Αυτο λοιπόν ειναι το αγαπημενο μου φαγητο EVER !!!!
Υλικά
1 κουνέλακι κομμενο σε μερίδες
1 κιλό κρεμμυδακια μικρά (κοκκάρι)
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 κ.γ. πιπέρι μαυρο
1,5 κ.γ. πιπέρι κόκκινο
1 κ.γ. ρίγανη
κανέλα και γαρύφαλο κατά προτίμηση (εγώ βάζω από 1/4 κουτ., αλλα μπορεί να μπει λιγοτερο ή περισσότερο ανάλογα πόσο γλυκό μας αρέσει)
μια μεγαλουτσικη χούφτα σταφίδες
3-4 φυλλα δάφνης
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1,5 κουτ. αλάτι
1 ποτήρι νερό
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Λατρευω το κουνελακι, λατρευω τα κρεμμυδακια, λιωμενα και γλυκουτσικα, λατρευω τις σταφιδες, φουσκωμενες όλο γλύκα... αλλα περισσοτερο λατρευω τη μυρωδια... αυτη η μυρωδια που γυρναει σ ολο το σπιτι από τη στογμη που αρχιζει να ζεσταινεται το φαγητακι στο φουρνο...
Υλικά
1 κουνέλακι κομμενο σε μερίδες
1 κιλό κρεμμυδακια μικρά (κοκκάρι)
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 κ.γ. πιπέρι μαυρο
1,5 κ.γ. πιπέρι κόκκινο
1 κ.γ. ρίγανη
κανέλα και γαρύφαλο κατά προτίμηση (εγώ βάζω από 1/4 κουτ., αλλα μπορεί να μπει λιγοτερο ή περισσότερο ανάλογα πόσο γλυκό μας αρέσει)
μια μεγαλουτσικη χούφτα σταφίδες
3-4 φυλλα δάφνης
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1,5 κουτ. αλάτι
1 ποτήρι νερό
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αποβραδις μαριναρουμε το κουνελακι στο λάδι με κρασι και τα μπαχαρικα. Από νωρίς το πρωι βαζουμε τα κρεμμυδακια σε ενα μπωλ γεματο ζεστο νερο και τα αφηνουμε στην ακρη.
Εχοντας ανοιχτη τη βρυση και τα κρεμμυδακια και τα χερια μας κατω από το νερό, τα καθαριζουμε με γρηγορες κινησεις (για να μην κλαιμε πολύ ωρα). Το ζεστο νερό τα εχει μαλακώσει και ξεφλουδίζονται εύκολα, και το τρεχουμενο νερό βοηθάει - κάπως - στο κλάμα.
Σε γαστρα τοποθετουμε το κουνελακι στραγγισμένο, από πάνω τα κρεμμυδάκια και συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, καθώς και τη μαρινάδα.
Κλείνουμε τη γαστρα, το σταυρώνουμε και το βαζουμε σε φούρνο στους 200 στον αέρα. Σε περιπου μισή ώρα κατεβαζουμε τη φωτια στους 170 και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.
Φαίνεται υπέροχο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ κράτα λίγο και για μας, μας έσπασε τη μύτη!!!!!! ματς μουτς
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ στιφάδο προγραμμάτισα για αύριο, αλλά μοσχάρι... δε βρήκα κουνέλι, δυστυχώς...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ, καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου!!!
Από τα νοστιμότερα και κλασσικότερα ελληνικά φαγητάκια! Μπράβο Ελπινίκη, γεια στα χέρια σου!:-) Φαντάζομαι θα ήταν πεντανόστιμο και ειδικά μαγειρεμένο στη γάστρα. Φιλιά Άννα
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Κωνσταντινα, σ ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Pela Sofi, σου χω ετοιμη μεριδουλα, αλλα αμα αργησεις λιγο ακομα δεν θα μεινει τιποτα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ painter, και με μοσχαρακι ωραιοτατο ειναι... αυτα τα κρεμμυδακια ειναι κολαση!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Αννα, στη γαστρα ειναι και καπως πιο ελαφρυ, καθως δεν τσιγαριζω τιποτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚ μόνο που βλέπω την κατσαρόλα μου έρχονται όλες οι μυρωδιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή μας όρεξη!!!!
Στην γάστρα δεν το έχω μαγειρέψει, μου άρεσε η ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλο αρώματα το φαγάκι σου!
Φιλιά!
@ Food-isimo, κι εγω αυτο παθαινω...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΕΛΕΝΑ, σ ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεν το εχεις δοκιμασεις στο προτεινω σιγουρα για την επομενη φορα, γινεται πολύ μαλακό και πολύ μυρωδατο!
Εύγε Ελπινίκη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόσιμο, καλομαγειρεμένο και με πολύ όμορφες φωτογραφίες!
Ζηλευτό!
Καλή εβδομάδα να έχεις.
Μόνο έτσι δεν τρώνε εδώ το στιφάδο, αλλά έλα που εμένα μόνο έτσι μ΄ αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ KitchenStories, σ ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη βδομαδα επισης!
@ kiki, κι εμενα μετα απο δοκιμες διαφορων τροπων, η γαστρα νομιζω ειναι η αγαπημενη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήTo stifado htna to proto faghto pou ftiaksa paidoula akoma, kai o mpampas mou mou eipe mpravo. exei loipon idiaterh thesh sthn kardia muo kai sto ...stomaxi mou vevaios vevaios :))Mou aresei poly pou vazeis stafides, polloi den to kanoun, alla gia to garufallo den to exo ksanakousei!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Royal Cooconut, σ ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι σταφιδες ειναι απο τα αγαπημενα μου συστατικά του στιφαδου και δεν υπηρχε περιπτωση να μην βαλω.
Όσο για το γαρυφαλο, βαζω λιγακι, γιατι το χω παντα συνδυασμενο με την κανελα!
Ελπινίκη μου με σκότωσες!!! Μου αρέσει πολύ το στιφάδο!!!! φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφή@ manousina, λυπάμαι! Βελτιωνεται η κατασταση αμα σου πω ότι εχω μια μερίδα που σε περιμενει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το λουκουμάκι τώρα το είδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρίμα να μην έχω μια γάστρα κι εγώ..
Μου τρέχουν τα σάλια!(κλασικά!)
@ Δωρα, αν δεν εχεις γαστρα σου συστηνω ανεπιφυλαχτα να προμηθευτεις μια... ειναι από τα σκευη που τα βγαζουν γρηγορα και ... νοστημα τα λεφτα τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ...ΜΟΝΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΝΟΥΑ ΣΤΙΦΑΔΟ ΦΤΙΑΧΝΩ
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΙΡΙΔΑ ΜΑΡΙΑ, το κουνελακι ειναι το πιο κλασσικο και προσωπικα μ αρεσει περισσοτερο απ ολα σε στοιφαδο! Αν το δοκιμασεις περιμενω εντυπωσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφή