ελπινίκη μου και πολύ ζουμερά! Ωραίο και αγαπημένο φαγάκι, με το κασέρι να του δίνει μια πολύ ξεχωριστή πινελιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά, καλό ΣΚ!
Το κασερι παντα δινει κατι εξτρα, και ειδικα οταν ειναι ζεστα και λιωνει....
ΔιαγραφήΕλπινίκη ωραία μπιφτέκια έφτιαξες!!αν σου αρέσει το μπλέ τυρί δοκίμασε την επόμενη φορά, θα έχεις ένα πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ
Δεν το πολυτρωμε το μπλε τυρι, αλλα νομιζω πως ειναι ωραιος συνδυασμός!
ΔιαγραφήΖεστά ζεστά, γεμιστά και λαχταριστά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ συνήθως τα γεμίζω με φέτα, αλλά τι όμορφα που θα λιώνει το κασέρι μέσα στα μπιφτεκάκια!
Φιλιά Ελπινίκη μου, καλό Σαββατοκύριακο!!
Και με φετα πιστευω εινια πολυ νοστημα!
ΔιαγραφήΠολύ όμορφες φωτογραφίες, πολύ λαχταριστό πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο Ελπινίκη μου!!!
Σ ευχαριστω πολυ!!!!
ΔιαγραφήΕλπινίκη μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μπιφτέκι είναι που είναι ωραίο,
αν το γεμίσεις κιόλας... ε, τότε γίνεται φοβερό!
Συμφωνώ με την Ξανθή!!
Το ροκφόρ αν το τρως θα του πάει πάρα πολύ, και η φέτα επίσης γιατί λιώνει και το κάνει και αυτή πικάντικο!
Φιλιά πολλά!
Με ροκφορ δε νομιζω να το δοκιμασω, αλλα με φετα θα τα κανω σιγουρα!
ΔιαγραφήΑμάν Ελπινίκη μου μας πέθανες τέλειο,αγαπημένο κι εγω τα φτιάχνω έτσι και μάλιστα στα μισά βάζω κασέρι και στα άλλα μισά φέτα.Φιλιά καλό βράδυ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολΥ!!! Καλημερα!
ΔιαγραφήΕλπινίκη καλημέρα. Πέρνα από τα Κουζινομπερδέματα να παίξεις ένα παιχνιδάκι, αν βέβαια έχεις ώρα. Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου ρχομαι!!!!
ΔιαγραφήΑγαπημένο φαγητό της γυναίκας μου αλλά και δικό μου φυσικα :) Υπέοχη συνταγή με φοβερές (όπως πάντα) φωτογραφίες !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ! Τελικο η φωτο ειναι η μιση νοστημια!
ΔιαγραφήΥπέροχα μπιφτεκάκια!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ!!!!
ΔιαγραφήΤι νόστιμα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα
Ευχαριστω πολυ!!! Καλη εβδομαδα!
ΔιαγραφήΚαλημέρα, Ελπινίκη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία τα μπιφτέκια, αφράτα και νόστιμα. Εξαιρετική η περουσίασή τους!
Φτιάχνω κι εγώ γεμιστά αλλά με φέτα. Μου άρεσε και η πρόταση της Ξανθής.
Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!
Σ ευχαριστω πολυ!!! Καλη εβδομαδα!
ΔιαγραφήΦαίνονται πολύ γευστικά. Τα φαντάζομαι με πουρέ και γουργουρίζει το στομάχι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Ελπινίκη!
Κι μενα μ αρεσουν πολυ με πουρε... αλλα και οι φουρνου ειναι τελειες!
ΔιαγραφήΛιμπιστικά αυτά τα γεμιστά μπιφτέκια! Και όσο είναι ζεστά ακόμα, με το τυρί να λιώνει... μμμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θέλεις να παίξεις το παιχνίδι των 11 ερωτήσεων σε προσκαλώ!
Δες εδώ: http://chefkang.blogspot.com/2012/03/blog-post_13.html
Σ ευχαριστω πολυ!!! Ειδικα ζεστα ειναι το κατι αλλο!
ΔιαγραφήΣε περιμένει μια πρόσκληση στον Ψαρότοπο !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω! Με την πρωτη ευκαιρια θα παιξω!
Διαγραφή¨Ελπη τα εφτιαξα τα μπιφτέκια σου, ήταν πολύ νόστιμα. Αλήθεια αυτγό δεν βάζεις, ή το ξέχασες?Εγώ πάντως έβαλα και το γιαοιυρτάκι τα έκανα πολύ πολύ αφράτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια φιλενάδα
Οχι δε βαζω αυγο συνηθως, αλλα καμια φορα βαζω... μπραβο μαγειρισσα μου!!!!
ΔιαγραφήΕλπινίκη μου!!!είναι τέλειο φαγητό πάντα όταν θα το κάνω δεν μένει τίποτααα!!!!και έχω να το κάνω αρκετό καιρό καλά που μου το θύμησες!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρομαι που στο θυμισα!! Σ ευχαριστω!!!
ΔιαγραφήΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπιζω να τα πετυχετε λοιπον!
Διαγραφή