Σελίδες

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Μηλόπιτα Αναποδογυριστή

Από τα αγαπημενα μου γλυκα η μηλοπιτα, που απο δω και περα θα γινεται συχνα πυκνα. Η συνταγη αυτη ειναι παρομοια με πολλες που κυκλοφορούν, αλλα ετσι την εκανε από παντα η μαμα μου και με μικρες αλλαγες την συνεχιζω κι εγω!

Υλικά
2-3 μήλα
3 κ.σ. κανέλα
3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο

για τη ζυμη
1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
200 γρ. βούτυρο
1 και 1/2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
3 κούπες αλεύρι
1 κούπα γάλα
1 κ.γ. κανέλα
1 χούφτα σταφίδες
1 βανίλια


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Ετοιμάζουμε τη ζύμη βάζοντας κατά σειρά στο μίξερ το βούτυρο να χτυπηθεί καλά, τα αυγά και τη ζάχαρη εναλλάξ μέχρι να ομογενοποιηθούν, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Από το αλεύρι κρατάμε στην άκρη 1-2 κ.σ. περίπου.
Αφήνουμε να χτυπηθεί για 3-4 λεπτά και ταυτόχρονα βάζουμε ένα ταψί, με αποσπώμενο τοίχωμα και καλυμμένο πάτο με λαδόκολλα, στο φούρνο με τα 150 γρ. βούτυρο να λιώσει και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια (μπορούν να γίνουν και σε ροδέλες ανάλογα πως μας αρέσει).
 
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το μήλο της ζύμης και μαζί με τις σταφίδες τα αλευρώνουμε καλά με το αλεύρι που κρατήσαμε. Τα προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε την ζάχαρη και την κανέλα. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά (βούτυρο, ζάχαρη, κανέλα).
Από πάνω ρίχνουμε τα κυβάκια μήλου και στη συνέχεια τη ζύμη. Ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά με 1 ώρα. 
Για να δούμε πότε είναι έτοιμο, βουτάμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ. Αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Βγάζουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Αφού αφαιρέσουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!
In English here.
 

17 σχόλια:

  1. Αγαπημένο γλυκάκι η μηλόπιτα! Ότι πρέπει για τον απογευματινό μας καφέ!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να αντισταθώ σε μηλογλυκό!!! Το παραδέχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα γλυκό εύκολο, νόστιμο και πολύ εμφανίσιμο.
    Να έχεις ένα καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μηλοκατασκευές είναι από τα αγαπημένα γλυκά.
    Η δική σου πρόταση είναι νόστιμη και η προσθήκη του μήλου και στη ζύμη την κάνει νοστιμότερη!

    Καλό Σ/Κ
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η all time classic αγαπημένη μηλόπιτα!!
    Πάντα τέλεια, πάντα νόστιμη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ dhmhtra, σ ευχαριστω πολυ! Πραγματικα ειναι ευκολο αλλα ειναι και ομορφο να παρουσιαστει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ kitchenStories, σ ευχαριστω πολυ! Οντως, συνταγες με μηλα και ειδικα γλυκα με μηλα ειναι παντα πολύ νοστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΕΛΕΝΑ, σ ευχαριστω πολυ! Να φαταστεις εξαφανιστηκε και 2 μερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία και εύκολη συνταγή (και επίκαιρη!)
    Υ.Γ. τέλεια η καινούργια φωτογραφία προφίλ!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ KONSTANTINA, σ ευχαριστω πολυ! Πραγματι, την ωρα που ψηνονταν μυριζε καταπληκτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Pela Sofi, αρχισαμε τις μηλοσυνταγες!
    Σ ευχαριστω πολυ και για τη φωτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα Ελπινίκη. Η μηλόπιτα είναι αγαπημένο γλυκό αλλά η δική σου, με μήλο και σταφίδες στη ζύμη, κάνει τη διαφορά.
    Εύχομαι μια καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Helen Gr, σ ευχαριστω πολυ! Καλη βδομαδα να χουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. nostimotath fainetai geia sta xeria soy!kai ta mhlarakia einai toso nostima twra!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Ειρήνη, σ ευχαριστω πολυ! Οντως τα μηλαρακια τωρα ειναι στην καλυτερη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή