Το μοσχαράκι κοκκινιστό είναι νομίζω από τα φαγητά εκεινα που θυμιζουν γιαγια και οικογειακά τραπέζια. Σίγουρα οι συνταγες που κυκλοφορουν ειναι παρα πολλές και σήμερα προστιθεται και άλλη μια η δική μου!
Υλικά (για 4 μερίδες)
1 κιλό μοσχαρακι κομμένο σε μπουκιές
λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
1-2 καρότα ψιλοκομμένα 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
5 κ.σ. πελτές ντοματας ή σαλτσα
1/4 κ.γ. πιπερι μαυρο
1 κ.γ. πιπερι κοκκινο
λίγο μπάχαρι
λίγη ζαχαρη
1,5 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταινουμε το ελαιόλαδο σε χυτρα και προσθετουμε σταδικα το κρεμμυδι, το καροτο και τις πιπεριες και αφηνουμε λιγο να μαλακωσουν. Στη συνεχεια βαζουμε το μοσχαρι και γυρναμε μεχρι να ασπρισει από παντου. Προσθετουμε το κρασι, και αφηνουμε 3-4 λεπτα να εξατμιστει το αλκοολ και τελος συμπληρωνουμε τη ντοματα, τη ζαχαρη και τα μπαχαρικα, εκτος από το αλάτι, και σκεπαζουμε με νερό.
Κλεινουμε τη χυτρα και αφηνουμε όση ωρα αναφερουν οι οδηγιες (η δικια μου θελει 20 λεπτα). Ανοιγουμε τη χυτρα, συμπληρωνουμε με αλάτι και βραζουμε λιγο ακομα (αν χρειάζεται) μεχρι να χυλώσει η σαλτσα.
Σερβιρουμε με ρυζακι!
Τι λαχταριστό φαγάκι!Πολύ μαμαδίστικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο το κοκκινιστό μοσχαράκι, με ότι κι αν το συνοδεύσουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει που βάζεις και πιπερίτσες!
Φιλιά!
Αχ και να το είχα τώρα αυτο το πιατάκι μπροστά μου Ελπινίκη μου! Θα γινόταν χαμός!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα κοκκινιστά με έχουν καταστρέψει..Καλό βράδυυυυυυυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως το κοκκινιστό θυμίζει γιαγιά,μαμά 'πεθερά'γενικά κυριακάτικο τραπέζι(τουλάχιστον εμένα),έχουμε και ένα περίεργο συνδιασμό εμείς κρέας κοκκινιστό με μακαρόνια και πατάτες τηγανιτές(βόμβα μεγατόνων)καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι, έτσι! Με μία..δύο πιπερίτσες μέσα αλλάζει η γεύση τελείως..απογειώνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο φαγάκι, τώρα που το είδα πεινάωωωω!!! Καλό βράδυ!
Κυριακάτικο γεύμα με όλη την οικογένεια και να μοσχοβολά. Οι πιπεριές είναι το απόλυτο συν στην συνταγή σου Ελπινίκη! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπαπα τι μας κάνεις βραδιάτικα!! Μοσχομυριστό και λαχταριστό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τις πιπεριές παίρνει άλλη γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην γεύση της Κυριακής!
Και γαρνιτούρα τηγανητές πατάτες.... δε σε λέω τίποτα!!!!
Καλημέρα.
@ Δωρα, μαμαδιστικο εντελως! σ ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΕΛΕΝΑ, με ολα συνοδευεται, αλλα νομιζω το ρυζακι ειναι το εντελως κλασσικο!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Eri, σε καταλαβαινω... η φωτο ειναι απο την Τριτη και παλι οταν το αναβαζα το ζηλεψα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ mara, τα κοκκινιστα καταστροφη? Μα γιατι?
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ροδάνθη, για να καταλαβω, και μακαρονια και πατατες ταυτοχρονα? Δεν το εχω ξαναακουσει...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Εφη, οι πιπεριες μ αρεσουν κι εμενα πολυ και τις βαζω σε καθε κοκκινιστο! Τις ψιλοκοβω το καλοκαιρι και τις εχω ετοιμες συνεχεια στην καταψυξη!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Σοφια Ζ., αγαπημενα οικογενειακά τραπεζια... σ ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Pela Sofi, τι τις θες τις βολτες στη μαγειρικη βραδιατικα? Σ ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΔΥΣΠΙΣΤΕ, συμφωνω απολυτα! Με πατατες τηγανητες εινια το καλυτερο μου, αλλα το ρυζακι ειναι πιο κλασσικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο το μοσχαράκι και με τις πιπεριές του έδωσες άλλον αέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ό,τι κι αν συνοδεύεται δεν θα κάνω διακρίσεις, μου αρέσουν όλα!
Καλό Σ/Κ
Ζ.
Ελπινίκη καλησπέρα για να σου λύσω την απορία και μακαρόνια και πατάτες μαζί,έτσι το είδα απο την πεθερά μου έτσι το συνεχίζω συνήθειες είναι αυτές!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ KitchenStories, εννοειται οτι μας αρεσουν ολα! Σ ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ροδανθη, πρωτη φορα το ακουω... φυσικα δεν το βρισκω.. κακο, ταιριαζει τελεια και με πατατες και με μακαρονια, γιατι οχι και μαζι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΙΡΙΔΑ ΜΑΡΙΑ, και πιλαφι και πατατες? Περιεργο αλλα ενδιαφερον!
ΑπάντησηΔιαγραφή